Bildirim
Bir kaç soru(problem)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
aralık sorusu: c = 17-(a+b)
a+b nin aralığını bulmuşsun -7<-(a+b)<-4 olur her tarafa 17 eklersek 10<17-(a+b)<13 -
quote:
Orijinalden alıntı: dlr_dgn
aralık sorusu: c = 17-(a+b)
a+b nin aralığını bulmuşsun -7<-(a+b)<-4 olur her tarafa 17 eklersek 10<17-(a+b)<13
eyvallah sağol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kare sorusunda her 2li sütundaki karelere bak kırmızılar hep beyazlardan 1er fazla. 9 tane fazla olması için 9 tane 2li sütun lazım yani 18 tane sütun. 1den 18e kadar olan sayıların toplamı 171 buldum. anlamadıysan daha açıklayıcı anlatabilirim -
servis sorusunda ben de senin gibi düşünüyorum bulamadım
rica ederim -
153 buluyorum ben de cevap ne? -
soldan sağa doğru her seferinde iki sütünü sayalım ilk iki sütün şöyle oluyor
1.) 1 tane kırmızı, 0.5 beyaz
2.) 1 tane kırmızı, 1.5 tane beyaz
....
Böyle yarımalrı saydıkça her seferinde soldan sağa 2şerli sütün gruplarındaki beyaz ve kırmızı sayıları birbirne eşit oluyor. Bu arada cevap 153
bende 154 bulup 153ü işaretledim cevapta 153 zaten. Yukarıdada yazdım ama anlaşılır olmadı galiba. Nasıl buldun hocam?
Şöyle düşündüm ben şimdi ilk sütunda 1 Kırmızı var 0 Beyaz. İkincisinde ise 1K 1B, 3de 2K 1B... diye gidiyor yani sıra K, 0 , K , 0 , K.. oluyor (K dediğim o sütunda beyazdan 1 tane fazla kırmızı olmasını gösteriyor). Yani bu sırayı izlersek 16. sütunda 0, 17. sütuna K geliyor ve toplam K sayısı 9 fazla olmuyor oluyor. 17.18/2 = 153
Edit: Sallayarak 153 bulduğunu anladım ama doğru cevabın o olduğu bence anlaşılmıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 24 Şubat 2015; 20:19:14 > -
Senin hesapta o yarım beyazları eklemiyoruz, soru sıkıntıya giriyor o zaman
Kare diyor ama, bence üçgenleri almamalıyız -
quote:
Orijinalden alıntı: Mad_Jak
Kare diyor ama, bence üçgenleri almamalıyız
Ben alan mantığından 2 tane üçgeni kare yaptım Neyse cevap belli zaten, demek ki eklemeyecekmişiz
http://a.fem.tv/sinav?233 (17)
25.soru
servis saatleri ve güzergahları
08.00: A-B-C- 1 no
08:10: C--A-B 2 no
08:20: C-A-B 3 no
08:30: A-B-C- 4 no
08:40: C-A-B 5 no
08:50: C-A-B 6 no
III.seçenek de ali 3 numaralı servisde iken B fakültesi son durak servisden ilk ali indiğine göre başka gidilecek fakülte kalmıyor 3.seçenek yanlış
II.seçenek ali b fakültesinde okuyorsa ve ilk inen o olduğuna göre zeynep c fakültesinde okur aynı zamanda 1. ve ya 4. seferi kullanmışlardır
I. seçenek de ali c fakültesinde okuyorsa 2,3, 5 ve ya 6 nolu seferlere binmeli ama biz II.seçenek de 1. ve 4.seferleri kullandıklarını bulmuştuk bu seçenek de yanlış
Kesinlikle doğru olan yalnız II. I seçeneğin doğruluk payını anlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f4t4lstoke -- 24 Şubat 2015; 20:30:15 > -
Servisli soru
II. öncüle kesin diyebiliriz. servis sırası ya A,B,C ya da C,A,B sırasıyla olacakmış. ilk önce de Ali inecek ve B fakültesinde okuyorsa ilk durum söz konusudur. yani A,B, C şeklinde servis yapılacak. son durakta da C fakültesi olduğu için Zeynep C fakültesinde okur. -
quote:
Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş
quote:
Orijinalden alıntı: Mad_Jak
Kare diyor ama, bence üçgenleri almamalıyız
Ben alan mantığından 2 tane üçgeni kare yaptım Neyse cevap belli zaten, demek ki eklemeyecekmişiz
O cümlelere dikkat edin hocam çok yorum yapmamak gerekiyor. Ösym özellikle dikkat ediyor böyle şeylere -
aralık sorusu
4<a+b<7 a+b alabileceği değerler 5 ve 6 denklemde sırası ile yerine yazarsak
a+b+c=17 5+c=17 c=12
a+b+c=17 6+c=17 c=11 c bu değerleri alır bize istediğimizi veren şık 10<c<13 -
quote:
Orijinalden alıntı: f4t4lstoke
25.soru
servis saatleri ve güzergahları
08.00: A-B-C- 1 no
08:10: C--A-B 2 no
08:20: C-A-B 3 no
08:30: A-B-C- 4 no
08:40: C-A-B 5 no
08:50: C-A-B 6 no
III.seçenek de ali 3 numaralı servisde iken B fakültesi son durak servisden ilk ali indiğine göre başka gidilecek fakülte kalmıyor 3.seçenek yanlış
II.seçenek ali b fakültesinde okuyorsa ve ilk inen o olduğuna göre zeynep c fakültesinde okur aynı zamanda 1. ve ya 4. seferi kullanmışlardır
I. seçenek de ali c fakültesinde okuyorsa 2,3, 5 ve ya 6 nolu seferlere binmeli ama biz II.seçenek de 1. ve 4.seferleri kullandıklarını bulmuştuk bu seçenek de yanlış
Kesinlikle doğru olan yalnız II. I seçeneğin doğruluk payını anlamadım.
Anladım hocam, sağolun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X