konu açtığım için kusura bakmayın ama bu laptop işine çok yabancıyım okuyorum anlıyamıyorum.birkaç size çok basit gelecek soru soracaktım size yardımcı olanlara şimdiden tşk. 1-dual core mu core duo mu iyi? ben amatör bir kullanıcıyım. en iyisi sanırım core duo 2 bana fazla sanırım. 2- amd core duo mu intel core duo mu? 3-paylaşımlı intel grafik kartı çok mu kötü illa ati felan mı olmalı ekran kartı? ben pek oyun oynamam ama oynamayı düşündüğümde intel tümleşik kart işimi görürmü. 4-bu konu çok tartışılmış hp mi toshiba mı? 5-hd özelliği hp de var toshibada (ucuz modellerinde) yok bu sizce çok mu önemli? 6-1200- 1300 ytl arası en iyisi hangisi. şöyle bir sorulara baktım çok olmuş kusura bakmayın. sizlere sormadan alamk istemiyorum çünkü başım çok yandı. herkeze çok teşekkürler.
intel işlemci amd den daha iyidir.intelin core2duo su en iyi işlemcidir.Ancak pentium dual core 1.6 ghz -2 GB RAM(vista için mutlak lazım)-intel paylaşımlı ekran kartı günümüz notebook kullanıcıları için İNTERNET ve office uygulamalarında yeterlidir.Zaten artık çift çekirdekli olmayan notebook kalmadı. 3D grafik ve günümüz oyunları için coreduo veya core2duo işlemci ve ati , nvidia gibi ekran kartları ihtiva eden makinalar gerekir...
Eğer Toshiba düşünüp vede hatırı sayılabilecek kalitede oyun oynamayı düşünüyorsanız Sattelite A200-1VL modelini öneririm.Ancak tabi Toshiba olunca fiatta katlanıyor tabii.Bu model de fiat 2200-2400 YTL cıvarı
Oyun düşünmez Toshiba düşünürseniz de Satellite L40 serisi 1000-1200 ytl arası bir fiattadır.tavsiye ederim..
Hp Pavilion da ise 1300-1500 ytl falan Teknosa bayağı fiat kırmış. NVİDİA ekran kartlı modellerden bulabilirsiniz.