Şimdi Ara

BİREYSEL OTO KİRALAMA! (sürekli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
9.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • artık ekonomik şartların vermiş olduğu sıkıntıdan dolayı ince hesaplar yapmaya başladım.
    bu konuyuda ciddi ciddi düşünüyorum ancak henüz türkiyede bu olay yeterince ucuzlamadı.
    aynen şirket araçlarında olduğu gibi sürekli kiralık araç kullanımı iyiden iyiye kafama yatmaya başladı

eğer şirketler kiralama işini daha karlı görüyorsa bireysel olarakta karlı olabilir
    bir yıl boyunca aracınız için yapmış olduğunuz ( yakıt hariç) masrafı bir düşünün
    ayrıca garaj masrafı yok çünkü araçlar çalınmaya karşı da kaskolu.
    kaza riski size ait değil,bakım masrafı yok..

değeri düştü düşmedi derdi yok,değişeni varmı yok mu önemli değil,en güzeli vergi derdi yok
    elden çıkarmak için beklemezsiniz
    hazır yastık altı paranızı değer kaybedecek bir yatırıma dönüştürmezsiniz.
    yazdıklarımı uzatmak mümkün

tabi bunlar belirli bir seviyede gelire sahip insanlar için geçerli
    örneğin 50,000 ytl ye araç almakmı karlı yoksa,örneğin ayda 1,000 ytl ye kiralamakmı?
    50,000 ytl ye aldığınızda tüm masraflar size ait
    1,000 ytl ye kiraladığınızda mal sahibine..

yazdıklarıma katılan olur katılmayan olur
    yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giza -- 16 Ağustos 2008; 12:59:00 >

• 50000 verip araç alabilirim bana dokunmaz.
    ama ayda 1000 lira kira vermek bana dokunur.

tabi hesap kitap işi bunlar.
    ne kadar bineceksin,
    ne zaman satacaksın,
    sıfır alsan değer kaybı ne olur,
    bakım masrafı kaskosu vergisi ne olur,

bunları düşünmek lazım.

ama uzun vadede pek karlı işe benzemiyor.
    2 yıl kiralamak 24000 eder.

oysaki 50000 e alınan araç kabaca 60000 vergi kasko desek.
    20000 değer kaybı olması gerekiyor ki denk olsunlar.

sıfır alınan ve de tutulmayan bir araç olursa belki olabilir.
    ama hem ikinci el alınan hemde piyasası olan bir araç o kadar değer kaybetmez gibi geliyor.
  • Bunun daha güzeli war exotic kiralıyorlar ama biaz farklı şekilde

Şimdi diyelim bir F360 ulkede 150K euro ya bunu direk iki ile çarpıyorsun 300K euro oluyor yaklaşık gunde 1.000 euroya geliyor

Sonra 7 14 21 gunluk kartlar bastırıyorsun sırası ile 7.000, 12.000 18.000 euroya

Bu kartlardan birini alıyorsunuz sonra takvimden 7 gun belirliyorsunuz bunlardan 2 tanesinden fazlası hafta sonu olmıcak fln diye sartlar war

Ferrariniz oluyor sonucta
  • Kiraya Ayda verdıgın 1000 ytl senın olmuyor..

Ama satın aldıgın araca verdıgın par yıne senın..

Birde şu açıdan bak olaya,

Araç kiralama şirketi sende kar edıyor ki,bu işi yapıyor.

Elimde 50.000 ytl olsa araç almayıp, kiralasam ,ortalama 5 yıl sonra para mara kalmaz elınde.

Ama 50.000 ytl ye gidip prim yapmayan ve parcası çok pahalı bır aracı alsan,5 sene sonra satıp elıne yıne de 20.000 ytl kalır.

Bilmiyorum,olaya farklı bır açıdan bakmışssın.

Gerçi vergi,lastik ,bakım,kasko vb sana ait değil.

Ayrıca dedıgın gıbı 50.000 ytl yı yatırım yapsan ve ayda 1.000 ytl getırse sana,karın sadece vergı,bakım ,kasko vs olur.

Kafam karıştı..
  • bu biraz insan psikoloisiyle ilgili bazıları ne kadar masrafa olsada arabanın kendisinin olmasını ister bazılarıda sadece işne bakar
  • quote:

Orjinalden alıntı: happycar

Kiraya Ayda verdıgın 1000 ytl senın olmuyor..

Ama satın aldıgın araca verdıgın par yıne senın..

Birde şu açıdan bak olaya,

Araç kiralama şirketi sende kar edıyor ki,bu işi yapıyor.

Elimde 50.000 ytl olsa araç almayıp, kiralasam ,ortalama 5 yıl sonra para mara kalmaz elınde.

Ama 50.000 ytl ye gidip prim yapmayan ve parcası çok pahalı bır aracı alsan,5 sene sonra satıp elıne yıne de 20.000 ytl kalır.

Bilmiyorum,olaya farklı bır açıdan bakmışssın.

Gerçi vergi,lastik ,bakım,kasko vb sana ait değil.

Ayrıca dedıgın gıbı 50.000 ytl yı yatırım yapsan ve ayda 1.000 ytl getırse sana,karın sadece vergı,bakım ,kasko vs olur.

Kafam karıştı..

DİYELİM Kİ 20,000 YTL KALDI
    ancak bindiğin 5 yıl içerisinde o araca ödediğin vergi,bakım, kasko,garaj ve risk
    20,000 ytl eder mi etmez mi?

• Hocam biz şirket adına 1,5 yıllığına Megane II kiraladık
    İlk gelen araç 60.000'deydi ve 75.000'e kadar biz bindik
    Ağustos ayında makyajlılar çıkınca da yenilediler arabayı
    Bu tür olaylar da dahil genelde sözleşmeye

Ayrıca biz 1.000 ytl+KDV olarak anlaştık
    Sadece mazotunu koyup biniyorsun.Eğer şirket adına alırsan masraf olarak düşebiliyorsun da.
    Bu sistem sadece şirketler ve kendi aracım illa olsun demeyenler için güzel bir sistem
    Yani avantajları ve dezavantajları var
    'Yani kafan rahat olur,vergisiydi cartıydı curtuydu uğraşmazsın ama ayda 1000 ytl ödeyerek kendi aracına da sahip olabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arabaya nakit para bağlamak ayrı bir durum
    kredi ile almak ap ayrı bir durum

nakit parayla iş yapabilirsiniz
    kredi ile alınan araçlarda devamlı olarak aşağı doğru değer kaybedeb bir şeye
    sürekli olarak para yatırıyorsunuz ve sonucunda elinizdeki değer
    ilk başladığınız değerin yarısı oluyor
  • bizim evde arabaya yakıt hariç tabi yıllık hesapladım da 1500 ytl falan öderiz, arabaya temiz bakarız, yıllık bakımı dışında pek bi para harcamayız, tabi buna bakım kasko vergi şu bu hepsi dahil...
    şirketler kiralıyo çünkü bitane araba kiralaymıyolar 20-30 tane belki 50-100 tane, şimdi bi şirket ticarethane olduğu için 50 arabaya verdiği toplu parayı başka bi yerde değerlendirerek çok daha fazla kar yapabilir, ama bizim gibi memur zihniyetliler, arabaya para vermeyimde şurdan şu kadar kar ederim diycek durumumuz yok...
    ayrıca biz arabaları kendinimiz kullandığımız için,temiz bakarız masrafı az olur, bi şirket öyle deildir ama...çalışanları kullandığı için arabanın içine ederler, dolayısıyla masrafları bize göre kat kat daha fazla olur..
    şimdi ayda 1000 lira kire vermekmi yoksa 50000 liralık araba almakmı demişsin, masrafını falan düşünürsen belki kiralamak ilk başta daha karlı gibi görünebilir, 50000 lira para vermek var çünkü, ama aldıgın arabayı sattığın zaman eline çok sağlam para geçecek, örneğin; 50000e araba aldın, 1 yıl boyunca bindin 47000e sattın, hadi çok yaptın diyelim 4000de masraf yaptın, 43000e geldi senin araba, öbür taraftan yılda 12000 lira sadece kira parası verdin,yıllık 5 milyar zararın var, tabi çok kabaca bi hesap oldu o ayrı...

yani bence yinede türkiyede araba kiralamak iş değil...

• EĞER 50 MİLYARI FAİZE KOYARSAN BENCE KARLI OLUR.BAKIM MASRAFI YOK VERGİ YOK KASKO YOK GÜZEL İŞ.

BEN EV ALMAYADA KARŞIYIM.250 MİLYAR EVE VERENE KADAR PARAYI FAİZE AT AYDA 4-5 BİN VERİR.2 BİN KİRAYA VER GERİ KALAN KAR.AYRICA NAKİT PARADA DAİMA EMRİNDE
  • quote:

Orjinalden alıntı: justiceman

EĞER 50 MİLYARI FAİZE KOYARSAN BENCE KARLI OLUR.BAKIM MASRAFI YOK VERGİ YOK KASKO YOK GÜZEL İŞ.

BEN EV ALMAYADA KARŞIYIM.250 MİLYAR EVE VERENE KADAR PARAYI FAİZE AT AYDA 4-5 BİN VERİR.2 BİN KİRAYA VER GERİ KALAN KAR.AYRICA NAKİT PARADA DAİMA EMRİNDE

250 milyara ayda 5 milyar veren banka olacağını zannetmiyorum.Hesapladığımızda yılda %24 vermiş oluyor.Bu çok yüksek bir oran.Görüşünüzü belirtmeniz güzel birşey ama ölçülü olursanız daha güzel olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznklckp -- 16 Ağustos 2008; 17:37:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oznklckp

quote:

EĞER 50 MİLYARI FAİZE KOYARSAN BENCE KARLI OLUR.BAKIM MASRAFI YOK VERGİ YOK KASKO YOK GÜZEL İŞ.

250 milyara ayda 5 milyar veren banka olacağını zannetmiyorum.Hesapladığımızda yılda %24 vermiş oluyor.Bu çok yüksek bir oran.Görüşünüzü belirtmeniz güzel birşey ama ölçülü olursanız daha güzel olur...

%24 değil %2 galiba hocam
    yani 250 bine % 2 faiz verse 5 bin eder

• quote:

Orjinalden alıntı: karasimsek06

bu biraz insan psikoloisiyle ilgili bazıları ne kadar masrafa olsada arabanın kendisinin olmasını ister bazılarıda sadece işne bakar

Arkadaşa katılıyorum.
    Araba konusu sadece hesap kitapla olmaz bence.

Kimi için araba insanların 2 nokta arasında ulaşımı belli konforla sağlıyan bireysel ulaşım aracıdır, kimi içinse keyiftir, zevktir.

Bu insanların araba kiralamaya bakışları doğal olarak çok farklı olur.

Benim için araba kullanmak ve arabama bakmak zevktir. Bu yüzden kâr zarar hesabında sahip olmak daha zararlı olsa bile pek tercih edeceğim bir şey olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kedhy

quote:

Orjinalden alıntı: karasimsek06

bu biraz insan psikoloisiyle ilgili bazıları ne kadar masrafa olsada arabanın kendisinin olmasını ister bazılarıda sadece işne bakar

Arkadaşa katılıyorum.
    Araba konusu sadece hesap kitapla olmaz bence.

Kimi için araba insanların 2 nokta arasında ulaşımı belli konforla sağlıyan bireysel ulaşım aracıdır, kimi içinse keyiftir, zevktir.

Bu insanların araba kiralamaya bakışları doğal olarak çok farklı olur.

Benim için araba kullanmak ve arabama bakmak zevktir. Bu yüzden kâr zarar hesabında sahip olmak daha zararlı olsa bile pek tercih edeceğim bir şey olmaz.

bende aynı şekilde düşünüyordum
    ancak araba alımı karlı yatırım olmaktan çıkıp ne zaman zarar ettirmeye başladı
    o gün bugündür arabaya bakışım değişmeye başladı
    özelliklede bu kriz zamanlarında

• quote:

Orjinalden alıntı: giza

quote:

Orjinalden alıntı: oznklckp

quote:

%24 değil %2 galiba hocam
    yani 250 bine % 2 faiz verse 5 bin eder

dünya nın en çok faiz veren ülkesiyiz arkadaşım.bizim komşu 100 bin ytl ye bile aylık 1500 ytl aldığını söyledi.bende ona göre kaba bi hesap yaptım.inan bana belkide az bile söylemişimdir sormak lazım.

• Ya akılsız akılsız konusmayın faiz paranın geri gitmesini engeller kazanc değildir ülke içinde bakarsan

Ha senin ülkenin enflasyonundna yuksek faiz oranı bulup paranı yatırırsan para kazanırsın anca oyle

Yani türküm türkiyedeki bankalara para yatırayım karlı cıkayım olmaz 250K lira ayda XK lira getirir bununla 250K liralık ewin kirasını 5 sene odersin

Ama 5 sene sonra elinde gene 250K lira kalır, o ew bu sefer 350K lira olur kirası artar açıkta kalırsın
  • ayda 1 milyara taksiye binseniz daha hesaplı olur bence. yakıt masrafı da yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Ya akılsız akılsız konusmayın faiz paranın geri gitmesini engeller kazanc değildir ülke içinde bakarsan

Ha senin ülkenin enflasyonundna yuksek faiz oranı bulup paranı yatırırsan para kazanırsın anca oyle

Yani türküm türkiyedeki bankalara para yatırayım karlı cıkayım olmaz 250K lira ayda XK lira getirir bununla 250K liralık ewin kirasını 5 sene odersin

Ama 5 sene sonra elinde gene 250K lira kalır, o ew bu sefer 350K lira olur kirası artar açıkta kalırsın

iyide sen o faizdeki paradan 5 yılda 160 - 170 milyar kar elde edersin.üstelik 5 yıllık kirayı ödediğin halde.öyle akılsız makılsız ne ayak.zaten bizim milletimiz böyle ekonomiden anlamadığı için gavurlar parasına para katıyo.
  • 50.000 e alcağınız arabayı 2 sene sonra 35.000 e satçaksınız örnek olarak...kira için 2 sene ayda 1000 ytlden 24000 ytl düşünürsek..2 sene sonunda 24.000 ytl boşa giderken 35.000 yani net 15.000 ytlye 2 sene binmiş olcaksınız arabaya..bence fikriniz çok saçma ayrıca bu 2 seneyi 3-4-5 yaparsak bu fark daha da büyüyecek..
  • neyse herkes kendi aklını kullansın.zaten tüm ev sahipleri dediğim yöntemi yapsa hiç karı olmazdı.evet siz kendi aklınızı kullanmaya devem edin ben kendi aklımı.haa araç kiralama işinde ben kendi aracımı almadan yanayım.çünkü hayatta en sevdiğim şey ARABAM.nesne olarak
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.