Şimdi Ara

Birkaç tane ygs kimya sorum var Yardım ME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- X: Aynı tür atom, aynı tür moleküllerden oluşuyor.
    Y: Farklı tür atom, farklı tür molekülerden oluşuyor.
    Z: Farklı tür atom, aynı tür moleküllerden oluşuyor.
    Yukarıdaki tanımlara göre X,Y,Z maddeleri aşağıdakilerden hangisi olabilir. (iki şık arasında kaldım bana göre ikiside oluyor. ikisini yazayım.)
    X Y Z
    A) Azot gazı Şekerli su Su
    B) Demir Kolonya etil alkol CVP : B

2- Erime sırasında alınan ısı , Kaynama sırasında alınan ısıdan neden azdır???

3- Moleküler yapıdaki elementler sembole gösterilmez değil mi??

4- karpuzun soğuması ve buzdolabının karlanmasında düzensizlik nasıl değişir ?

Arkadaşlar şunlara bir bakar mısınız? teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: stam

1- X: Aynı tür atom, aynı tür moleküllerden oluşuyor.
    Y: Farklı tür atom, farklı tür molekülerden oluşuyor.
    Z: Farklı tür atom, aynı tür moleküllerden oluşuyor.
    Yukarıdaki tanımlara göre X,Y,Z maddeleri aşağıdakilerden hangisi olabilir. (iki şık arasında kaldım bana göre ikiside oluyor. ikisini yazayım.)
    X Y Z
    A) Azot gazı Şekerli su Su
    B) Demir Kolonya etil alkol CVP : B

2- Erime sırasında alınan ısı , Kaynama sırasında alınan ısıdan neden azdır???

3- Moleküler yapıdaki elementler sembole gösterilmez değil mi??

4- karpuzun soğuması ve buzdolabının karlanmasında düzensizlik nasıl değişir ?

Arkadaşlar şunlara bir bakar mısınız? teşekkürler...

Ben ilkine A derdim herhalde. Moleküler demiş çünkü. Azot gazı moleküler değil mi? Yani moleküler element. Zaten iki şıktaki fark da x lerde. Diğerleri iki şıktada karışım ve bileşik zaten.
    2.sorduğunu ben de merak ettim.
    3. De sembolle gösterilir olması lazım bence.
    4. De emin olmamakla birlikte karlanmada düzensizlik azalır gibi diğerini bilmiyorum :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merve D. kullanıcısına yanıt
    tlk ederim
  • quote:

tlk ederim

Pek cevap vermiş sayılmam ama rica ederim. Doğru cevapları ben de merak ediyorum. Bilen biri daha iyi açıklasa güzel olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sorunun cevabı

erime sırasında cisim katıdan sıvıya geçiyor katı molekülleri arasında çekim kuvvetleri çok büyük o yüzden parçalamak zor ama kaynama sırasında sıvıdan gaza geçtiği için sıvı möleküllerini bir arada tutan bağlar katılara göre daha az sağlamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: cıameetci

2. sorunun cevabı

erime sırasında cisim katıdan sıvıya geçiyor katı molekülleri arasında çekim kuvvetleri çok büyük o yüzden parçalamak zor ama kaynama sırasında sıvıdan gaza geçtiği için sıvı möleküllerini bir arada tutan bağlar katılara göre daha az sağlamdır

Hocam yanlış anlamışsın soruda erime ısısı neden kaynama ısısından küçüktür diyor.
  • 1. soru

X: Azot gazı N2 ile gösterilir aynı atom ve aynıı moleküllerden oluşur. Ama B seçeneğinde demir bir elementtir aynı moleküllerden oluşmaz aynı atomlardan oluşur.

Y: Farklı tür atom ve farklı tür molekül dediği zaten karışımdır. Şekerli su ve kolonya da karışımdır.

Z: Farklı tür atom aynı molekül. Yani burada bileşik demek istiyor. HCN gibi mesela. Farklı atomlar ama aynı moleküllerden oluşur. A seçeneğindeki su bu kurala uyar ama etil alkol karışımdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım. Mat 2
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3. soru

Moleküler yapıdaki elementler sembollerle gösterilir diye düşünüyorum. Çünkü formüllerle gösterilmesi için bileşik olması lazım.

4. soru

Buzdolabının karlanmasında su molekülleri katılaşarak buz olur entropi azalır ve sistem daha düzenli hale gelir. Karpuzun soğumasındaki olayı şöyle hatırlıyorum. Karpuzu kesip güneşe koyarız karpuzda bir miktar buharlaşma olur. Buharlaşmayla birlikte ısısı da havaya aktarıldığından karpuz soğuk olur. Yani buharlaşma olduğu için entropi artar ve düzensizlik de artar diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltiniz lütfen
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    tşkler cevaplar kafama yattı ama etil alkol bileşik değil mi ? karışım yazmışsın
  • quote:

tşkler cevaplar kafama yattı ama etil alkol bileşik değil mi ? karışım yazmışsın

Haklısın ya af edersiniz.

Etil alkol yazan yerin üstünde ''su su'' diye iki tane su yan yana gelmiş oradan etil alkollü su diye kalmış aklımda herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.