Şimdi Ara

bir uygulama fikrim var, yazılım konusunda fikir alacaktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba ,

    bir uygulama yaptırmak istiyorum. yazılım kısmında hiç bir fikrim yok.uygulamanın tutacağına inanıyorum. bu konuda ileride sürekli çalışabileceğim takım arkadaşları mı edinsem yoksa bir firmadan mı destek alsam daha iyi olur sizce? uygulama zamanla geliştirilebilir bir yapıya sahip ve gerçekten para kazandıracak diye düşünüyorum. tabi bir de benim gibi acemilerin aklına gelen acaba fikrimi çalarlar mı düşüncesi de var :)

    nasıl bir yol izlemeliyim. yardım eder misiniz?



  • gelistirici veya startup meetuplari oluyor. oralara katilip fikrini paylasabilirsin. belki de bir developer arkadas bulabilirsin.

    fikrin calismasindna korkmana gerek yok. fikrini anlatmadan da kimseyi bulamazsin. ayrica calinmiyorsa zaten oturup dusunmek lazim.
  • Yazılım kısmında az da olsa bilginiz yoksa işiniz normalden daha sıkıntılı olacaktır. Çünkü hemen her konuda ister haklı olsunlar ister haksız yazılım geliştirici/geliştiricilere inanmak ve güvenmek durumundasınız. Konulara az da olsa hakim olmadığınız için alınan kararların ve stratejilerin doğru olup olmadığının farkına varma olasılığınız da düşük. Şanslı iseniz işler yolunda gidebilir, eğer değilseniz fena halde canınız sıkılabilir.

    Takım arkadaşı da edinseniz, belli bir firma ile de çalışsanız aslında sonuç itibari ile iş oluruna varacaktır. Ancak firmalar ile çalışmaya başlamadan evvel yazılı ve sağlam anlaşmalar yapabilir ve kendinizi biraz daha güvene alabilirsiniz (Biraz masraflı olabilir). Tecrübelerime göre arkadaşlık mevzusunun daha riskli olduğunu söyleyebilirim.

    Fikir dediğimiz şey elbette çalınabilir veya taklit edilebilir. Önlem alınsa dahi çoğu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Tabii burada fikirden kasıt nedir o da önemli. Salt yazılımlar için "Patent" veya "Faydalı Model" gibi koruma yöntemleri bulunmaz. Yazılımlar için Telif Hakkı ile belli derecede haklar elde edilebilir. Ancak bu durumun sizi tam olarak korumaya alması gibi bir mevzu yoktur.

    Özetle; yapılacak olan çalışma belli bir işi/işleri halleden bir paket program ise, benzerleri şimdiye dek olmasa bile oluşturulmaları uzun sürmez. Çünkü yapılacak olan çalışma standart kodlama yöntemleri ile gerçekleştirilebilecek bir çalışma ise pek bir espirisi bulunmaz. Eğer çalışmanız fikir olarak tutarsa ve popülerleşirse, aynı amaca yönelik sizin geliştirdiğiniz yazılımdan çok daha işlevselleri kısa bir süre içerisinde piyasada olabilir. Ayrıca onlarla da ciddi rekabet gerekecektir. O yüzden günümüzde işin çekirdeğine(algoritma) inilmeden kazanç sağlamak genellikle ve çoğu durumda ilk olmakla değil şanslı olmakla ilişkilidir.




  • Bilgilendirmeler için teşekkürler. artık olay oluruna varacak. Ben bir yerden gireyim o zaman. Armut com da yazılımcılar vardı. Tecrübewine güvendiğim biriyle oturup gerekirse ortak bir şekilde bu işi hayata geçirmeyi denemem gerekecek. Nasip bakalım. Yazılım hayata gecerse buradan reklam yaparım :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger siz de o yazilimda bir isin ucundan tutacaginizi ve bunu basarabileceginizi gosterirseniz neden olmasin. Mesela marketing tecrubeniz vardir, dersiniz ki reklamini pazarlamasini ben yapacagim, bunun icin soyle soyle yapmayi dusunuyorum. Veya ne bileyim uygulama belli bir meslek grubuna hitap ediyordur, siz de o meslek grubundansinizdir.

    Paraniz varsa takim arkadasi vs. ugrasmayin. Parasi neyse verin yaptirin bir ekibe. Yoksa siz de isin bir ucundan tutmalisiniz. Fikir benden cikti o yuzden bir sey yapmadan ortak olabilirim diyemezsiniz.
  • sadece fikir bulmakla olmaz bu işler. destek alabileceğin sana destek verecek bir finans kaynağı veya bir torpil bulmalısın veya büyük firmalarda en üst düzeyde tanıdıkların olmalı yoksa başarısız olursun. Avrupa ve Amerika değil burası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.