Şimdi Ara

Birey A Geometri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birey a nasıldır geometrim kötü hem geometride kolay-orta sorular istiyorum hemde öğretici arkadaşlarıma sordum bana birey a dediler siz ne önerirsiniz yarın ki tap alıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wager58

Arkadaşlar birey a nasıldır geometrim kötü hem geometride kolay-orta sorular istiyorum hemde öğretici arkadaşlarıma sordum bana birey a dediler siz ne önerirsiniz yarın ki tap alıcam

Bana kalırsa Birey A alma, çünkü 4 işlemden ibaret. Alırsın 80-90 testi bir günde çözersin. Daha kaliteli şeylerle başla derim ben.
  • hocam o kadar kolay mı ben hem düşündüren hemde kolay ve orta dereceli istiyorum geometrim biraz kötüde

• hocam çok ta kolay olmasın yani arada yapamadıklarımda olsun o derece değilmi birey a, birey b zor diyorlar bana ağır gelir

• bende birey b ve fem soru bankası var hocam ikiside birbirinden harddır ilk aşamanı atlattıktan sonra bu ikisinden birisini çözebilirsin. ilk aşamaya gelince örnek sorulu konu anlatımlı olarak karekök mps leri alabilirsin ben kullanmadım ama kullanan arkadaşlar yararını gördü.güvender ygs sb alma sakın 6. sınıf seviyesinde diye de bir not düşeyim
  • quote:

Arkadaşlar birey a nasıldır geometrim kötü hem geometride kolay-orta sorular istiyorum hemde öğretici arkadaşlarıma sordum bana birey a dediler siz ne önerirsiniz yarın ki tap alıcam

Bugün biraz çözdüm kolay ve orta seviye sorular var. Arkadaşın bahsettiği gibi antremanlarla geometri kadar kolay değil yeni başlayanlar için ideal.

• hocam ilk aşamayı atlaktıktan sonra zaten birey b alıcam fakat ilk aşama kitabı arıyorum soruları güvrnderin ilk aşama kolay geometrisi gibi olmasın hem yapadıklarım da olsun hem orta hemde kolay

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fem Simetri Matematik 1
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • StereoType kullanıcısına yanıt
    hocam çok zorlayıcı yada çok kolay değil dimi yapadıklarınız oldumu? bide geometri seviniz nasıl?

• quote:

hocam çok zorlayıcı yada çok kolay değil dimi yapadıklarınız oldumu? bide geometri seviniz nasıl?

Neredeyse sıfırdı simetriden konuyu çalışıp bi test çözdüm, bir iki boş kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: StereoType

quote:

Neredeyse sıfırdı simetriden konuyu çalışıp bi test çözdüm, bir iki boş kaldı.

peki hocam almamı önerirmisiniz benimde geometrim çok kötü de

• birde şöyle bir şey söyleyeyimm örneğin haftada 3 gün geometri calısacaksın diyelim .Bir süre konularda ilerledikten sonra atıyorum üçgenlerle ilgili her şey bitmiş olsun.Geri kalan 4 gün geometri günün olmasa bile ek olarak aldığın ortanın üstü bir kitaptan günde 10 soru çöz üçgenle ilgili her konudan 2 şer tane mesela böylece pratikliğini korursun aksi halde ne kadar iyi öğrenirsen öğren pratik yapmadıktan sonra bi işe yaramaz geometri nankördür
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_sexyT

birde şöyle bir şey söyleyeyimm örneğin haftada 3 gün geometri calısacaksın diyelim .Bir süre konularda ilerledikten sonra atıyorum üçgenlerle ilgili her şey bitmiş olsun.Geri kalan 4 gün geometri günün olmasa bile ek olarak aldığın ortanın üstü bir kitaptan günde 10 soru çöz üçgenle ilgili her konudan 2 şer tane mesela böylece pratikliğini korursun aksi halde ne kadar iyi öğrenirsen öğren pratik yapmadıktan sonra bi işe yaramaz geometri nankördür

hocam bence çok mantıklı önerinizi değerlendiricem teşekkürler

• quote:

bireyin Başta dersanesinden sonra yayınlarından uzak dur. Tabi Matematik 1 soru bankası hariç
  • Geometrinin çalışılıcak bir tarafı yok kardeşim. Tüm kuralları ezbere bil ya da daha ilk aşamadaysan formülleri koy yanına biraz göz at nerelerde kullanılır falan sonra aç kitabı başla çözmeye. Soruyu çözerken şunları yapıcaksın: Atıyorum kenarortay çözüyorsun önce adam akıllı verilenlere bak. Yani adam sana atıyorum uzunlugun birini 3 vermiştir ama öyle gereksiz bir şey gibi gelir ki o verdiği 3 sen gider başka yerlerde çözümler ararsın. Hayır kardeşim git o 3 e odaklan. Onun etrafında dolaş ordan çıkacak cevap. Konuyla ilgili 10 tane formül mü var soruda verilenlere göre her formülü tek tek dene sorunun üzerinde. Demek istediğim birey a ile vakit kaybetme eğer güzel bir yer istiyorsan. Konu anlatımlı geometrin varsa bir tane o yeter sana. Üstüne al birey b yi ugras gerekirse 1 soruyu 30 dk da çöz ama ugras. Çünkü sen kendini kasmazsan geometrin gelişmez. Ayrıca birey b nin çözümleri var internette, ilk zamanlar 10 soru çözdüysen 7 sinin çözümüne bakarsın sonra yavaş yavaş azalır o. Ama dediğim gibi geometrinin çözüm mantıgı bu: ''Verilene göre hareket et.'' Adam sana eşkenar diyorsa ikizkenar diyorsa boşa demez onu. Ya da birbirinden çok uzak iki tane uzunlugu eşit verdiyse bir şey vardır orda mutlaka geçiş yapman gerekir. Ha bir de belki de en önemlisi bu: uzaktan bön bön bakarak soru çözülmez. Yaz çiz karala soruyu. Çünkü mesela adam sana birkaç tane açı verir ama o kadar dağınık verir ki o açıları lan bu ne dersin. Ama yerine koyup uzaktan bakarsan soruya, açılardan ikisi eşit çıkar sonra ikizkenardan yardır babam yardır yaparsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

Geometrinin çalışılıcak bir tarafı yok kardeşim. Tüm kuralları ezbere bil ya da daha ilk aşamadaysan formülleri koy yanına biraz göz at nerelerde kullanılır falan sonra aç kitabı başla çözmeye. Soruyu çözerken şunları yapıcaksın: Atıyorum kenarortay çözüyorsun önce adam akıllı verilenlere bak. Yani adam sana atıyorum uzunlugun birini 3 vermiştir ama öyle gereksiz bir şey gibi gelir ki o verdiği 3 sen gider başka yerlerde çözümler ararsın. Hayır kardeşim git o 3 e odaklan. Onun etrafında dolaş ordan çıkacak cevap. Konuyla ilgili 10 tane formül mü var soruda verilenlere göre her formülü tek tek dene sorunun üzerinde. Demek istediğim birey a ile vakit kaybetme eğer güzel bir yer istiyorsan. Konu anlatımlı geometrin varsa bir tane o yeter sana. Üstüne al birey b yi ugras gerekirse 1 soruyu 30 dk da çöz ama ugras. Çünkü sen kendini kasmazsan geometrin gelişmez. Ayrıca birey b nin çözümleri var internette, ilk zamanlar 10 soru çözdüysen 7 sinin çözümüne bakarsın sonra yavaş yavaş azalır o. Ama dediğim gibi geometrinin çözüm mantıgı bu: ''Verilene göre hareket et.'' Adam sana eşkenar diyorsa ikizkenar diyorsa boşa demez onu. Ya da birbirinden çok uzak iki tane uzunlugu eşit verdiyse bir şey vardır orda mutlaka geçiş yapman gerekir. Ha bir de belki de en önemlisi bu: uzaktan bön bön bakarak soru çözülmez. Yaz çiz karala soruyu. Çünkü mesela adam sana birkaç tane açı verir ama o kadar dağınık verir ki o açıları lan bu ne dersin. Ama yerine koyup uzaktan bakarsan soruya, açılardan ikisi eşit çıkar sonra ikizkenardan yardır babam yardır yaparsın..

hocam önerilerinize dikkat edicem de ben soruyu çözemeyincede iyicene moralimi bozuyorum ve masadan kalkıp gidiyorum o yüzden biraz daha kasmayan kitap arıyordum yarın birey b de alabilirim kitapçıda iyicene değerlendiricem

• Geometrim kötü demiştiniz ya acaba biraz daha açabilir misiniz bunu? Çünkü bazen geometriyi yapamamakla pratik yapmamak karıştırılıyor. Mesela geometriniz iyi olabilir ama soru çözmediğiniz için çok yavaş çözüyosunuzdur ya da hangi yolu izleyeceğinizi bilmiyosunuzdur. Ha ama soruyu görünce soruya bakakalıyorsanız o zaman bir şeyler eksiktir. Bu durum 10 sorudan 5 inde veya daha fazlasında oluyorsa geometriye baştan başlamak gerekir. Ama 10 soruluk bir testte 3-4 soruyu yapamamanız doğaldır. Arkadaşın biri kendi konusunda da yazmış benim bu dediğim durumu. Adam YGS den 100 net yapıyor ama temelim kötü deyip 0 dan, en kolayından başlıyor. Bu çok yanlış bir hareket,zaman kaybı. Benim EML de okuyan bir arkadaşım vardı misal adam 160 soruda 20 neti zor yapıyordu. Ben temeli olmamak diye buna derim işte.

• hocam 10 sorudan 2 yada daha az yapıyorum sorulara bakakalıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

Geometrim kötü demiştiniz ya acaba biraz daha açabilir misiniz bunu? Çünkü bazen geometriyi yapamamakla pratik yapmamak karıştırılıyor. Mesela geometriniz iyi olabilir ama soru çözmediğiniz için çok yavaş çözüyosunuzdur ya da hangi yolu izleyeceğinizi bilmiyosunuzdur. Ha ama soruyu görünce soruya bakakalıyorsanız o zaman bir şeyler eksiktir. Bu durum 10 sorudan 5 inde veya daha fazlasında oluyorsa geometriye baştan başlamak gerekir. Ama 10 soruluk bir testte 3-4 soruyu yapamamanız doğaldır. Arkadaşın biri kendi konusunda da yazmış benim bu dediğim durumu. Adam YGS den 100 net yapıyor ama temelim kötü deyip 0 dan, en kolayından başlıyor. Bu çok yanlış bir hareket,zaman kaybı. Benim EML de okuyan bir arkadaşım vardı misal adam 160 soruda 20 neti zor yapıyordu. Ben temeli olmamak diye buna derim işte.

yani kısacası geometriyi yapamıyorum sorun pratik yapmamakla alakası yok

• Michael Westen M kullanıcısına yanıt
    Hocam geometri için Birey B + Esen Ygs-Lys konu anlatımlı almayı düşünüyorum. Geometri temelim fena değil ancak pratik olarak aşırı bir eksiğim var. Tüm dersler için de tek zorlandığım ders geometri. Ancak bu sene üstüne gideceğim. O yüzden kolaydan başlamaktansa zordan başlamayı düşünüyorum. Fiziği de anlamıyordum ancak fazla büyüttüğümü gördüm dersi sonra gerisi çorap söküğü gibi geldi. Geometride de aynısını yapabileceğimi düşünüyorum. Siz bana ne tavsiye edersiniz ?
  • Benim de sorun yaşadıgım iki ders geometri ve fiziktir. Ama geometriyi siz gibi düşünerek üstüne üstüne gittim ve hallettim. Ortanın biraz üstüne çıktım. Eseni kullanırdık biz eski sınıflarda gayet güzeldi. Bir sürü soru tipi var. Geometride bol bol soru çözeceksin en iyi taktik bu. Yani uğraşacaksın zaman ayıracaksın. Şunu yap bunu yap demekle geometri düzelmez. Ama mesela bazı durumlar vardır onları bilmek lazım. Örneğin ikizkenarı gördün mü dik indir hemen tarzında şeyleri bilmek lazım. Dediğim gibi verilenlere odaklanarak çöz soruları. Bir de hangi derse çalışırsan çalış geometriyi her zaman çöz. Mesela tüm konuları halletmişsindir kimya kalmıştır. Kimya çalışırken ardından 1-2 test geometri çözmenin kimseye zararı dokunmaz. Siz de bana fizik için öneriler verebilirseniz iyi olur. Benim fizik Allah'a emanet.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.