Şimdi Ara

bir taşla 3 kuş :)) (Sesizleştirme) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar yaptıgınız fan montajının resmini koyabilirmisiniz ?
  • Selam

benim anakartimda epox 9npa+ultra islemci venice 3200 ekran kartida inno3d 6600gt

islemci isisi ile bir problemim olmamisti kuzey koprusu fani sesli calisiyordu ilk acildiginda
    sağ üst vidayi biraz gevsetip fanın muhafazasını biraz yukselttim ve bingo kk sesi kesildi havanın sicak oldugu bir gün most wanted da ekran kartim sacmalamaya basladi ki ekran karti sogutucusu yaninda ram heatsinkleride mevcut orijinalinde goruntuler karisiyor tuhafliklar olusuyordu uzun yillarin deneyimi bana aslinda sorunun stok fanı degistirirsem iyi bir fan alirsam bu sorun ortadan kalkacak izlenimi verdi. Bir TT big Typhoon aldim islemci isisi acilista 29 desktopta 34-35 bir kac oyun actigimda 39 gibi seyrediyor ekran karti ile ilgili sorun kalmadi ve sana katiliyorum her sorun ciktiginda pahali cozumlere gitmemek gerekiyor bazen bir vida gevsetmek bile sorunu cozuyor typhoona gelince onu uzun vadeli dusunerek aldim bir kere alinir ve uzuuun bir süre kullanilir...

• Hocam kablo geldimi yanında bu parçalar varmıydı, birde kargo ücreti alıyormu bu site ?

bir taşla 3 kuş :)) (Sesizleştirme)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 15 Ağustos 2006; 3:55:21 >
  • Satanist seni tabi bişe anlamazsın senin aklın satanizme gidiyo terbiyesizlik yapmak istemiyorum ama kusura bakmayın dayanamadım resimlere gıcık oldum
    quote:

Orjinalden alıntı: Frank Castle

arkadaslar fotoğraf koyabilirseniz iyi olur bişey anlamadım.uyumam lazım aslında sabah bi daha okurum o zaman bişeyler anlayabilirim

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 15 Ağustos 2006; 14:14:04 >
  • firebal da başka kasa fanlarıda var siz bunu mu tavsiye edersiniz bende yaptığınızı denemek istiyorumda...
  • kasa yan kapağına kendiniz modifiye yaparak büyük bir fan takın örn feel kasalarda olan gibi
    hem kasa içi soğutmanız artsın hemde diğer ısınan bileşenler rahatlasın
    böylelikle belki o çok öten epox fanlı sistem yerinede sadece pasif soğutucu ile kullanın
  • fan fiyatları piyasadaki diğer normal fanlarla arasında devasal rakamlar oynuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

kasa yan kapağına kendiniz modifiye yaparak büyük bir fan takın örn feel kasalarda olan gibi
    böylelikle belki o çok öten epox fanlı sistem yerinede sadece pasif soğutucu ile kullanın

bence bu yontem baya guzel ama yana takılacak fanın hem guclu hemde baya sessiz olması lazım bunun ıcın de baya bı arastırma gereke bılır.(bole bı fan bulunabılırmı acaba)
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrekaa

quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

kasa yan kapağına kendiniz modifiye yaparak büyük bir fan takın örn feel kasalarda olan gibi

bence bu yontem baya guzel ama yana takılacak fanın hem guclu hemde baya sessiz olması lazım bunun ıcın de baya bı arastırma gereke bılır.(bole bı fan bulunabılırmı acaba)

tabıkı bulunur yanlız cogunlukla 220 volt tıp ama 2 tane 120mm lık fanda aynı işi gorur yanyana

• bir fotoğraf koysaydında tam anlasam naptığını banada lazım böyle bişeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 18 Ağustos 2006; 0:29:04 >
  • revlotec konusunda sana inanamıyorum

yanlış anlama sana yalancı demiyorum ama

aynı anakarta ben BAKIR ve ÇOK DAHA BÜYÜK olan titanın soğutucusunu taktım üstüne üstlük macun olarak ac silver 5 sürdüm fanıda 4000 devir dönmesine rağmen 40 derece

kasam cm stacker işlemci soğutucum tt big typhoon yani yeteri kadar hava dolaşımım var üstelik benimde işlemci soğutucum kuzey köprüsüne hava veriyor...

düşünemiyorum birde kk nin fanını kapadığımı senin sensörün bozuk olabilir.

fan böyle çalışmasına rağmen eğer kk nin soğutucusunu sıkıca tutarsam parmaklarım cidden yanıyor...

not sadece ekran kartında oc var...
  • Kusura bakmayım resimleri biraz geç çektiğim için anca bu gün yükleyebildim.
    Epox Npa ultra+ anakrat kulanıyorum üzerinde AMD athnon 3000+ işlemci bulunuyor.Anakartan chipset fanı söküldü ve yerine Zalman ZM-NB47J Kuzeyköprü Soğutucusu bağlandı.İşlemcinin stok fanı sökülerek yerine 120mmk Arctic-Cooling Fan AF12025 fan bağlandı.Son olarak kasanın sesli egsoz fanını söküp onun yerinede AeroCool Streamliner 140 MM Led Fan Gümüş fan bağladım ancak bu fan Aopen Hb600 kasaya oturmadı tel ile sabitlemem gerekti.
    Sonuçta sıcaklık temmuz ayında chipset 39 derecede sabit kalırken işlemci yükle göre 34-43 arsında kaldı.Ama son günlede yaşadığımız ağustos sıcakları özellikle bilgisyarın chipsetini fazla ısıttı.Ağustos ayında chipset boşta 40-41 derece civarında kalırken yük altında 45 dereceye kadar çıktı.Ama stabilitede herhangi bir sorun yaşatmadı.İşlemci ise 37-46 derece arsında kaldı.24 saat çalışan sistemde şu ana kadar herhangi bir kitlenme yaşanmadı( oyun oynanarakda sisteme yüklenilmiştir.).Son 4 yılın en sıcak günleri olduğunu odamın güneş aldığını hesaba katarsak benim için yeterli performansı sağladı.Verdiğim parayı sonunu kadar hak etti.Yanlız AeroCool Streamliner 140 MM Led Fan kasaya yeteri kadar hava vermediğini gördüm.Bunun yerine sesiz bir kasa fanı almanızı tavsiye ederim.Hem böylece paranız cebinizde kalır.Ekran kartı için hehangi bir soğutucu kulanmaya gerek kaldmadı.Sebebi ise Ati 1300 pro ekran kartlarının Atitolls proramı ile fan hızı sıcaklığa göre artacak şekilde ayarladım.%30 da çalışan fan oyun açılmadığı sürece sesi duyulmayacak kadar sesiz çalışıyordu.

Son olarak ses seviyesine gelirsek 120mmk Arctic-Cooling Fan AF12025 hafif bir uğultusu dışında bir ses duyulmuyor.1500devirde dönen bu fanın 2 pinli olduğunu ve fan hızı ile oynayamayacağınızıda belirmek isterim.Zaten daha düşük devirde çalışırsa yeterli hava akımınıda sağlayamayacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak sesizliğe önem verioyrsanız overclokda yapmam diyorsanız kesinlikle size bu sistemi tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: CoxeD
    revlotec konusunda sana inanamıyorum
    aynı anakarta ben BAKIR ve ÇOK DAHA BÜYÜK olan titanın soğutucusunu taktım üstüne üstlük macun olarak ac silver 5 sürdüm fanıda 4000 devir dönmesine rağmen 40 derece
    kasam cm stacker işlemci soğutucum tt big typhoon yani yeteri kadar hava dolaşımım var üstelik benimde işlemci soğutucum kuzey köprüsüne hava veriyor...
    fan böyle çalışmasına rağmen eğer kk nin soğutucusunu sıkıca tutarsam parmaklarım cidden yanıyor...

Revlotec bağlıyken fan çalışırken elimi değdirdiğimde sıcak değildi ama 40 dereceyi gösteriyordur.Fanı sökünce dediğin gibi el değmiyecek kadar ısınıyor ama sıcaklık aynı gösteriyordu.Açıkçası sebenimi bende çözemedim.Ancak sensör bozuk olasa Zalman ZM-NB47J 45 derece kadar çıkamaması gerekmezmiydi?

• vallahi ben bu işten bişey anlamadım ama sen genede fanı sökme çünkü bende fanla bile ellenmeyecek halde tabi bende biraz abartıyorum ama

hakkaten sıcak... mesela ben fanı kapatınca sıcaklık 46 ya kadar çıktı ondan sonra fanı açtım tekrar bi sorun çıkmasın die o revoltec üstelik aliminyum nası okadar soğutuyor anlamadım

acaba 12 lik fan tam onun üzerine mi üflüyo diyecem ama bende de süper bi hava akımı var... ekran kartı bile full overclock max 46 derece oluyor artık sen düşün bu salak kuzey köprüsü neden böyle anlayamıyorum kafayı yiyecem...

quote:

Orjinalden alıntı: ueaydin

quote:

revlotec konusunda sana inanamıyorum

Revlotec bağlıyken fan çalışırken elimi değdirdiğimde sıcak değildi ama 40 dereceyi gösteriyordur.Fanı sökünce dediğin gibi el değmiyecek kadar ısınıyor ama sıcaklık aynı gösteriyordu.Açıkçası sebenimi bende çözemedim.Ancak sensör bozuk olasa Zalman ZM-NB47J 45 derece kadar çıkamaması gerekmezmiydi?

• quote:

vallahi ben bu işten bişey anlamadım ama sen genede fanı sökme çünkü bende fanla bile ellenmeyecek halde tabi bende biraz abartıyorum ama
    hakkaten sıcak... mesela ben fanı kapatınca sıcaklık 46 ya kadar çıktı ondan sonra fanı açtım tekrar bi sorun çıkmasın die o revoltec üstelik aliminyum nası okadar soğutuyor anlamadım
    acaba 12 lik fan tam onun üzerine mi üflüyo diyecem ama bende de süper bi hava akımı var... ekran kartı bile full overclock max 46 derece oluyor artık sen düşün bu salak kuzey köprüsü neden böyle anlayamıyorum kafayı yiyecem...

Şu anbende Revlotec bağlı değil zalamanın pasif soğutucusu bağlı.12 lik fan tam olarak küzy köprüsünün tam üzerine gelmiyor ama elimle hava akımını kontrol etiğimde kuzey koprüsünü soğutuyor.Zalaman elimi değdirdiğimde ılık olduğunu gördüğüm için sorun yaratmıyor.Nerdede oturduğunu bilmiyorum ama şu an yaptığın ölçümler pek sağlıklı değil zira yılın en sıcak günlerini yaşıyoruz.Şu sıralar bilgisayara yüklendiğimde kuzey köprüsü 46 derece çıktı ama 3 saat aralıksız o derece sorunsuz kalabildi.Overclock yapılmadığı sürece sorun yaratacağını sanmıyorum.Ayrıca bu güne kadarda herhangi bir kitlenmeye raslamadım.Ama ben Overclock yaparım süreklide oyun oynarım diyorsan su soğutma sistemlerine yönelmeni tavsiye ederim.

• zaten benim yaptigim bir su sogutma var aratirsan

coxed watercooling prject diye

ben zalmani takamam cunku ac cooling slincer var vidalar cakisir....

hava sicak dogru ama yazinda pc kullaniyoruz
  • arkadasım bu nasıl duruyor boyle ben anlamadım kbakma sorun yasıyo musun?
    quote:

Orjinalden alıntı: ueaydin

Kusura bakmayım resimleri biraz geç çektiğim için anca bu gün yükleyebildim.
    Epox Npa ultra+ anakrat kulanıyorum üzerinde AMD athnon 3000+ işlemci bulunuyor.Anakartan chipset fanı söküldü ve yerine Zalman ZM-NB47J Kuzeyköprü Soğutucusu bağlandı.İşlemcinin stok fanı sökülerek yerine 120mmk Arctic-Cooling Fan AF12025 fan bağlandı.Son olarak kasanın sesli egsoz fanını söküp onun yerinede AeroCool Streamliner 140 MM Led Fan Gümüş fan bağladım ancak bu fan Aopen Hb600 kasaya oturmadı tel ile sabitlemem gerekti.
    Sonuçta sıcaklık temmuz ayında chipset 39 derecede sabit kalırken işlemci yükle göre 34-43 arsında kaldı.Ama son günlede yaşadığımız ağustos sıcakları özellikle bilgisyarın chipsetini fazla ısıttı.Ağustos ayında chipset boşta 40-41 derece civarında kalırken yük altında 45 dereceye kadar çıktı.Ama stabilitede herhangi bir sorun yaşatmadı.İşlemci ise 37-46 derece arsında kaldı.24 saat çalışan sistemde şu ana kadar herhangi bir kitlenme yaşanmadı( oyun oynanarakda sisteme yüklenilmiştir.).Son 4 yılın en sıcak günleri olduğunu odamın güneş aldığını hesaba katarsak benim için yeterli performansı sağladı.Verdiğim parayı sonunu kadar hak etti.Yanlız AeroCool Streamliner 140 MM Led Fan kasaya yeteri kadar hava vermediğini gördüm.Bunun yerine sesiz bir kasa fanı almanızı tavsiye ederim.Hem böylece paranız cebinizde kalır.Ekran kartı için hehangi bir soğutucu kulanmaya gerek kaldmadı.Sebebi ise Ati 1300 pro ekran kartlarının Atitolls proramı ile fan hızı sıcaklığa göre artacak şekilde ayarladım.%30 da çalışan fan oyun açılmadığı sürece sesi duyulmayacak kadar sesiz çalışıyordu.

Son olarak ses seviyesine gelirsek 120mmk Arctic-Cooling Fan AF12025 hafif bir uğultusu dışında bir ses duyulmuyor.1500devirde dönen bu fanın 2 pinli olduğunu ve fan hızı ile oynayamayacağınızıda belirmek isterim.Zaten daha düşük devirde çalışırsa yeterli hava akımınıda sağlayamayacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak sesizliğe önem verioyrsanız overclokda yapmam diyorsanız kesinlikle size bu sistemi tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: safranboy
    arkadasım bu nasıl duruyor boyle ben anlamadım kbakma sorun yasıyo musun?

Resimde görürlen vida yeri sol üst köşedeki healtsinkin sol üst köşedeki vida yeri.Tek vida ile sabitlenince yerinde oyanmadan duruyor.Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.