Şimdi Ara

Bisiklet Seçiminde Lütfen Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba Bmx'im ile Pek fazla uzun yol yapamıyorum tahmin edildiği gibi Bende Kron Xc250 almaya karar kıldım fakat Kadrosu böle maşası şöyle Orası böle şurası şöyle Diyorlar . kafam allak bullak oldu Bütce 450 550 Civarlarında Lütfen yardımcı olurmusunuz ? Bisikleti Sirkeciden almayı planlıyorum Daha iyi bir yer tavsiye ederseniz oradanda alabilirim Anlayacağınız ne yapacağımı şaşırdım Evet pek fazla seçeneğim yok fakat sizlere sorma ihtiyacı duydum. Bianchilere baktım Mahalle bisikletlerine benziyo hepsi Eski bianchi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 16 Ağustos 2012; 4:52:44 >

• Benden açıkcası arıyorum bir bisiklet.Yaş olmuş 32 heves ettik onca seneden sonra.Burasıyla beraber birkaç farklı siteyi gezdim.Herkes farklı konuşuyor.Birisiniz iyi dediği bir modele başka birisi kötü diyebiliyor.Ama genellikle sedona , kron,carraro gibi modellerden bahsediliyor.Ne kadar fazla yazı okursam o kadar kafa karışıyor.Daha benim gibi 1.90 boya uygun bir model nasıl seçilir onu dahi çözemedim.kadro ölçüsü diyorlar ama bisiklet çzelliklerinde kadro boyu nerede belirtiliyor onu dahi anlamadım.
  • Bende ayni dertten muzdaripim yas 19 bendede boy 1.70 kilo 80 :) hem spor hem ulasım araci olarak kullanmak icin alicam ama ne yapicami bilmiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 21 Aralık 2020; 19:29:44 >
  • Açıklama için teşekkürler güzel oldu bu .Bende Kron yada sedona düşünüyorum.O kadar çok seçenek varki.Benim ilk bisiklet bmx di vitessiz birşeydi.O bisiklet ile dağ bayır gezerdim.Yorulmazdım çocukken.Sonra 18 vites bir bisan almıştım.Ooohhoo dedim hammallık ypıyormuşuz .Şimdi sene olmuş 2012 30 vitesli bisikletler bile çıkmış piyasaya .Hele birde disk frenler aman Allah'ım o ne güzel bir görüntüleri var onada ayrı bir hasta oldum zaten.Millet disk fren arıza durumunda tamir edilmesi zordur diyor.Zaten şehir içi kullanıcam sıkıntı olmaz.Kafaya koydum alıcam bir tane kron yada sedona...Şu tatile bir çıkayım bayramda 20 gün ondan sonra soluğu sirkecide alacağım önce birkaç model beğeneceğim benim gibi 1.90 boya uygun sonra beğendiğim modelin artısı eksisi varmı onu biraz araştırırım.Sonra birde haşim işcan geçite bakarım neresi uygun olursa ordan alırım artık.

sirkecideki yer bu doğubankın arka sokağında ki yer oluyordu sanırım.Burgerking in arası sanırım.Doğrumu.

• Düzeltme yapayım Sedona NG650 değil Salcano NG650.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Selamlar arkadaşlar, 3-4 haftadır arayış içerisindeyim, aşağı yukarı bu fiyat aralığında aradığım için muhtemelen bakabileceğiniz tüm forumlarda (burası dahil) tüm mesajları okumuşumdur.. Son bisikletim ortaokuldaki pinokyo idi (kontraydı:), şu ana kadar okuduklarımdan aklımda kalanları özetlemeye çalışayım,

@TimeBoy öncelikle kadro boyunu sormuşsun, kadro boyu denilen yer şurası;

Kadro boyu hesaplarken ortalamanın üzerinde veya altında bir bacak boyunuz yok ise kadro boyu seçimi şu şekilde;

@Gopluumit arkadaşım, bahsettiğiniz aralıkta ismini en çok duyacağınız modeller Sedona NG650 ve Kron XC250. Kron XC250 ile ilgili de en çok duyacağınız şey, maşasının çok iyi olmadığı. Kron'u özellikle kadrosu (bknz: bisiklet anatomisi) çok sağlam deniliyor. Maşa haricinde bir de arka vites aktarıcısının çok iyi olmadığını okudum. Ancak kadro sağlam olduğu için uzun vadede parça değiştirme, sınıf yükseltme işlerine girecekseniz kadrosu yeterli gelecektir. Ancak madem sadece maşası kötü onu değiştireyim derseniz de (kadroya uygun, 100mm, amortisörü kilitlenebilir uygun maşa, markasını hatırlamıyorum) 100 lira civarında olduğu için çok mantıklı olmuyor çünkü 100 lira daha verirseniz xc500 ve diğer markalardaki muadilleri arasında tercih yapma işine girmek mantıklı oluyor.. (carraro 419, sedona 701, salcano astro vs.)..

Sedona NG650 ile ilgili de çok güzel yorumlar okumadım açıkçası.. Sedona ng650 ve Kron Xc250 arasında kalan herkese ilk önerilen, (kron xc250'nin kadrosu daha iyi olmasına rağmen) Carraro 419 grunge modeli. Fiyatı bahsettiğiniz aralığın biraz üzerine çıkıyor ama herkes değeceğini söylüyor..

benim gibi 450-500 lira ile niyetlenen herkes için en büyük sorun, vereceğiniz her 50 lira fazla ile başka bir model radara giriyor.. mesela ben şu anda Salcano Astro 240srv'ye karar vermek üzereyim (sirkecide 660 lira 8 taksite var).. Alır mıyım, almaz mıyım bilmiyorum ama inanın incelemesi bile çok keyifli.. o kadar çok şey öğrendim ki incelerken, almasam da keyifliydi..

Aslında çok detay var.. mesela salcano Astro 240 srv modelini beğenirseniz, aynı fiyat olan salcano Astro 241 sv modelini de inceleyebilirsiniz, ikisi arasında vites sistemleri hariç bir fark yok.. 240 model Shimano vites sistemine, 241 modeli ise Sram vites sistemine sahip.. ikisinin de sınıfları (shimanoyu hatırlamıyorum ama Sram X4 serisi) aşağı yukarı aynı, Sram'ın daha hızlı vites geçişlerine sahip, ancak kırım yaşayanlar olduğunu da duydum, shimano her zaman en iyisidir derseniz 241, yok sram denemek istiyorum derseniz 240 modeline bakabilirsiniz..

Şu anda aklıma gelenler bunlar, okuduklarımdan acizane öğrendiklerim bu şekilde..

Sevgiler

Dostum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kafamdaki sorular yok oldu desem yeri :) %100 Kron Xc250 Alıyorum Maşa İster patlasın ister çatlasın ister hoplasın garantiden değiştirsinler Ortalama Ben 1,70 boyunda 80 Kilodayım Ne kadro ne maşa ne verirler bana bana tavsiyeniz nedir ? kaç '' jant vs :) Bunlarıda bi cevaplarsanız memnun olurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

quote:

Selamlar arkadaşlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 21 Aralık 2020; 19:30:22 >
  • bence 2. el temiz bi bisiklet alın, 400-500 tl.ye güzel bi bisiklet bulabilirsiniz.
  • 400-500tl.ye alacağınız sıfır bi bisiklet hem kalitesiz hemde çok ağır olur, ben 1ay kadar önce carraro race aldım, ikinci el evet hafif sıyrıklar falan var ama herhangi bi düşüşte sıfır bisiklette de kolayca meydana gelebilecek çizikler ve hevesiniz kaçacak. Ben kesinlikle temiz 2.el almanızı öneririm. facebookta bisiklet grupları var sürekli olarak 2.el güzel bisikletler satıyorlar bence onlara bi bakmalısınız.
  • quote:

quote:

quote:

Selamlar arkadaşlar, 3-4 haftadır arayış içerisindeyim, aşağı yukarı bu fiyat aralığında aradığım için muhtemelen bakabileceğiniz tüm forumlarda (burası dahil) tüm mesajları okumuşumdur.. Son bisikletim ortaokuldaki pinokyo idi (kontraydı:), şu ana kadar okuduklarımdan aklımda kalanları özetlemeye çalışayım,

@TimeBoy öncelikle kadro boyunu sormuşsun, kadro boyu denilen yer şurası;

Kadro boyu hesaplarken ortalamanın üzerinde veya altında bir bacak boyunuz yok ise kadro boyu seçimi şu şekilde;

@Gopluumit arkadaşım, bahsettiğiniz aralıkta ismini en çok duyacağınız modeller Sedona NG650 ve Kron XC250. Kron XC250 ile ilgili de en çok duyacağınız şey, maşasının çok iyi olmadığı. Kron'u özellikle kadrosu (bknz: bisiklet anatomisi) çok sağlam deniliyor. Maşa haricinde bir de arka vites aktarıcısının çok iyi olmadığını okudum. Ancak kadro sağlam olduğu için uzun vadede parça değiştirme, sınıf yükseltme işlerine girecekseniz kadrosu yeterli gelecektir. Ancak madem sadece maşası kötü onu değiştireyim derseniz de (kadroya uygun, 100mm, amortisörü kilitlenebilir uygun maşa, markasını hatırlamıyorum) 100 lira civarında olduğu için çok mantıklı olmuyor çünkü 100 lira daha verirseniz xc500 ve diğer markalardaki muadilleri arasında tercih yapma işine girmek mantıklı oluyor.. (carraro 419, sedona 701, salcano astro vs.)..

Sedona NG650 ile ilgili de çok güzel yorumlar okumadım açıkçası.. Sedona ng650 ve Kron Xc250 arasında kalan herkese ilk önerilen, (kron xc250'nin kadrosu daha iyi olmasına rağmen) Carraro 419 grunge modeli. Fiyatı bahsettiğiniz aralığın biraz üzerine çıkıyor ama herkes değeceğini söylüyor..

benim gibi 450-500 lira ile niyetlenen herkes için en büyük sorun, vereceğiniz her 50 lira fazla ile başka bir model radara giriyor.. mesela ben şu anda Salcano Astro 240srv'ye karar vermek üzereyim (sirkecide 660 lira 8 taksite var).. Alır mıyım, almaz mıyım bilmiyorum ama inanın incelemesi bile çok keyifli.. o kadar çok şey öğrendim ki incelerken, almasam da keyifliydi..

Aslında çok detay var.. mesela salcano Astro 240 srv modelini beğenirseniz, aynı fiyat olan salcano Astro 241 sv modelini de inceleyebilirsiniz, ikisi arasında vites sistemleri hariç bir fark yok.. 240 model Shimano vites sistemine, 241 modeli ise Sram vites sistemine sahip.. ikisinin de sınıfları (shimanoyu hatırlamıyorum ama Sram X4 serisi) aşağı yukarı aynı, Sram'ın daha hızlı vites geçişlerine sahip, ancak kırım yaşayanlar olduğunu da duydum, shimano her zaman en iyisidir derseniz 241, yok sram denemek istiyorum derseniz 240 modeline bakabilirsiniz..

Şu anda aklıma gelenler bunlar, okuduklarımdan acizane öğrendiklerim bu şekilde..

Sevgiler

Dostum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kafamdaki sorular yok oldu desem yeri :) %100 Kron Xc250 Alıyorum Maşa İster patlasın ister çatlasın ister hoplasın garantiden değiştirsinler Ortalama Ben 1,70 boyunda 80 Kilodayım Ne kadro ne maşa ne verirler bana bana tavsiyeniz nedir ? kaç '' jant vs :) Bunlarıda bi cevaplarsanız memnun olurum

@Einstein düzelttim teşekkür ederim uyarın için,

@Gopluumit 1.70 boy için 43-46 cm yani 16" kadro boyu olacaktır. Jant olarak da 26" olanları alabilirsin.. Gittiğinde bu ölçülerde olan herhangi bir bisikleti denersen sana uygunluğunu test edebilirsin..

Bir ayağın yerde seleye otur, pedala koyduğun bacağının, pedal en alt seviyedeyken ne tam düz, ne de çok kırık olması gerekiyor..

şu şekilde pedal en alttayken bacağının hafif kırık durması gerekiyor;

Çok teşekkürler dostum verdiğin bilgiler için bi ton forum gezmem gerekecekti

• quote:

Rica ederim, yalnız ben de henüz bisiklet almadım, yazdığım bilgiler (daha çok bu forumdam) çeşitli forumlarda okuduklarımın bir derlemesi bir nevi.. henüz herhangi birini inceleyerek yorumlarımı yazacak kadar kullanmışlığım yok özellikle belirtmek istiyorum..

Sevgiler

• quote:

quote:

Rica ederim, yalnız ben de henüz bisiklet almadım, yazdığım bilgiler (daha çok bu forumdam) çeşitli forumlarda okuduklarımın bir derlemesi bir nevi.. henüz herhangi birini inceleyerek yorumlarımı yazacak kadar kullanmışlığım yok özellikle belirtmek istiyorum..

Sevgiler

Bu verdiğin bilgiler bile benim için yeterli dostum teşekkür ederim :)

• arkadaşlar. acil bir seçim yapmam lazım. carraro 419 ve astro 240 sv v fren arasında kaldım... hangisini almalıyım acaba? bilgi verirseniz sevinirim. salcano astro 241 ve 240 arasında ne gibi bir fark var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmeran86

arkadaşlar. acil bir seçim yapmam lazım. carraro 419 ve astro 240 sv v fren arasında kaldım... hangisini almalıyım acaba? bilgi verirseniz sevinirim. salcano astro 241 ve 240 arasında ne gibi bir fark var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 19:42:57 >
  • Ankara da bisiklet satış noktaları hakkında bilgisi olup yardım edebilecek var mı acaba?

Sedona 711 salcano 240 sv carraro 419 almayı düşünüyorum.. sezonun bitişini bekleyip sedona 711 mi almalı acaba? fikir beyan ederseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmeran86

Ankara da bisiklet satış noktaları hakkında bilgisi olup yardım edebilecek var mı acaba?

Sedona 711 salcano 240 sv carraro 419 almayı düşünüyorum.. sezonun bitişini bekleyip sedona 711 mi almalı acaba? fikir beyan ederseniz sevinirim...

Sedona 711 i performans bisikletten alabilirsiniz. Gayet ilgili ve bilgililer. Carraro icin de yiba carsisina bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam salcano ng650 26v yada 29v öneririm kolay gelsin
  • katılıyorum efendim!
  • salcano ng 650 nin diğer bisikletlere göre üstün yanları nelerdir acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.