Şimdi Ara

Bir mühendis olarak tamamen umutsuzum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam aynı sorunlar diş hekimliğinde de eczacılıkta da var.Ne yazık ki tek bölüm hariç tüm bölümler kaderine terk edilmiş durumda.Yapacak bir şey yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mesela 2 hafta sonra okul başlayacak derslerime çalışacağım vizelerden finallerden yüksek almaya çalışacağım ama sonra? Bir yere varmıyor gerçekten bir ilerleme kaydedilmiyor ancak bir tıp öğrencisi atladığı her sınıfta gerçekten bir ilerleme kaydediyor. Biz eğitim alıyoruz tamam bir şeyler öğreniyoruz mühendis oluyoruz ama kimse mühendissin diye sana para vermek zorunda değil bir meslek değil bir ünvan bu sadece. Bir mühendislik öğrencisi olarak gittiğim berberi kıskanıyorsam (iyi niyetli bir kıskanmadan bahsediyorum) bu normal bir durum değil. Adam her gün o dükkandan temiz nakit kazanıyor ben de mukavemet çalışıyorum neymiş mühendis olacakmışım büyük adam olacağım ya evet .d Gerçekçi değil.

• Yaşınız ilerledikçe hayatın gerçeklerini daha iyi anlıyorsunuz. İnsanların çok büyük bölümü tamamen yalan bir "eğitim" den geçiyor. Gerçek değil.

• Hekim olsaydınız büyük ihtimalle hekimlik konusunda sürekli yakınacaktınız, bunu seziyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt

Hocam sadece oturup dönem derslerime çalışacağım, okulun son senesi asgari ücret alacağım, diplomamı aldığımda yüksek lisans mezunu olacağım hekim olacağım devlet beni doğrudan alıp işimin başına koyacak sonrasında pratisyen hekim maaşı alacağım istersem uzman da olabilirim maaşımı ikiye katlayabilirim. Okurken rekabet ortamında olmayacağım yaşayacağım en büyük rekabet başkalarını sınav notlarını duymak olacak ama eninde sonunda herkes doktor olacak işinin başına geçecek ve ben tüm bunlara rağmen mutsuz mu olacağım? Evet mutsuz olabilirim ama gelecek kaygısından veya okulda dolayı değil başka nedenlerden dolayı olurdu bu. Tıp gerçekten bu ülkede okunacak en gerçekçi bölüm.

• Okuduğunuz üniversitenin kütüphanesine gidin birlikte mutlu mesut ders çalışan mühendislik öğrencisi arayın bakalım bulabilecek misiniz? Herkes birbirinden nefret ediyorum adeta öldürmek istiyorlar birbirlerini. Ben hocanın ağzından bile şunu duydum ya "Siz hepiniz birbirinizin rakibisiniz şimdi arkadaş şu bu diyorsunuz ama birkaç sene sonra hepsinin yalan olduğunu anlayacaksınız kendinizi geliştirin yapay zekadan geçebilmek için ikinci yabancı dil öğrenin vs." saçmasapan şeyler. Hocalar bile öğrencileri kışkırtıyor tıp öğrencilerine bakıyorum hepsinin çevresi var sağlıklılar sadece okulun zorluğundan dolayı yorgunlar. E biz de yatarak okumuyoruz 1 hafta derslere gitme ders çalışma bakalım o dönem suratına nasıl çarpıyor o boş geçirdiğin günler. Bizler arafta kalmış insanlarız maalesef.

• Sen kafayı sıyırmışsın

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Neden öyle dediniz

• Hiçbir seçeneği değerlendirmiyorsun çünkü. Para için tıp diyorsan bırak bir daha hazırlan dedim olmaz dedin. O zaman bölüme devam edip elinden geleni yapacaksın ya da berber ol o zaman hem üniversite de istemiyor sadece şikayet ederek eline ne geçecek?

• 3. sınıfta bir öğrenci olarak noktası ve virgülüne kadar doğru olduğunu düşünüyorum
    ek olarak mesleğini sevmeden yapıyorsan bu her koşulda böyledir, hekimliği sevmeden yapmak daha da zor olabilir.
    okuma isteğin varsa gayet okunabilecek bir bölüm.
    mesleğini yaparken karşılaşılan sorunlar ve çalışma saatleri ise mesleğin tanımından kaynaklı olan sorunlar değil, ülkelerin sağlık sistemine göre çalışma koşulları da değişebiliyor.
    genelde doktorlara düşmanlık-haset duyanlar “dayak yiyorlarXD” diyerek mesleği aşağılamaya çalışıyorlar ancak bu da meslekten değil yine toplumdan kaynaklanıyor.
    onun dışında maddi ve özellikle manevi tatmini yüksek, her şeye rağmen de saygın bir meslek olduğunu düşünüyorum, okumak isteyenlere öneririm de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 2 Eylül 2024; 19:2:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Hocam okulu bırakıp tıp için üniversite sınavına hazırlanmak şu an bu okulu bitirip işsiz kalmamdan daha kötü bir senaryo doğuracak çünkü. Esas o delilik olurdu benim için. Dediğim gibi yaş konusu da var 18 yaşında değilim ki 20 yaşında da başlasam sıkıntı olmaz diyeyim. Ayrıca 3. sınıfa başlayacağım yolun yarısını tamamlamışım yüksek bir ortalamam var ancak yakındığım şeyler de tamamen gerçek şeyler. Bu okulu mecbur okuyacağım ancak sonrası için durum bahsettiğim gibi sadece düşüncelerimi belirtmek, bir iç dökmek için açtım konuyu. Burayı bitirince belki de tıp için hazırlanırım çünkü dediğim gibi onu yapmak bile daha mantıklı geliyor mühendisliğin pisliğine bulaşmaktansa. Hem maddi olarak hem manevi olarak.

• Dostum rekabet konusunu niye seni bu kadar rahatsız ediyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladım. Bölüme devam etmeye kararlıysan elinden geleni yapmaktan başka şansın yok gibi duruyor şimdilik başarılar dilerim.

• Geleceklerinin aynı olması doğal çünkğ sıralama bir anlamda çalışmayı da belli ediyor ve isteği. Ama 200 vey 300klık mğhendisliklerin tamamen kapanması kesin lazım 50k sınır olsa çok iyi mesela

• Hemsirelige gec baskan kafan rahat olur hem.

eminim ki sizin okuldan da savunma sanayiye veya gayet iyi yerlere gelen birçok insan vardır sadece iyi yerlere top okullardaki insanlar girmiyor ama top üniye gidemediysen kendini farklı alanlarda geliştirmen gerekiyor kaldı ki gidenler de zaten geliştiriyor.
    Okula girerken beklediğini anlamadım cidden ort 70-80k lık bölüme girip 2-2.5 ort ile mezun olan adam elbette ki 30k ile fln başlar rekabet her yerde var trye has bir durum da değil bu.
    Cidden bu kadar karamsarsanız hemsirelik ( kulağa statü olarak kötğ gelse de bence hiç de fena değil, ihtiyac da dunyada ve tr de fazlasıyla var) yada belki sıralamanızı bilmiyorum eczacılık dis düşünebilirsiniz.
    Ağlayıp sızlanarak bu hayatta hiçbir yere varılmaz bu hayatta kendi isini kuran boun odtu mezunlarını donunda sallıyor bir yerden başlamak lazım hayatın ne getireceği belli olmaz.

• moonknightmetal kullanıcısına yanıt

Burada temiz bir rekabetten bahsetmiyoruz çünkü. Sizin okuduğunuz okul verdiğiniz emek kimsenin umrunda değil. Adeta inadına yaparmışçasına sizi aşağılayıp yermeye çalışıyorlar. Becerileriniz kimsenin umrunda değil cv'niz kimsenin umrunda değil. " Sen misin bunları öğrenip bu işe başvuran ben şimdi seninle bir uğraşayım o üç kuruş parayı alman için bile dünyayı sana zehir edeyim gör bakalım mühendisliği :D " Dermişçesine pis bir ortamdan bahsediyoruz. Bunun rekabetle bir ilgisi yok pislik bu. Ben iş deneyimlerimde de bunu gördüm sektördeki insanların suratlarında da bunu gördüm. Sanki o işe girersem beni kral yapacakmış gibi senin üniversitedeki tüm fakültelerdeki öğrencilerin becerilerine sahip olmanı istiyorlar ne için 40k maaş için .d Memur olayım desem o da ayrı bir tuzak, kendi işimi kurayım desen o da tek başına sıfırdan yapabileceğin bir şey değil hayat bir bilgisayar oyunu değil sıfırdan kim neyin işini kuruyor Allah aşkına? Kısacası rekabet bu değil, rekabet işi en iyi şekilde yapabilmek olsa ben zaten başarılı bir öğrenciyim ancak mesele bu değil. Çalıştığın derslerin bir değeri yok, diplomayı alabilmen için gerekliler sadece. Sonrasında mesele bambaşka bir boyuta evriliyor. Youtube'da bahsettiğim durumlardan muzdarip tonla insanın videosu var onlara da göz atabilirsiniz. Ben bu gerçekleri okula girmeden önce bile fark etmiştim ancak tıp kazanamadığıma göre başka şansım yoktu.

• Cibiggi kullanıcısına yanıt

Temel mühler 200 dandikler 250k ya dusup asırı dandik agrı yozgat fln kapatılabilir ama birkac sene onceye kadar gazi malzeme sakarya makina ve 1 tık kötü bölümler 170klara gelmisti 50k cok fazlasıyla iyimser.

3sene önceye kadar ytü deki bölümleri yarısı 50kdan kötüydü malzemeye 65-70k ile giren arkadaşlarım var benim😗

• FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Tamam iste o 65k yapan insanlar o bölüme girmeyecekti bölümlerin prestiji artacağı için daha yüksekten alacaktı

• Baskan ya sen inanılmaz sanssız birisin yada bu mentalite ile hayatta mutlu olamazsın. 2 yazıdan karakter analizi yapacak biri değilim ama bence bölüm değiştirmen senin için en hayırlısı. Yeniden yks calısmak bile bir seçenek olabilir.

Allah kolaylık versin hayatta basarılar diliyorum

• Cibiggi kullanıcısına yanıt

Dolaylı yoldan dediğine çıkabilir ama genede 50k muh sınırı komik. Üstte dediğim temel 4-5 müh 200k diğerleri 250 asırı dandik 40kisi alan taşranın taşralarını da kapay olsun bitsin.

bide bence iyi ünilerde 2 yıllık bölümler açılabilir itüde var Ama az odtude ve diğer okullarda cidden buna yatırım yapılsa iyi teknikerlik falan insanlar yönelebilir bence fena çözüm değil

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.