Şimdi Ara

Biri bana koşullu olasılığı anlatsın [ÇÖZDÜM ANLATTIM DA GELIN] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

lan orasını anladım zaten. sonra niye bölüyorsun 8/15', 10/15'e

Alıntıları Göster
    Onu anlatıyorum zaten. İkisi de kırmızı olanlar elenecek çünkü. Neyse ben daha açık olamam. İlk okul seviyesinde anlatmayı beceremiyorum şaka maka (Dalga geçmiyorum), kusura bakma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kurye İlkay

Onu anlatıyorum zaten. İkisi de kırmızı olanlar elenecek çünkü. Neyse ben daha açık olamam. İlk okul seviyesinde anlatmayı beceremiyorum şaka maka (Dalga geçmiyorum), kusura bakma.

Alıntıları Göster
    çözdüm. yılın başı bir işe yaradın al sana geçen izlediğim filmden güzel bir klip

• quote:

çözdüm. yılın başı bir işe yaradın al sana geçen izlediğim filmden güzel bir klip

Alıntıları Göster
    Lisede bunların en zorunun daha zorunu çözerdim. Şimdi paslandım.

• quote:

Lisede bunların en zorunun daha zorunu çözerdim. Şimdi paslandım.

Alıntıları Göster
    ben de özellikle bu olasılığa baya sarmıştım lise sınavına çalışırken. kombinasyonu anlamak için olasılıkların haritasını falan çıkarıyordum. sınavı geçmeye odaklı çalışsaydım zamanında daha iyi üniye giderdim ama öğrenme amaçlı çalıştım ne yazık ki. hatta trigonometri, kimya olsun fizik olsun bir şey öğrendiğimde genelde dayanamayıp ilgili alanda araştırma yapardım. beni en çok uçakları kaldıran şeyin hava basıncı olması etkilemişti. bir de trigonometrideki birim çember. kombinasyon permütasyon da güzel matematik trickleri. integral de baya sarmıştı. neyse.

• quote:

ben de özellikle bu olasılığa baya sarmıştım lise sınavına çalışırken. kombinasyonu anlamak için olasılıkların haritasını falan çıkarıyordum. sınavı geçmeye odaklı çalışsaydım zamanında daha iyi üniye giderdim ama öğrenme amaçlı çalıştım ne yazık ki. hatta trigonometri, kimya olsun fizik olsun bir şey öğrendiğimde genelde dayanamayıp ilgili alanda araştırma yapardım. beni en çok uçakları kaldıran şeyin hava basıncı olması etkilemişti. bir de trigonometrideki birim çember. kombinasyon permütasyon da güzel matematik trickleri. integral de baya sarmıştı. neyse.

Alıntıları Göster
    Keşke sorunlarım olmasaydı da düzgün bir üniversite hayatım olsaydı.

• quote:

Keşke sorunlarım olmasaydı da düzgün bir üniversite hayatım olsaydı.

Alıntıları Göster
    kayra sen ne yapmayı düşünüyorsun şimdi? ben mesela bir idealim var, amaçladığım bir hayat var. bahsetmiştim zaten, home gym, iyi bilgisayar, 9-5 tatilli bir iş, yalnız güzel ve güvenli bir daire, tok karın. aşağı yukarı bu kadar. kovaladığım şey bu. ha bir de mucitlik var kanımda sanırım. aklıma fikirler geliyor sürekli kovalamaya başlıyorum böyle bir şey mümkün mü falan diye ha benden bir halt olmaz da dürtü işte kovalatıyor insanı xd

sen ne yapıyorsun?

• Bayes teoreminin özünü anlasan aslında formülü ezberlemekten ziyade, çok faydası olabilir. Oturtunca cart diye anlıyorsun çünkü biri kırmızıysa neden olasılıkların değiştiğini.

KS kırmızı-sarı gelme olasılığı, KX de ikiliden birinin kırmızı olma olasılığı. Birinin kırmızı olduğu bildiğin ikilinin kırmızı-sarı olma olma olasılığı şöyle formülize oluyor:

P(KS|KX) = P(KX|KS) * P(KS) / P(KX)

Birinin kırmızı olduğunu bildiğin için P(KX|KS) KS veya KK olabilir. SS olamaz, kendi hesabında onu da dahil ediyorsun.

kayra sen ne yapmayı düşünüyorsun şimdi? ben mesela bir idealim var, amaçladığım bir hayat var. bahsetmiştim zaten, home gym, iyi bilgisayar, 9-5 tatilli bir iş, yalnız güzel ve güvenli bir daire, tok karın. aşağı yukarı bu kadar. kovaladığım şey bu. ha bir de mucitlik var kanımda sanırım. aklıma fikirler geliyor sürekli kovalamaya başlıyorum böyle bir şey mümkün mü falan diye ha benden bir halt olmaz da dürtü işte kovalatıyor insanı xd

sen ne yapıyorsun?

Alıntıları Göster
    Yıllardır fazla bir şey yapmıyorum. Her şeyim karşılanıyor zaten. Okul bitsin, yeter. 3 ders var. Bitsin artık. Çok umurumda da değil gerçi ama 3 ders varken bitirmek şart. Sonra Muğla'ya taşınabilirim. Muhtemelen çalışmam.

• quote:

Yıllardır fazla bir şey yapmıyorum. Her şeyim karşılanıyor zaten. Okul bitsin, yeter. 3 ders var. Bitsin artık. Çok umurumda da değil gerçi ama 3 ders varken bitirmek şart. Sonra Muğla'ya taşınabilirim. Muhtemelen çalışmam.

Alıntıları Göster
    ben olsam ben de çalışmam. yok mu ilgin saçma şeylere? hi-fi ve müzik ilgin var biliyorum o bende de var da.

mesela ben süper bi ev güvenlik sistemi yapmak istiyorum. böyle lazerli, kameralı bir şeyler. ve hatta inanıyorum ki herkesin evinde kendilerine özgü bir güvenlik sistemi olsaydı, yani insanların kafası biraz çalışsaydı, hırsızılık direk biterdi. çünkü her ev, her sistem farklı olacağı için çok çok riskli olurdu hırsızlar için.

sonra iron man kıyafeti gibi bir şey üzerinde çalışmak istiyorum. amacım başlangıçta ulaşım olur.

ondan sonra veri toplamaya baya ilgim var. resim üzerine algoritmalara ilgim var. png encoder yaptım, githubımda duruyor. ona bir figürü figür hafif bozulduğunda dahi tanımasını sağlayan bir algoritma yazmayı düşünüyorum. kafamda bir şeyler var hali hazırda da şu dersleri bi bitiremedim. yarın ilgileneceğim.

bilginin ve matematiğin gücü ile bazı şeylerde faydalı olmak istiyorum. mesela varoş bir yerde gözlem yapar veri toplarım, doğru uçları birleştirir bir şekilde ve değişim yaratırım işte anlıyor musun.

lan millet nasıl yapacak şey bulamıyor aklım almıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.