Şimdi Ara

Birkaç tane sorum var üçgende açı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çözmenizi istediğim soruların numaralarını yuvarlak içine aldım ve doğru şıkkın altını çizdim.Soruların çözümlerini ayrıntılı biçimde açıklarsanız sevinirim.

• dostum 12.soruda A açısındakilere b-b c açısındakilere c-c de sonra 2b+c=a+b=75 çıkacak.
    hepsini topla 2b+2c+a=180 a+c=105,a+b=75 çıkacak. c-b=30 bulduk bu iki denklemden ve c=30+b şimdi yerine yazarsak
    ADC üçgeninde 105+2b+b+30=180 b=15 bulduk.

2b+b+30+b+30+a=180 b yi yerine koyarsak a=60 çıkar.
    biraz karışık oldu ama kusura bakma
  •  Birkaç tane sorum var üçgende açı
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda29

dostum 12.soruda A açısındakilere b-b c açısındakilere c-c de sonra 2b+c=a+b=75 çıkacak.
    hepsini topla 2b+2c+a=180 a+c=105,a+b=75 çıkacak. c-b=30 bulduk bu iki denklemden ve c=30+b şimdi yerine yazarsak
    ADC üçgeninde 105+2b+b+30=180 b=15 bulduk.

2b+b+30+b+30+a=180 b yi yerine koyarsak a=60 çıkar.
    biraz karışık oldu ama kusura bakma

Hocam sağolda çok karışık anlattın bişey anlamadım.
  • 11.sorudada A açısına b de D de b zaten yapmışın.diğer eşit açılarada a-a diyelim sen b demişin ama paralellik verildiği için ABD açısı 2a olacak. 2a+2b=180 a+b=90. Şimdi iki iç açı bi dış açıdan x+a+42=2a+b x+42=90(a+b) x=48.

hocam sorularda hep a'lı b'li isimlendirdiğimiz için karışık oluyor biraz.

edit = en iyisi bundan sonrakileri diğer arkadaşlar yapsın resimli yapanlar var iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda29 -- 28 Ağustos 2011; 21:25:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: güdümlü anne terliği

Sağolasın bu soruyu anladım.
    paintte anca bu kadar yapabildim :)
    ilk sorudaki kırmızıyla çizdiğim yer deltoid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carfreak -- 28 Ağustos 2011; 21:26:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Basit Mat-1 Sorularım
    8 yıl önce açıldı
    birkaç tane mat sorusu
    13 yıl önce açıldı
    1 tane basınç sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

Çözmenizi istediğim soruların numaralarını yuvarlak içine aldım ve doğru şıkkın altını çizdim.Soruların çözümlerini ayrıntılı biçimde açıklarsanız sevinirim.

kardeşim sana bir soru sorcam bu hangi kitap pm atabilirmisin yada mesajımı alıntı yapıp yazarmısın.sonra konu bulunmuyorda :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

paintte anca bu kadar yapabildim :)
    ilk sorudaki kırmızıyla çizdiğim yer deltoid

9.soruda a=d+20 ve sonrasını anlayamadım.

12.sorudada d=60-b den sonrasını anlayamadım detaylı açıklarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLasin

quote:

kardeşim sana bir soru sorcam bu hangi kitap pm atabilirmisin yada mesajımı alıntı yapıp yazarmısın.sonra konu bulunmuyorda :D

LYS Güvender Geometri Soru Bankası,528 sayfa soru bankası almak isteyenlere tavsiye ederim gayet güzel sorular var.

• quote:

ha şimdi gördüm ya at gözlükleriyle bakıyorum resmen soruya uykusuzluktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Libido -- 28 Ağustos 2011; 21:58:39 >
  • quote:

quote:

yani demek istedim ki a nasıl oluyorda 180-(m+n) ye eşit oluyor.birşeyi gözden mi kaçırıyorum nedir gene anlamadım

ABC üçgenini düşün 3 köşesinin toplamı yani a+2n+2m=180 oluyor. 2m+2n'ine de karşıya atıyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gply37 -- 28 Ağustos 2011; 21:57:12 >

• a=d+20 olmasının nedeni deltoidde köşegen [AD] iki açıyı eşit parçalara böler o yüzden a=d+20.Ve ABD üçgenindede 2a=2d+40 olur ve tüm açıları toplarsan 3d+60=180 d=40 olur.ADC üçgeninde D'lere 40 verdiğinde C 80 olur.
    2.ci soruda ise b'yi karşı tarafa attığında D=60-b olur.AEC üçgeninde d yerine 60-b yazarsan 60+b+75=180 olur ve b 45 çıkar.B'ye 45 dersen ADC üçgeninde 2d=30 d=15 olur.d+a=75 verildiğinden 15+a=75 a=60 olur
  • quote:

a=d+20 olmasının nedeni deltoidde köşegen [AD] iki açıyı eşit parçalara böler o yüzden a=d+20.Ve ABD üçgenindede 2a=2d+40 olur ve tüm açıları toplarsan 3d+60=180 d=40 olur.ADC üçgeninde D'lere 40 verdiğinde C 80 olur.
    2.ci soruda ise b'yi karşı tarafa attığında D=60-b olur.AEC üçgeninde d yerine 60-b yazarsan 60+b+75=180 olur ve b 45 çıkar.B'ye 45 dersen ADC üçgeninde 2d=30 d=15 olur.d+a=75 verildiğinden 15+a=75 a=60 olur

Anladım hocam çok sağool.
  • quote:

quote:

a=d+20 olmasının nedeni deltoidde köşegen [AD] iki açıyı eşit parçalara böler o yüzden a=d+20.Ve ABD üçgenindede 2a=2d+40 olur ve tüm açıları toplarsan 3d+60=180 d=40 olur.ADC üçgeninde D'lere 40 verdiğinde C 80 olur.

bende fem geometri ygs lys konu anlatımlısı var bazı konuların testleri çok zorluyor bazıları kolay

• quote:

quote:

quote:

bende fem geometri ygs lys konu anlatımlısı var bazı konuların testleri çok zorluyor bazıları kolay

Bundada bazı sorular çok zor ve ösym nin sorduğu soruların daha zorlarını soruyor.Bir süre sonra alışıyosun.Takıldığım yer olursa burdakilere soruyorum veya ekol hocaya giriyorum soru çözümlerine o da güvender kullanıyor zaten,soruları biraz arıyorum ekolhocadayken ama olsun.

• sayısalmısın hedef ne lise 3 e mi geçtin
  • quote:

sayısalmısın hedef ne lise 3 e mi geçtin

Yok hocam lise 4'e geçtim ben.Eşit ağırlıkçıyım.Hedef Ankara Hukuk veya Psikoloji
  • bende lise 4 e geçtim hedef odtü bilgisayar mühendisliği yada hacettepe
    etlerin nasıl kaç puan alıyorsun ve dershaneye gidiyormusun? bende geometri çalışıyorum şuanda yamuk bitti 13 ağustosta başlamıştım kitaba internetten ztv,ekol,detay ve körfezden videolar izliyorum cok zamanımı alıyor ama hepsini izleyince farklı bakış açısı kazanıyorum ve daha iyi oturuyor konular şimdi yüzeysel gidiyorum ama hızlı bitiyor konular hepsi bitince soru bankasına yüklenicem mat1 bitti zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.