Şimdi Ara

Bitcoin’de bir hayal gerçekleşiyor mu?: ETF süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin’de bir hayal gerçekleşiyor mu?: ETF süreci



    Bitcoin ve kripto para varlıklarının herkes tarafından bilinmeye başlandığı dönemden bu yana bir borsa yatırım fonu yani ETF başvuruları yapılıyor. Kripto para dünyasını bir nevi resmileştirecek olan bu başvurular ABD Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından bir türlü kabul edilmiyor ancak yakın dönemde gelişmeler olabilir. 



    Bitcoin ETF kabul edilecek mi?



    ETF tanımı varlıkların kontrol altında ve güvenilir yatırım aracına dönüştürülmesini anlatıyor. Altın, buğday gibi pek çok varlığın yatırım aracı mevcut ve bunlar ABD Menkul Kıymetler Komisyonu – SEC tarafından onaylı. 



    Ayrıca Bkz.iPhone 13'ün A15 işlemcisi, A14'ten %21 daha performanslı



    Yıllardır Bitcoin varlığının ETF olarak kabul edilmesi için pek çok başvuru yapıldı ancak SEC her defasında bunları reddetti. Kripto paralar ile ilgili konular gündeme geldiğinde yeterli ve kapsamlı bilgi toplanamaması güven vermiyor ve SEC bunu istemiyor. En büyük borsa Binance resmi olarak ABD’de faaliyet göstermediği için örneğin Gemini gibi resmi borsaların veri tabanları yeterli bulunmuyor. 



    Aslında Bitcoin ETF’leri bir kaç ülkenin kuruluşları tarafından kabul edildi ancak herkesin gözü SEC’de. SEC kabul etmediği için diğer ülkelerin de pek bir önemi kalmıyor. Bununla birlikte önemli gelişmeler olabilir. 



    Coinbase borsasının önce paylaştığı ardından hızlıca kaldırdığı bir gönderide SEC tarafından onaylanacak kripto para ETF başvurularının yakın dönemde beklendiği bildirildi. Bu sayede kripto para fonlarında da büyüme yaşanacak. Son 5 yılda global kripto para fonları yüzde 800 büyümüştü ancak ETF onayı bu noktada büyük önem taşıyor. 



    Bitcoin fiyatında asıl boğa dönemini başlatacağı iddia edilen ETF süreci özellikle Çin’in kripto paraları yasaklaması sonrasında olumlu bir yöne doğru gidebilir. Ekim ayından itibaren farklı ETF başvuruları incelemeye alınacak. 

     









  • DH de bitcoin habersiz birgün olacak mı acaba. Ya da 1 adet bitcoin haberi. Zira en az 2-3 haber oluyor hergun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    Belirli bir t süre içerisinde belirli bir n adet bitcoin haberi kotaları var, yönetim tarafından koyulan. Bu kotayı doldurmaları lazım. Yönetime de bir yerlerden, iç/dış mihraklardan falan talimat gelmiş olabilir.

  • Kripto Paraların yasal dayanaklarının olması çok konuşulan bir konu zaten. Eğer o dayanak gerçekleşirse dolar gibi birşey olacak bu da demektir. İslam fetvacıları bukez caiz derse, çok ama çok yüksek hacimli bir para girişi olur kripto para işine. Bu olay kripto parayı kökten değiştirir. Çok büyük bir olay bu. Caiz olsaydı zaten bugüne kadar en az X5 kar elde etmiştim. Kahretsin! Yanarım yanarım da kaçan paraya yanarım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.