Şimdi Ara

Bir kaç soru(problem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kare sorusunda çıldırdım resmen. Her yolu deniyorum çıkaramadım bi türlü. yukardan aşşağı doğru sayıyorum diyelim ve soldan başlayalım. O yarım kareleri sayınca birbirine eşit çıkıyor, saymazsakta soru saçma olur. Bi ara 154 gibi bir rakam buldum en yakın 153dü onu işaretledim bende, oda doğruymuş. Soruyu çok fazla okudum açıkcası halim kalmadı yorum yapmaya

Servisli problem sorusu yanlış bence yani hiçbiri için kesinlikten bahsedemeyiz. Bu soruyu salladım tutmamış :D bu arada cevap b arkadaşlar.

Diğer aralık sorusunun cevabıda a. Ben 11<c<13 aralığını seçmiştim. A şıkkında 17yi sağlamayan c değerleri çıkıyor. Her durumda 17yi sağlaması için 11<c olmalı bence ama kaçırdığım birşey olabilir.
     Bir kaç soru(problem) Bir kaç soru(problem) Bir kaç soru(problem)

Sorular 2013 zamandan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg02 -- 24 Şubat 2015; 20:18:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aralık sorusu: c = 17-(a+b)
    a+b nin aralığını bulmuşsun -7<-(a+b)<-4 olur her tarafa 17 eklersek 10<17-(a+b)<13
  • quote:

Orijinalden alıntı: dlr_dgn

aralık sorusu: c = 17-(a+b)
    a+b nin aralığını bulmuşsun -7<-(a+b)<-4 olur her tarafa 17 eklersek 10<17-(a+b)<13

eyvallah sağol

• kare sorusunda her 2li sütundaki karelere bak kırmızılar hep beyazlardan 1er fazla. 9 tane fazla olması için 9 tane 2li sütun lazım yani 18 tane sütun. 1den 18e kadar olan sayıların toplamı 171 buldum. anlamadıysan daha açıklayıcı anlatabilirim
  • servis sorusunda ben de senin gibi düşünüyorum bulamadım
    rica ederim
  • 153 buluyorum ben de cevap ne?
  • dlr_dgn D kullanıcısına yanıt
    soldan sağa doğru her seferinde iki sütünü sayalım ilk iki sütün şöyle oluyor
    1.) 1 tane kırmızı, 0.5 beyaz
    2.) 1 tane kırmızı, 1.5 tane beyaz
    ....
    Böyle yarımalrı saydıkça her seferinde soldan sağa 2şerli sütün gruplarındaki beyaz ve kırmızı sayıları birbirne eşit oluyor. Bu arada cevap 153

• Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    bende 154 bulup 153ü işaretledim cevapta 153 zaten. Yukarıdada yazdım ama anlaşılır olmadı galiba. Nasıl buldun hocam?

• Şöyle düşündüm ben şimdi ilk sütunda 1 Kırmızı var 0 Beyaz. İkincisinde ise 1K 1B, 3de 2K 1B... diye gidiyor yani sıra K, 0 , K , 0 , K.. oluyor (K dediğim o sütunda beyazdan 1 tane fazla kırmızı olmasını gösteriyor). Yani bu sırayı izlersek 16. sütunda 0, 17. sütuna K geliyor ve toplam K sayısı 9 fazla olmuyor oluyor. 17.18/2 = 153

Edit: Sallayarak 153 bulduğunu anladım ama doğru cevabın o olduğu bence anlaşılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 24 Şubat 2015; 20:19:14 >
  • Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    Senin hesapta o yarım beyazları eklemiyoruz, soru sıkıntıya giriyor o zaman

• Kare diyor ama, bence üçgenleri almamalıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Kare diyor ama, bence üçgenleri almamalıyız

Ben alan mantığından 2 tane üçgeni kare yaptım Neyse cevap belli zaten, demek ki eklemeyecekmişiz

• http://a.fem.tv/sinav?233 (17)

• 25.soru
    servis saatleri ve güzergahları

08.00: A-B-C- 1 no
    08:10: C--A-B 2 no
    08:20: C-A-B 3 no
    08:30: A-B-C- 4 no
    08:40: C-A-B 5 no
    08:50: C-A-B 6 no

III.seçenek de ali 3 numaralı servisde iken B fakültesi son durak servisden ilk ali indiğine göre başka gidilecek fakülte kalmıyor 3.seçenek yanlış
    II.seçenek ali b fakültesinde okuyorsa ve ilk inen o olduğuna göre zeynep c fakültesinde okur aynı zamanda 1. ve ya 4. seferi kullanmışlardır
    I. seçenek de ali c fakültesinde okuyorsa 2,3, 5 ve ya 6 nolu seferlere binmeli ama biz II.seçenek de 1. ve 4.seferleri kullandıklarını bulmuştuk bu seçenek de yanlış

Kesinlikle doğru olan yalnız II. I seçeneğin doğruluk payını anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f4t4lstoke -- 24 Şubat 2015; 20:30:15 >
  • Servisli soru

II. öncüle kesin diyebiliriz. servis sırası ya A,B,C ya da C,A,B sırasıyla olacakmış. ilk önce de Ali inecek ve B fakültesinde okuyorsa ilk durum söz konusudur. yani A,B, C şeklinde servis yapılacak. son durakta da C fakültesi olduğu için Zeynep C fakültesinde okur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Kare diyor ama, bence üçgenleri almamalıyız

Ben alan mantığından 2 tane üçgeni kare yaptım Neyse cevap belli zaten, demek ki eklemeyecekmişiz

O cümlelere dikkat edin hocam çok yorum yapmamak gerekiyor. Ösym özellikle dikkat ediyor böyle şeylere
  • aralık sorusu

4<a+b<7 a+b alabileceği değerler 5 ve 6 denklemde sırası ile yerine yazarsak

a+b+c=17 5+c=17 c=12
    a+b+c=17 6+c=17 c=11 c bu değerleri alır bize istediğimizi veren şık 10<c<13
  • quote:

Orijinalden alıntı: f4t4lstoke

25.soru
    servis saatleri ve güzergahları

08.00: A-B-C- 1 no
    08:10: C--A-B 2 no
    08:20: C-A-B 3 no
    08:30: A-B-C- 4 no
    08:40: C-A-B 5 no
    08:50: C-A-B 6 no

III.seçenek de ali 3 numaralı servisde iken B fakültesi son durak servisden ilk ali indiğine göre başka gidilecek fakülte kalmıyor 3.seçenek yanlış
    II.seçenek ali b fakültesinde okuyorsa ve ilk inen o olduğuna göre zeynep c fakültesinde okur aynı zamanda 1. ve ya 4. seferi kullanmışlardır
    I. seçenek de ali c fakültesinde okuyorsa 2,3, 5 ve ya 6 nolu seferlere binmeli ama biz II.seçenek de 1. ve 4.seferleri kullandıklarını bulmuştuk bu seçenek de yanlış

Kesinlikle doğru olan yalnız II. I seçeneğin doğruluk payını anlamadım.

Anladım hocam, sağolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.