Şimdi Ara

Bir lastiği en fazla kaç sene kullanabiliriz (veya kullandınız)? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
5
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Arkadaşlar bir lastik en fazla kaç sene kullanılabilir? Siz kaç sene kullandınız? Kullanılmasa bile lastiğin ömrü 4 sene deniyor. Yoksa bu da bir ticari manevra mı?

Lastiğin kilometre bazında bir ömrü yoktur. Bazı lastikler daha yumuşak hamurlu olup daha hızlı aşınabilmektedirler. Bu nedenle ömrü 'kilometre' bazında daha uzun olabilmektedir.

Yasal sınır olarak diş derinliği ise 1,6 mm'dir. Hem teknik bilgilere dayanarak hem de kişisel tecrübelerime göre, 3 mm diş derinliğinin altını tavsiye etmiyorum. Özellikle kış lastiklerinde.

Bunun dışında ; lastiğin malzeme yapısı olarak kullanım ömrü 5 yıldır. Kullansanız da kullanmasanız da 5 yıl sonunda özelliğinin çok büyük bir bölümünü kaybetmiştir. ABS daha erken devreye girer, kayma yapar, daha kolay patinaja düşer, virajda savrulma yapar, fren mesafesi uzar.

Yeni bir lastiğin diş derinliği 9 mm civarıdır. 3 mm'ye kadar kullanabilirsiniz. Artık kaç kilometreye denk gelecekse.

• Lastiğin raf ömrü 5 yıl. Yani Hiç kullanmazsan ve ideal koşullarda saklarsan 5 yıl sonra yumuşaklığını ve yol tutuş özelliğini kaybeder. Kullanmaya başladığında bu 5 yıllık zaman dilimi gerilemeye başlar.. Aktif kullanılan lastik bir süre sonra sertleşir ya da dişleri iyice incelir. Her iki durumda da fren mesafesi uzar ve yol tutuşu ciddi anlamda zayıflar. Yani ticari bir manevra söz konusu değil.
  • 2006 şubat ayında 0 km alınan caddynin lastiklerini babam bu ay değiştirdi. Araç 70.000 de lastikler bitmişti artık.
  • Bridgestone'nun kendi sitesinde yaptığı açıklama; Raf ömrü uygun saklama koşullarıyla 10 yıl diyor.

http://www.bridgestone.com.tr/oneri-ve-yardim/lastik-kullanim-ve-raf-omru-onerileri/
  • Arabamı ilk aldığımda (Ekim 2004) üzerinde GOODYEAR GT 2'ler vardı. 2009 Temmuz ayında 41 bininci km. de değiştirip BRIDGESTONE B330 EVO aldım. Bu aldığım EVO'ları da 116 bininci km.'de 2012 Ağustos ayında değiştirdim ve 75 bin kn. yol yapmış oldum. Aslında 2012'nin Ekim ayına kadar giderdi ama ben tatile gideceğim için Ağustos ayında değiştirdim ve yine memnun kaldığım için BRIDGESTONE B330 EVO aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 22 Ocak 2013; 10:30:58 >
  • 5 yıl 90 bin km. Bridgestone B250 ya da B290 idi sanırım.
  • Hyundai aracımda Pirelli yi 80000 km kadar kullandım sanırım 100.000 i devirebilirdim. yaklaşık 5 yıl kullanılabilirdi, ancak lastik hamuru çok sert olması sebebiyle yeniledim.Marea da kumho kullandım 5 yıl ve 60.000 km kadar dişler iyice incelmişti ancak yanakları çok iyiydi. Bridgestone ile yeniledim ancak bridgestone ile yenilediğime bin pişmanım ön sol lastik 5000 km sonra yanak balon yaptı garanti kabul etmedi ön sağ lastiğin dişlerinin arasında kalan bölümde çatlak oluştu kabul görmedi yani 6 lastik parasına 4 lastik aldım. Bir daha ki lastik değişiminde kumho yada yokohama düşünüyorum. Benim söylediklerime kızanlar olabilir ben kendi düşüncemi yazıyorum kimse memnun olduğu lastiği değiştirmesin, ancak hep aynı lastiği kullanan kişi diğer markaların iyi olup olmadığına da karar veremez.
  • 2010 Model Fluence aracım 93.000km'de.Üzerinde halen aldığımdaki lastikleri duruyor.Yağmurda falan hiç güven vermiyor.Değiştirmeyeceğim çünkü arabayı satacam.
  • 2008'de aldığımız aracımızda 2006 üretimi Hankook Ventus Prime K105 vardı. 2011 yazında değiştirdik. 72.000km yaptık hala daha 3mm diş vardı. Lastikler ön arka çapraz yapılmadı.
  • 2008'de Bridgestone Turanza ER300 taktırdım.

Şu an 4.5 sene ve 75.000km oldu. Lastiklerin diş derinliği baya azaldı ama yol tutuş, frenaj, vs. çok kötü değil, 1 yıl daha kullanıp değiştirecem.
  • arkalar lassa atracta 2005 yılında alındı devam ediyoruz.Stepne fabrika çıkışı yani 97 yılı 2 veya 3 defa kullanıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Arkadaşlar bir lastik en fazla kaç sene kullanılabilir? Siz kaç sene kullandınız? Kullanılmasa bile lastiğin ömrü 4 sene deniyor. Yoksa bu da bir ticari manevra mı?

Lastiğin kilometre bazında bir ömrü yoktur. Bazı lastikler daha yumuşak hamurlu olup daha hızlı aşınabilmektedirler. Bu nedenle ömrü 'kilometre' bazında daha uzun olabilmektedir.

Yasal sınır olarak diş derinliği ise 1,6 mm'dir. Hem teknik bilgilere dayanarak hem de kişisel tecrübelerime göre, 3 mm diş derinliğinin altını tavsiye etmiyorum. Özellikle kış lastiklerinde.

Bunun dışında ; lastiğin malzeme yapısı olarak kullanım ömrü 5 yıldır. Kullansanız da kullanmasanız da 5 yıl sonunda özelliğinin çok büyük bir bölümünü kaybetmiştir. ABS daha erken devreye girer, kayma yapar, daha kolay patinaja düşer, virajda savrulma yapar, fren mesafesi uzar.

Yeni bir lastiğin diş derinliği 9 mm civarıdır. 3 mm'ye kadar kullanabilirsiniz. Artık kaç kilometreye denk gelecekse.

Mesleginiz nedir acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erniuif

Mesleginiz nedir acaba?

Makina mühendisiyim, alanım otomotiv. Neden merak ettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 22 Ocak 2013; 13:28:38 >
  • 1,5 yıl kullandık
  • quote:

quote:

Mesleginiz nedir acaba?

Paylasimlariniz faydali da uzun uzun üşenmeden acikliyosunuz farkli konularda denk geldim de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Mesleginiz nedir acaba?

Paylasimlariniz faydali da uzun uzun üşenmeden acikliyosunuz farkli konularda denk geldim de

Faydalı olabiliyorsa ne mutlu.

• 2006 nin 49 uncu hafta üretimi lastikleri hala kullanıyoruz aracı 2007 de sıfır aldık suan 26binde yaza kadar idare edecek artık.Yaz kış üstünde lastik ama kılcal çatlaklar oluştu lastik üzerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatalım:) Lastik üretim tarihi 05/05 diş derinliği 5,5 mm Lassa impetus 2 hala taş gibi duruyor, gerçi biraz sertleşme olmuş ama yapılan km. 25.000
  • Senesine bakmam, lastik dişleri sapasağlam dahi olsa;
    -Kastik hamuru sertleştiyse
    -Kılcal çatlaklar başladıysa
    -Ses yapmaya başladıysa
    -Fren mesafesini uzatmışsa
    (Gereksiz kaymalardan ve abs den belli oluyor)

Direkt çöpe attarım yenilerini takarım
    Hiç bir şey güvenliğimizden önemli değil

Araçlarımıza 30-55 bin TL arası para veriyoruz
    600-700 TL lastik prası gözümüze geliyor

Bence çok yanlış...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Güvenlik açısından diş derinliği azalmamış ve formu yerinde, yüzeyi temiz lastikler kullanmak daha yararlıdır.
    Birkaç kez lastik eskittiğim için diş derinliği ve ısınma formunun lastiklerinin verimini ciddi etkiletmekte olduğunu belirtebilirim.
    Her lastiğin belli bir sürrat indeksi bulunur, bu hızın üzerinde uzun süre kullanımlarda lastik formunu kaybeder.
    Ayrıca dört mevsim dışarıda tuttuğumuz araçlar özellikle nemli bölgelerde daha çok etkilenmektedirler.
    Lastiklere bastığımız havanın da nem içerdiğini unutmayın.

Eğer düzgün bir şekilde aracı sürerseniz 50 - 70 bin kilometrede lastik değiştirmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 18 Haziran 2013; 13:49:23 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.