Tanıdıkta bu biraz daha az oluyor heralde. Yabancı birisine bir şey söyleyecek olsam (Saat kaç gibi şeyler değil, dilek arz gibi şeyler) Söylemekten çekiniyorum, 10 kere nasıl söyleyeceğimi planlıyorum. Kötü konuşmaktan korkuyorum. İçimde saçma sapan bir çekingenlik var. Konuştuğumda illaki bir yerde saçma bir şey söylüyorum. Ya arkadaş adam akıllı düşünmeden planlamadan demek istediğim şeyi rahatça söyleyemiyorum ya. Sürekli bir toparlama yapmam gerekiyor. Sanki o düşünce benim düşüncem değil de onu benimsemeye, anlaşılır ifade etmeye çalışıyormuşum gibi hissediyorum. Hani bir konuda seller gibi konuşursunuz toparlama vs falan yapma ihtiyacı duymazsınız ya, işte ben bu tarz meselelerde onu yapamıyorum. Hele bir de karşımdaki kişinin suratı mahkeme duvarı gibi ise bana bön bön bakıyorsa mezara giresim geliyor. Bu durumu yaşayanlar var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 1 Haziran 2021; 17:43:15 > |
Biriyle konuşmadan önce hazırlanma sorunum var

-
-
Yapamazsın tabi. Senin sorunun "düşünmek", yapman gereken ne geleceğe ne de geçmişi aklından geçireceksin.
Aaaa önceden böyle yaptım böyle tepki aldım unut onu
Amaa bana böyle derse, ya şu olursa bu tür değerlendirmeler de yapma.
O an aklından ne geçiyorsa onu söyle. Bu kadar basit.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu dediğin zor ama bunu yapmak zorunda kalacağım heralde
Bunda insanların da etkisi var. Güler yüzlü bir insan olunca hata yapsam bile anlayışla karşılayacağı için kendimi daha rahat hissediyorum ama böyle 5 dk sonra ölecekmiş gibi ruh haline sahip, "ne diyor ya bu?" kafasında insanlar olunca kayışı koparıyorum. Kendimi tek seferde net bir şekilde anlatmaya çalışıyorum bu da beni sıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 1 Haziran 2021; 17:48:17 > -
Sosyal fobi olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapacaksın, ne kadar çok insanla konuşursan atlatırsın bu sorunu, belki 1 ay belki 1 sene sonra görmeyeceğin insanların verdiği tepkileri gözünde çok büyütme önemli olan kendini ezilmeden büzülmeden bir şekilde ifade edebilmek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bankada suratsız bir karı var geldi gene tipini... der gibi bakıyor. İnan bana bir sorunum olsa gidip derdimi anlatamayacak kadar çok çekineceğim oraya gitmekten.
-
Teşekkürler hocam
-
Ben de çekingen biriyim hocam. Sosyal fobim de var. Kalabalık içinde duramıyorum. Mecburen girdiğimiz tramvayda vs. vasat insanların önyargılarını bile takıyorum. Acaba şuram nasıl ? Nasıl duruyorum gibi saçma sapan nedenlerle kendi kendimi yiyorum. Bunun saçma olduğunu ve yapmamam gerektiğini bilmem bunu yapmama engel olamıyor maalesef. Psikolojik yardım almam gerektiğini düşünüyorum ama bu tip olgulara uzak bir ailem var dolayısı ile ben de ne yapacağımı bilmiyorum.
-
impostor syndrome diye arat
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam var mı bilemedim hayatımda pek bir başarım olmadığı için. Ama ufak tefek iyi yaptığım şeylerin şans eseri olduğunu düşünüyor olabilirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X