Şimdi Ara

BİR İNSAN HİÇ GÖRMEDİĞİ BİŞEYİ HAYAL EDEBİLİRMİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hmmmm bu insan görmedigi şeyi hayal edemez diyenler yani siz allahı cenneti cehennemi gördünüzde hayal ediyosunuz ölemi ??? insan görmedigi şeyi hayal eder tabiki buna en iyi örnek olarakta filmleri gösterebiliriz görsel açıdan çok iyi olan filmler tamamen hayal ürünüdür hiç bi yerde görülmemiştir yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: pukaa

hmmmm bu insan görmedigi şeyi hayal edemez diyenler yani siz allahı cenneti cehennemi gördünüzde hayal ediyosunuz ölemi ??? insan görmedigi şeyi hayal eder tabiki buna en iyi örnek olarakta filmleri gösterebiliriz görsel açıdan çok iyi olan filmler tamamen hayal ürünüdür hiç bi yerde görülmemiştir yani

Allahı hayal eden kimCennet ve cehennem hakkında bilgiyi kutsal kitaplardan öğrendik ona göre hayal edildi.Hem hiç görmediğimiz için dogru mu hayal ettik yanlışmı hayal ettik bilmiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiger35 -- 6 Ağustos 2007; 21:56:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: meco

hayal edemezsin..

hadi hayal et bakalim hayal edecegin kelime "herdit"
    sonra buraya yaz ne hayal ettigini olur mu

Hayal ediyorum herdit 12 kollu yılan saçlı bir yaratık ne diyeceksin?

Hayalin doğrusu yanlışı olmaz çünkü...
  • @AyKuT^ cennet cehennemi kitaptan ögrendigini bizde biliyoruz ama görmemene ragmen kafanda sanal olarak nası bi yer oldugunu canlandırmıyomusun canlandırıyosun işte bu hayadir yani demek istedigim insan görmedigi bişeyide yanlış veya dogru olarak kafasında canlandırabilir....

Edit : ek yazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pukaa -- 6 Ağustos 2007; 21:58:24 >
  • soru açık değil mesela olan bişeyi görmeden edemez tabi ama olmayan bişeyse kendi hayal gücüne göre edebilir
  • Hyr hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadıgın birşeyi hayal edemezsin.
    Bunlar derin konular herkesin fikri farklı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiger35 -- 6 Ağustos 2007; 21:59:12 >
  • Bence hayır.
  • Edemez....
  • Konuya cevap yazanların %90 ının hayal gücü sıfır.

Bakın bazı insanlar vitrindeki bir elbiseyi kendi yada bir başkası üzerinde hayalden giydirip beyninde canlandırıp ayna karşısında da giymiş kadar rahat seyredebilir.Tersine olarak da bu olay çoğu kişiler içinse mümkün değildir.O elbise yada aksesuarı giymeden denemeden kendisine yada başkasına yakışıp yakışmıyacağını anlayamaz.

Hayal gücünüz ne kadar kuvvetli ise bu örnekteki gibi hiç kimsenin 40 yıl düşünsem aklıma gelmez dedikleri türden olayları nesneleri yaratıkları vb karşınızda görmüş gibi hayal edebilirsiniz.

Bu arada konuyu saptırarak, sadece sizin gördüğünüz, piyasaya ilk çıkacak bir mamulü arkanızda saklayıp, hadi bunu hayal et demek anlamına gelen, körlerin renkleri hayal etmesi gibi sizin zaten bildiğiniz ama karşınızdakinin bilmediği nesneleri hayal etmek tabii ki mümkün değildir.

• Bilgisayarları, cep telefonlarını, lazeri, compact diski, mikrodalga fırını, ferrariyi, uzay mekiğini, internetni daha önce hiç kimse görmemişti ama birileri hayal etti. Hayaller gerçek oldu ve şimdi herkes gördü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

Konuya cevap yazanların %90 ının hayal gücü sıfır.

Bakın bazı insanlar vitrindeki bir elbiseyi kendi yada bir başkası üzerinde hayalden giydirip beyninde canlandırıp ayna karşısında da giymiş kadar rahat seyredebilir.Tersine olarak da bu olay çoğu kişiler içinse mümkün değildir.O elbise yada aksesuarı giymeden denemeden kendisine yada başkasına yakışıp yakışmıyacağını anlayamaz.

Hayal gücünüz ne kadar kuvvetli ise bu örnekteki gibi hiç kimsenin 40 yıl düşünsem aklıma gelmez dedikleri türden olayları nesneleri yaratıkları vb karşınızda görmüş gibi hayal edebilirsiniz.

Bu arada konuyu saptırarak, sadece sizin gördüğünüz, piyasaya ilk çıkacak bir mamulü arkanızda saklayıp, hadi bunu hayal et demek anlamına gelen, körlerin renkleri hayal etmesi gibi sizin zaten bildiğiniz ama karşınızdakinin bilmediği nesneleri hayal etmek tabii ki mümkün değildir.

bu olay çakralarla ilgili olabilir.Ben de eskiden böyleydim görmeden hiç bir eşyi kafamda canlandıramıyordum.Sonra biraz telkineziye el attım.Şimdi gözüm kapalı kafamn çinde resim çiziyorum

• kesinlikle edebilir.mesela uzaylılar.hep yeşil insana benzeyen bir uzaylı tipi düşünmüşüzdür ama hiç uzaylı göreniniz var mı?filmlerde gördüğümüzden öyle hayal ediyoruz derseniz o zamanda filmi çevirenler nasıl öyle hayal etmişler görmeden?bence kesinlikle hayal edilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: srycm

kesinlikle edebilir.mesela uzaylılar.hep yeşil insana benzeyen bir uzaylı tipi düşünmüşüzdür ama hiç uzaylı göreniniz var mı?filmlerde gördüğümüzden öyle hayal ediyoruz derseniz o zamanda filmi çevirenler nasıl öyle hayal etmişler görmeden?bence kesinlikle hayal edilebilir.

kimse görmediği için uzaylılar insana benziyor.Neden uzaylılar, insanlar gibi gözü ayağı eli var olarak tasvir ediliyor?

hayal ederiz ama başka şeylerden parçalar alarak.Tamamen yeniden daha önce hiç olmamış bir şey hayal edemezsiniz.Daha önce hiç görülmemiş bir renk tasvir edin bana

• O dediğin olmasaydı icad lar olmazdı.
    İcad lar bizim hayal bile edemediğimiz şeyleri düşünebilen yüce insanların eserleridir.
  • Edebilir, örneğin kitap okurken çıkan bir çok fantastik karakteri kafamda canlandırdım. En somut örnek Ruh Emiciler (harry potter) adamlar gitmiş sinemada benim hayal ettimin aynısını yapmışlar birde
  • quote:

Orjinalden alıntı: YrkndrY

quote:

kesinlikle edebilir.mesela uzaylılar.hep yeşil insana benzeyen bir uzaylı tipi düşünmüşüzdür ama hiç uzaylı göreniniz var mı?filmlerde gördüğümüzden öyle hayal ediyoruz derseniz o zamanda filmi çevirenler nasıl öyle hayal etmişler görmeden?bence kesinlikle hayal edilebilir.

kimse görmediği için uzaylılar insana benziyor.Neden uzaylılar, insanlar gibi gözü ayağı eli var olarak tasvir ediliyor?

hayal ederiz ama başka şeylerden parçalar alarak.Tamamen yeniden daha önce hiç olmamış bir şey hayal edemezsiniz.Daha önce hiç görülmemiş bir renk tasvir edin bana

sende bana cd lerin nasıl icat edildiğini söyle o zaman.cd şeklinde bir başka eşya var mı?

• Birebir edemez ama az çok tahmin edebilir. Ayrıca hayal gücü birikim, hafıza ve düşünme gücüyle alakalıdır, kişiden kişiye değişir...
  • quote:

quote:

sen önce bize kırmızıyı tarif et bakalım
    neye benziyor
    kiremit deme ben hiç kiremit görmedim kan deme ben hiç kan görmedim
    domates deme ben hiç dometes görmedim

kör birisine bunları olduğu gibi var olduğunu anlatmak zordur
    ama bu körlerin hayal edemiyeceği anlamını doğurmaz

bu yüzden biz de görmediğiz bir şeyin olduğu gibi hayal etme şansınız yoktur
    ama bu onun hayal edilemiyeceği anlamına gelmez

• evet hayal edebılrız örneklerı çok bazı arkadaşların söledikleri şekilde
  • Orjinalden alıntı: srycm

Orjinalden alıntı: asean20

sen önce bize kırmızıyı tarif et bakalım
    neye benziyor
    kiremit deme ben hiç kiremit görmedim kan deme ben hiç kan görmedim
    domates deme ben hiç dometes görmedim

kör birisine bunları olduğu gibi var olduğunu anlatmak zordur
    ama bu körlerin hayal edemiyeceği anlamını doğurmaz

bu yüzden biz de görmediğiz bir şeyin olduğu gibi hayal etme şansınız yoktur
    ama bu onun hayal edilemiyeceği anlamına gelmez

işte bunu demek istiyordum :

Orjinalden alıntı: SaintEagle

Birebir edemez ama az çok tahmin edebilir. Ayrıca hayal gücü birikim, hafıza ve düşünme gücüyle alakalıdır, kişiden kişiye değişir...

cd nin şekli lastiğe benziyor neden mi? .Cd rom da dönerken köşeleri cd roma çarpmasın diye.Cd sonuçta daireye benziyor.Yani doğada olan bir şeye .

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.