Şimdi Ara

Bir insan bebeklerin öğrendiği gibi sadece dinleyerek dil öğrenebilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: .Kevotıs.

quote:

Ogrenemez. Beyin gelisimi sirasinda noronlar arasi iliskilerin cok daha hizli meydana geldigi, cocugun disaridan gelen etkilere cok fazla acik oldugu bu donemde edindigi tecrubeler daha sonra bir yenilerinin ayni sekilde icsellestirilmelerine engel olurlar. Zaten insanlarin zamanla ogrenme yetilerinin azalmalari fikri de bebekken daha kolay ogrenilebildigi durumunu dusundurtuyor.

benim büyük teyzem bir almanla evliydi.almanyaya gelin gitmişti.almanyada hiç kursa gitmeden kendiliğinden almanca öğrendi.öğrenilemiyorsa teyzem nasıl öğrendi?

Hiç konusmadan sadece seyrederek mi ogrendi ? Benim yazdigimdan oyle bir anlam cikiyor aslinda ama demek istedigim bebeklerde oldugu gibi içselleştirerek ve izleyerek ogrenebilmenin olmasi icin kucuk yasta olmak gerek demek istedim, bir yastan sonra ogrenilmez demek istemedim.

nasıl öğrendiğini bilmiyorum.ama büyük bir ihtimalle seyrederek öğrenmiştir.bence yetişkinlerde bebekler gibi seyrederek öğrenebilir.öğrenilemezse bunun sebebi nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ogrenemez. Beyin gelisimi sirasinda noronlar arasi iliskilerin cok daha hizli meydana geldigi, cocugun disaridan gelen etkilere cok fazla acik oldugu bu donemde edindigi tecrubeler daha sonra bir yenilerinin ayni sekilde icsellestirilmelerine engel olurlar. Zaten insanlarin zamanla ogrenme yetilerinin azalmalari fikri de bebekken daha kolay ogrenilebildigi durumunu dusundurtuyor.

benim büyük teyzem bir almanla evliydi.almanyaya gelin gitmişti.almanyada hiç kursa gitmeden kendiliğinden almanca öğrendi.öğrenilemiyorsa teyzem nasıl öğrendi?

Hiç konusmadan sadece seyrederek mi ogrendi ? Benim yazdigimdan oyle bir anlam cikiyor aslinda ama demek istedigim bebeklerde oldugu gibi içselleştirerek ve izleyerek ogrenebilmenin olmasi icin kucuk yasta olmak gerek demek istedim, bir yastan sonra ogrenilmez demek istemedim.

nasıl öğrendiğini bilmiyorum.ama büyük bir ihtimalle seyrederek öğrenmiştir.bence yetişkinlerde bebekler gibi seyrederek öğrenebilir.öğrenilemezse bunun sebebi nedir?

Olur mu oyle sey, bebekler pasif izleyicidir, konusmadan, herhangi bir rol ustlenmeden bakarlar oylece. Yetiskin birisi hic dil dahi bilmese mimiklerden, sea tonundan anlam cikarir. Nasil ikisini bir tutuyorsun anlamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece izleyerek olmaz. Sadece dinleyerek de olmaz.
    Dili kullanmadığın müddetçe öğrenemezsin.
    Öncelikle bu dilin kullanıldığı bir ortamda yaşayacaksın.
    Dili hem kullanmak isteyeceksin, hemde kullanmak zorunda kalacaksın.
    Dili kullandığında olumlu tepkilerle karşılaşacaksın.
    Tıpkı bebeklerdeki gibi bundan zevk alacaksın.
    Su isteyeceksen water, tuvalete gideceksen toilet diyeceksin.
    Cümle kuracaksın, cümlelere maruz kalacaksın.

İşte bunları yaptığın zaman eğitim almana gerek kalmayacak.
    Bir bebek gibi dili öğreneceksin.

• neoawaken N kullanıcısına yanıt
    ne oldu sustun bakıyorum.hadi cevap versene

iPhone'u üreten firmanın adının elma olduğunu kaç kez beynin algıladı. iphone telefonunu eline alıp her gün arka yüzündeki logosuna baksan orada ne görürsün? Ana dili İngilizce olan biri o logoya baktığında orada hep bir meyva görüyor. Sen oraya yüzlerce kez baktın halde orada neden bir mevya görmedin? Orada bir meyva (elma) görme olasılığın kaçtır? Yüzde sıfır desem inanır mısın? Elma, elma, elmaaa, elmaaa. Bin kez, milyonlarca kez iPhone'u üreten firmanın adının elma olduğunu dinlesen algında bir değişiklik olur muydu?

Bir elma görüntüsü altında, binlerce kez "Bu appledır" diye dinlesen beynin bunun apple olduğunu öğrenebilecek mi?

Bu jPhone telefonunu üreten firmanın adı armutdur desem ve bunu sana söylemiş olsam, daha sonra telefonu sana göndersem ve bir sene sonra üst bir modelini alsan ve o telefonun arkasında bir armut resmi görsen orada bir mevye gör(e)meme olasılığın var mı? Elmayı görmeni engelleyip armutu görmeni sağlayan olgu nedir? Binlerce kez "orada elma var" diye dinlediğin halde elmayı göremedin, ama "orada bir armut var" diye onlarca kez dinlemediğin halde armutu gördün!

Hayatında hiç iPhone görmemiş olsan ve ilk kez iPhone telefonu görsen ve sana bu telefonun üreticisi elmadır dense, daha sonra o telefonun arkasında elma görmen için "orada elma var" cümlesini yüzlerce kez dinlemene gerek olur mu? İngilizceyi süper öğrendin ve İngilizlerin arasında onlarca yıl kaldın, iPhone'un arkasındaki firma adını ve logoyu gördüğünde orada bir elma olduğunu ve elma yazdığını öğrenebilecek misin acaba?

Aşağıdaki bir appledir!
     Bir insan bebeklerin öğrendiği gibi sadece dinleyerek dil öğrenebilir mi?

Aşağıdaki bir elmadır!
     Bir insan bebeklerin öğrendiği gibi sadece dinleyerek dil öğrenebilir mi?

Bilinçsiz öğrenme ile sadece bir dil öğrenilebilir, o da ana dildir.
    İnsan ana dilinden başka bir dilde rüya görebileceğini iddia edebiliyorsa, o zaman o kişi salt dinleme ile dil öğrenebilir!

• seninle 24 saat ilgilenecek her kelimeyi tek tek ögretecek konusacak birini bulursan anne baba gibi olabilir diger türlü zor

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.