Şimdi Ara

Bir Kağıdı 103 Kez Katlamak - Rekor 12 katlama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ilk katlamada 2 tane kağıt üstüste binmiş gibi olur ve kalınlık 2x1=2 mm olur.

Ikinci katlamada 4 tane kağıt üstüste binmiş gibi olur 4x1=4 mm

Üçüncü katlamada 8 tane kağıt üstüste binmiş gibi olur ve 8x1=8 mm

.
    .
    .

N'inci katlamada 2 üzeri N tane kağıt üstüste binmiş gibi olur.

(2üzeri N) x1 mm

Katlama sayısı arttıkça kalınlık üstel olarak artıyor ve muazzam bir değer ortaya çıkıyor.

Kağıdın alanı ise 0'a yaklaşıyor.

İlginç gerçekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu dışında böyle konulara hasret kaldık. Bunu bizle paylaştığın için teşekkürler bilgilendirici ve faydalı bi konu

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

Belki de çoğunuz duymuşsunuzdur, bir kağıdı en fazla 8 kez katlayabilirsiniz.

Yanlış bilgi hacı. Bir kağıdı 7'den fazla kez katlayamazsın. 8 katlama yapman söz konusu değil.
    93milyar ışık yılı için 103 katlama ise cidden enteresan bir buluş olmuş.
    Yine de hem bu adama hem de sana önereceğim site:www.iskur.gov.tr

Bir kağıdı normal bir insan gücü ile 7 kez katlayabiliyorsun,ama 8.ci katlamayı her hangi bir mengene yardımı ile yapabiliyorsun.Atölyede bizzat denedim, A4 kağıdından biraz daha büyük kağıdı elimle 7 kat yaptıktan sonra 8.ci kat için ortaboy mengene kullandım,katlanmasına katlandı ama mengeneden çıktıktan kısa süre sonra açılmaya başladı.

Yani yanlış bilgi yok,8.ci katlamayı bir pense yardımı ile de yapabilirsin,birazcık güç meselesi

• quote:

Bir kağıdı normal bir insan gücü ile 7 kez katlayabiliyorsun,ama 8.ci katlamayı her hangi bir mengene yardımı ile yapabiliyorsun.

Hacı mengeneyi karıştırma işin içine. Bir insan hiçbir alet edevat olmadan 7'den fazla kez katlama yapamaz. Yoksa adam oturup işsiz işsiz 103 kere katlama taktiğini bulmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KRS-ONE

birader sen ne saçmalıyon

çok cahilsin keşke ölsen
  • quote:

quote:

Bir kağıdı normal bir insan gücü ile 7 kez katlayabiliyorsun,ama 8.ci katlamayı her hangi bir mengene yardımı ile yapabiliyorsun.

Hacı mengeneyi karıştırma işin içine. Bir insan hiçbir alet edevat olmadan 7'den fazla kez katlama yapamaz. Yoksa adam oturup işsiz işsiz 103 kere katlama taktiğini bulmuş.

Orası öyle tabii,ama dikkat edersen bir insanın hiç bir alet kullanmadan katlayabileceği max. değer olarak açılmadı konu.Bu şekil açılsa haklısın 7'den fazla hiç bir insanın gücü yetmez 8'e katlamaya.

Biraz önce editledim yazıyı,yukarıdaki matematikçi yaptığı formül sayesinde 12 kez katlamış rekoru elinde tutuyor.

• Güzel konu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • videoda ki kağıt değilki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..chucky..

videoda ki kağıt değilki

İşteyim buradaki PC youtube videolarını açmıyor,yanlış video olabilir
    Eve geçince bakarım.
  • quote:

Orası öyle tabii,ama dikkat edersen bir insanın hiç bir alet kullanmadan katlayabileceği max. değer olarak açılmadı konu.Bu şekil açılsa haklısın 7'den fazla hiç bir insanın gücü yetmez 8'e katlamaya.

Biraz önce editledim yazıyı,yukarıdaki matematikçi yaptığı formül sayesinde 12 kez katlamış rekoru elinde tutuyor.

Orası da öyle hocam ama o hatun sıkıysa A4 şeklindeki (çok daha büyük de olabilir) bir kağıdı 12 kere 2'ye katlasın da görelim. Uzunlamasına bir tuvalet kağıdı almış onu katlamış tavşan kılıklı hatun (Güzelmiş bu arada ) Ayrıca bizim ace reklamlarındaki Ayşe teyzeye benziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AJFA

Bombalıyorsun. 23 kez katlama ile 1 km kalınlığa ulaşıyorsa bir kağıt Mythbusters 11 kez katladı ve kalınlığı yarım metreyi zar zor buldu. 500 metre olması gerekmez mi?

Bu zeka ile kesin liseden mezun olamamışsındır.
  • 1003 kez katlarsak tanrıya mı ulaşırız?

• quote:

quote:

Orası da öyle hocam ama o hatun sıkıysa A4 şeklindeki (çok daha büyük de olabilir) bir kağıdı 12 kere 2'ye katlasın da görelim. Uzunlamasına bir tuvalet kağıdı almış onu katlamış tavşan kılıklı hatun (Güzelmiş bu arada ) Ayrıca bizim ace reklamlarındaki Ayşe teyzeye benziyor

Kızın katladığı kağıdın kalınlığı çok önemli, günümüzde üretilen 1. hamur, 80 gr/m2’lik, 210x297 mm boyutunda, 0,1mm kalınlığındadır.
    Biraz önce 2 A4 kağıdını üst üste koyup katladığımda elimle 6 kez katlayabildim.

Acaba bu rekoru kırarken kaç mm kalınlığında kağıt kullandı bunu bilmiyorum.

• quote:

2 A4 kağıdını üst üste koyup katladığımda elimle 6 kez katlayabildim.

Dostum zaten 1 kağıdı en fazla 7 kez ikiye katlayabilirsiniz diye bir bilimsel gerçek var. 2 kağıdı 7 kez ikiye katlarsınız diye bir bilimsel veri yok.

Bence hatunun kullandığı tuvalet kağıdının kalınlığı ya da daha doğrusu inceliğinden ziyade en-boy oranındaki farklılaşma önem taşıyor. Sonuçta örneklendirecek olursak: 1 km uzunluğunda 10 cm genişliğindeki bir kağıdı çok daha fazla kez katlayabilirsin diye tahmin ediyorum.
  • 247588007857076054979824844800 cm
  • quote:

quote:

2 A4 kağıdını üst üste koyup katladığımda elimle 6 kez katlayabildim.

Dostum zaten 1 kağıdı en fazla 7 kez ikiye katlayabilirsiniz diye bir bilimsel gerçek var. 2 kağıdı 7 kez ikiye katlarsınız diye bir bilimsel veri yok.

Bence hatunun kullandığı tuvalet kağıdının kalınlığı ya da daha doğrusu inceliğinden ziyade en-boy oranındaki farklılaşma önem taşıyor. Sonuçta örneklendirecek olursak: 1 km uzunluğunda 10 cm genişliğindeki bir kağıdı çok daha fazla kez katlayabilirsin diye tahmin ediyorum.

Biliyrorum öyle bir veri olmadığını deneyeyim dedim olmuyormuş
    Zaten onun için kalınlıktan girdim.
    Biraz önce bir şey daha denedim,5 adet A4 kağıdını arka arkaya tam uçlardan bir birine yapıştırdım, 0.1 mm kalınlığında uzunca bir kağıt olmasına rağmen yine 7 kez katlayabildim,sanırım 1km 0.1 mm kalınlığında da aynı sonuç çıkar.

• bu konu günlük yaşantıda ne gibi yara sağlar, yani kağıt katlamak ne getiri sağlayabilir ki bize?
  • AJFA kullanıcısına yanıt
    Senin ''Logaritmik Artış'' diye bir kavramdan haberin var mı arkadaşım ya :))
  • teşekkürler
  • AJFA kullanıcısına yanıt
    2^1 = 2
    2^2 = 4
    2^3 = 8
    2^9 = 512
    2^12 = 4096

Yani demem o ki ilk katlamada 2,ikincide 4, üçünde 8, dokuzuncuda 512, onikincide 4096 tane kağıt üstüste koymuşsun gibi oluyor o yüzden doğru ve mantıklı yani verilen bilgiler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.