Şimdi Ara

bir programı install etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • linux için hazıranmış herhangi bir programı indirdiğimizde uzantıları .tgz .gz .bz2 gibi şeyler oluyor
    bunları ark ile açtıktan sonra çalıştıramıyorum bi şeyi hatalı yapıyorum ama neyi.
    bu konuda yardım lütfen. daha yolun başındayım hoşgörülü ve anlayabileceğim şekilde anlatırsanız sevinirim.
    gerekiyormu bilmem ama pardus lynx kullanıyorum.

Teşekkürler.

• kaynak koddan program kurmanın bir standardı yoktur fakat genel uygulanan metod
    ark ile açtığınız klasörün içine girip f4 ile konsolu açın sonrasında
    ./configure
    make
    ve root olduktan sonra
    make install
    komutlarını verin
    eğer bir sorun çıkmadan kurulursa konsolda program ismini yazarak çalıştırabilirsiniz

eğer bu yöntemle kurulmazsa klasör içindeki README veya INSTALL dosyalarını inceleyiniz programcı bu dosyalarda programı kurmak için gereken ip uçlarını anlatmış olmalıdır...
    tabiki bunları yapmadan önce kurmak istediğiniz programı pardus depolarında arayınız eğer ordada yoksa pisibul aracılığı ile arayınız...
    contrip deponuz ekli değilse mutlaka ekleyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatayma -- 13 Nisan 2008; 23:44:55 >
  • kaynak kod mu bilmiyorum ark ile açınca f4 işe yaramıyor
    ama bunu windows gibi görsel olarak yapmak istiyorum komutsuz yapamazmıyım.
  • sıkıştırılmış dosyanın üzerinde sağ tıklayıp ''buraya aç'' seçeneğini tıkladığınızda sıkıştırılmış dosya ile aynı isimde bir klasör oluşur işte bu klasörün içine girip f4 ile konsolu açın...
    linux'a yeni başlayanlar için kaynak koddan program kurmak pek uygun bir yöntem değil... kurmak istediğiniz programın ismi nedir pardus depolarında aradınızmı programı??
  • stellarium-0.8.1.tar.gz
    yüklemeye uğraştığım programın adı budur
  • konsolu açın.
    sudo pisi it stellarium

komutunu verin program kurulur pardus depolarında programın stellarium-0.8.2-3-4.pisi paketi mevcut..
  • tamam şimdi yapmayı başardım bi de google earth ı bulsam(depoda yok galiba)tam süper olacak.
    teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarin

tamam şimdi yapmayı başardım bi de google earth ı bulsam(depoda yok galiba)tam süper olacak.
    teşekkürler.

Google Earth anlatımı:
    http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Google_Earth_Kurulur
  • buda tamamdır teşekkürler kurt.
  • speedsim denedim onuda ypamaadım indirdim ama bu yöntemlerle açamadım.

qtsim-0.5_beta.tar.bz2
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.