Arkadaşlar sbsye çok az kaldı biliyorsunuz.Ben zeki sayılırım.Fakat sbsye şurada 3 gün kalmışken bile babam vs bir yere gittiğinde hemen bilgisisayarı açıyorum.Bu durumu nasıl önlerim.Bir de sınavlarda matematik fen sosyal gayet iyi geçerken Türkçe de paragraf ve ingilizcede kelimede resmen sönüyorum.SBS de Türkçe de anlama dayalı soruları nasıl yapabilirim ? Dershane denemelerinde puanım genelde 487 civarı.Ara sıra 495 e kadar çıkıyor fakat nadir de olsa 470 e kadar iniyor.FFL ye gitmek istiyorum 487 puan.Sizce gider miyim ?.Bir de bu sene lise puanları düşer mi ?
Dostum yarın sbs var neyin derdindesin
Yani Paragraf sorularını siz nasıl yapıyorsunuz ?
Konuyu okumadan yorum atmasak
quote:
Orijinalden alıntı: salimcani
Kardeşim anlama dayalı sorularda ilk başta şıkları oku. Sonra soru kökü en son da paragraf vs. ne ise onu oku.
quote:
Orijinalden alıntı: Zıplayıver Çekirge
quote:
Kardeşim anlama dayalı sorularda ilk başta şıkları oku. Sonra soru kökü en son da paragraf vs. ne ise onu oku.
O zaman ilk başta paragrafı iki kez oku. Sonra istenileni anlarsın zaten. Sonra şıklara teker teker bak. Bu mu isteniliyor? diye. zamanın gider ama diğer derslerden açığını kapatırsın. Zaten en fazla 5-10 soru anlama dayalı olur.
quote:
quote:
quote:
Veya şöyle de yapabilirsin. Bu %90 yarar ama zamanı da bi o kadar götürür. Önce soru kökünü oku. Sonra paragrafı oku. Sonra a şıkkını oku. Mantıklı geliyosa işaret koy. ama işaretleme. Sonra yine paragrafı oku ve B şıkkına bak. Böyle devam et. Zaten D şıkkına geldiğinde paragrafı ezberlersin Sonra istenilene göre en uygununu işaretle.
quote:
quote:
quote:
quote:
Veya şöyle de yapabilirsin. Bu %90 yarar ama zamanı da bi o kadar götürür. Önce soru kökünü oku. Sonra paragrafı oku. Sonra a şıkkını oku. Mantıklı geliyosa işaret koy. ama işaretleme. Sonra yine paragrafı oku ve B şıkkına bak. Böyle devam et. Zaten D şıkkına geldiğinde paragrafı ezberlersin Sonra istenilene göre en uygununu işaretle.
Böyle denedim.O zamanda yetiştireyim diiye ing çok fazla çıkıyor :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme