Şimdi Ara

Bitcoin Madenciliği - TokenBorsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin Madenciliği - TokenBorsa

    Bitcoin Madenciliği Nedir?

    Bitcoin madenciliği özel ekipmanlar kullanılarak kripto para üretilmesidir. Bitcoin özel şifreleme yöntemi kullanılarak oluşturulduğu için madencilik üretiminin yapılması da bu şifreleri bulup çözebilecek cihazlar ile yapılabilmektedir. Bu yüzden normal bilgisayarlar ile Bitcoin madenciliği istenilen düzeyde yapılamamaktadır. Çünkü günümüzde kullanılan bilgisayarların işlemci, ram ve ekran kartı güçleri bu şifreleme yöntemini çözmekte yetersiz kalmaktadır. Bitcoin üretimi yaparak kazanç sağlamak isteyen kişiler için belli firmalar özel cihazlar üretmiştir. Bu cihazlar ile belli programları kullanarak Bitcoin üretimi yapılabilmektedir.

    Bitcoin Madencilik Havuzu Nedir?

    Bitcoin üretimi yapılırken çeşitli algoritmalar çözülür ve gün geçtikçe bu algoritmalar daha da zorlaşır. Bu yüzden Bitcoin madenciliği ilk başlarda kişisel olarak yapılabilirken algoritmaların zorlaşması ile bireysel olarak Bitcoin madenciliği yapılması imkansız hale geldi. Bitcoin madenciliği zorlaştığı için Bitcoin üretimi yapan kişileri bir araya getirecek havuzlar oluşturulmaya başlandı. Bu havuzlar sayesinde bireysel olarak üretim yapan kişilerin çözmüş olduğu algoritmalar havuzda toplanmakta ve havuzda biriken toplam Bitcoin daha sonra havuza dahil olan kişilere paylaştırılmaktadır. Bu sayede hem havuz hem de üretim yapan kişi daha karlı olmaktadır. Çünkü bireysel olarak Bitcoin kazan bir kişi bir yılda kazanacağı Bitcoin miktarını havuzda bir iki ay gibi bir sürede kazanabiliyor. Bitcoin madencilik cihazını aldıktan sonra belirli programlar kullanarak bu havuzlara dahil olup Bitcoin madenciliği yapmaya başlayabilirsiniz.

    Bitcoin Madenciliğinde Hangi Tür Cihazlar Kullanılıyor?

    Her kripto paranın algoritması farklı olabilmektedir. Bundan dolayı her algoritma türüne göre çeşitli cihazlar üretilmektedir. Bitcoin algoritması SHA-256 iken Ethereum algoritması Ethashtir. Bu yüzden Ethereum üretilen bir cihaz ile Bitcoin üretimi yapılması yanlıştır. Çünkü örneğin; Ekran kartları Ethereum madenciliği açısından daha karlıdır ve ekran kartları ile Ethereum yerine Bitcoin madenciliği yapıldığından elde edilen kazanç yarı yarıya azalacaktır. Bitcoin madenciliğinde kullanılan cihazlar genel itibariyle Bitmain firması tarafından üretilmekte ve bu cihazlar ile sadece SHA-256 algoritması ile şifrelenmiş olan kripto para birimlerinin üretimi yapılabilmektedir. Bunun yanında Asic miner olarak bilinen cihazlarda vardır. Bunlarda SHA-256 algoritması ile çalışarak Bitcoin üretimi yapmaktadırlar.


    Bitcoin haberleri, bitcoin piyasası, bitcoin analizleri ve diğer popüler tüm kripto para birimleriyle ilgili haberleri okumak için TokenBorsa.com bağlantısından sitemizi ziyaret edebilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.