Arkadaşlar bu dersten hiç anlamadığım için yapamadım anlayan birileri yardımcı olursa çok sevinirim :)
ÖDEV KONUSU:
10 kişilik bir sınıftaki öğrencilerin vize ve final notlarını klavyeden okutup, ortalamalarını hesaplayıp (ortalama = vize x 0,4 + final x 0,6), ortalamalarını büyükten küçüğe doğru sıralı bir şekilde sıralatıp ekrana yazdıran bir C++ programı yazınız.
Not: Ortalamalar hesaplatılıp sıralandıktan sonra ekrana sadece öğrencilerin ortalamaları yazdırılacaktır.
YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ARKADAŞLAR :)
Kardeş yaparsan cevabı bana da at
void bubbleSort(int dizi[], int elemanSayisi); int main() { float ortalama; int sayac=0; int vize,final; float dizi[10]; while(sayac<10) { cout<<"vize gir"<<endl; cin>>vize; cout<<"final gir"<<endl; cin>>final; ortalama=vize x 0,4 + final x 0,6 ; dizi=ortalama; } bubbleSort(dizi,10); for(int j=0;j<10;j++) { cout<<dizi[j]<<endl; } } void bubbleSort(int dizi[], int elemanSayisi) { int temp; int i, j;
for (i=1; i<elemanSayisi; i++) { for (j=0; j<elemanSayisi-i; j++) { if(dizi[j] > dizi[j+1]) { temp = dizi [j]; dizi [j] = dizi [j+1]; dizi [j+1] = temp; } } } }
syntax hatalarını halledersiniz çıkarsa kodu kontrol etmedim
Çok teşekkürler yardım için :)
quote:
Orijinalden alıntı: emreuran
Çok teşekkürler yardım için :)
link atda bizde indirelim hazır olarak
quote:
Orijinalden alıntı: OlIzVel
void bubbleSort(int dizi[], int elemanSayisi); int main() { float ortalama; int sayac=0; int vize,final; float dizi[10]; while(sayac<10) { cout<<"vize gir"<<endl; cin>>vize; cout<<"final gir"<<endl; cin>>final; ortalama=vize x 0,4 + final x 0,6 ; dizi=ortalama; } bubbleSort(dizi,10); for(int j=0;j<10;j++) { cout<<dizi[j]<<endl; } } void bubbleSort(int dizi[], int elemanSayisi) { int temp; int i, j;
for (i=1; i<elemanSayisi; i++) { for (j=0; j<elemanSayisi-i; j++) { if(dizi[j] > dizi[j+1]) { temp = dizi [j]; dizi [j] = dizi [j+1]; dizi [j+1] = temp; } } } }
syntax hatalarını halledersiniz çıkarsa kodu kontrol etmedim
cout<<"vize gir"<<endl; bu satırda hata veriyor rica etsem temiz olarak atabilirmisin