Şimdi Ara

bir günde 3 kere format

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook bilgisayarıma giren bir virüs nedeni ile bir kez format attım.Ondan sonra formattan sonra aynı gün yine aksilikler nedeni ile labtoba iki kere daha format atmak zorunda kaldım.Yani sonuç olarak labtobu aynı gün 3 kere formatlamış oldum.Aynı gün bu kadar format atmanın labtopa bir zararı olur mu ?

• Laptop adegilde laptoptaki hdd ye zarari olur ama o kadar da
    önemli sorun degil.
    Hemsen napmisin hoca yaf 3 defa format atilirmi...
    Formatsiz bi arastir sor ondan sonra olmazsa format at.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rockclimber

Laptop adegilde laptoptaki hdd ye zarari olur ama o kadar da
    önemli sorun degil.
    Hemsen napmisin hoca yaf 3 defa format atilirmi...
    Formatsiz bi arastir sor ondan sonra olmazsa format at.

Araştırdım olmadı.Bir de bu harddiske zararı kesin mi ?
  • 3-5 formattan bişi olmaz.. çok sık format atmanın zararı çooook uzun vadede görülebilir belki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: WebEX

3-5 formattan bişi olmaz.. çok sık format atmanın zararı çooook uzun vadede görülebilir belki...

+1
    Belirli sayilarda format atma gibi seyler var deniliyor ama
    pek zannetmiyorum.
    uzun vadede mutlaka sorun olacaktir sadece gerektiginde atmak lazim sonra hdd elde kalabilir.
    Hemde zamandan yiyorsun laptop u olan bi insanin zaman sikintisi var gibi bir imge olusuyor kafamda nedense....
  • quick formatın bi zararı yok harddiske. gunde 10 kere bile atmışımdır belki aynı harddiske. yada aralıklarla 10larca kere. yazıp yazıp silmenin var tabe zararı :P mesela rami az bi makinanın swap dosyasıyla harddiskin anasını ağlatması pek eğlenceli bişi diil harddisk için :) tabi hepsi uzun vadede. gerçi bozulurlarken genelde sebep aramıyolar harddisk amcalar "ay sen beni cok formatladın" "ayk yok orama burama yazdın durdun" gibi :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

quick formatın bi zararı yok harddiske. gunde 10 kere bile atmışımdır belki aynı harddiske. yada aralıklarla 10larca kere. yazıp yazıp silmenin var tabe zararı :P mesela rami az bi makinanın swap dosyasıyla harddiskin anasını ağlatması pek eğlenceli bişi diil harddisk için :) tabi hepsi uzun vadede. gerçi bozulurlarken genelde sebep aramıyolar harddisk amcalar "ay sen beni cok formatladın" "ayk yok orama burama yazdın durdun" gibi :)

hocam benimki labtop, biliyorson labtoplar masaüstü pc'lere göre daha hassas.Belki bu nedenle sorun olabilir.Senin bilgiasayarın masaüstü mü ? notebook mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet benne 5 veya 6 kez atmak zorunda kaldım uzun vadede zararı olur şimdilik bişey yok
  • Hard diske birşey yazıp silmenin daha az zararlı olduğunu sanmıyorum. Yani sadece üzerindeki bilgiler silinip yenileri yazılıyor.

Hatta format atıp sonra tekrar windows yüklediğimiz için ve windowsun bazı bölümlerinin yeri hard diskte taşınmadığı için belkide diskin en az kullanılan bölümü windowsu kurduğumuz bölümdür...

Korkmayın formattan bir şeycik olmaz.. Bozulacağı varsa arkadaşın da dediği gibi zaten bozulur..

Laptop hard diski küçük bir ihtimal daha hassas olabilir ama onu format atmamaya çalışarak, eziyet çekerek 4 sene kullanacağına 100 kere format atarak huzurlu ve rahat biçimde 3,5 sene kullan daha iyi bence..
  • valla ck atınca bisi olur mu bilmem ama eger garantisi dolmadıysa laptop a kendin format atrsan garantisi bozulur.yetkili servise goturup attırman gerekir garantinin bozulmamamsı icin
  • quote:

Orjinalden alıntı: nugury

valla ck atınca bisi olur mu bilmem ama eger garantisi dolmadıysa laptop a kendin format atrsan garantisi bozulur.yetkili servise goturup attırman gerekir garantinin bozulmamamsı icin

laptoplarda garanti sadece donanimla alakalı işletim sisteminde sorun olmaz

• yA BEYLER BEN MSN YE Bağlanamıyom.80072ef filAN DİYE HATA VERİYOR
  • akadaşlar boot sector denen olay bu gibi durumlarla gelişmiyormu yani formatla oluşabilirmi özellikle gereğinden fazla olursa dediğiniz gibi ömrünü yiyecek uzun vadede anlaşılır....????
  • YA ABİLER BANA YARDIMCI OLUN YA
  • msn yi kaldır yeniden kur arkadaşım başka ne diyeyim yanlış ya da eksik kurulmuştur dene bakalım....tekrar kur
  • boot sector denen olay fiziksel olarak harrdikte oluşan bir hata değilmi.... yani en azından ben öyle sanıyorum.... yani elektrik kesilmeleri vb olayda olmuyormu....
  • quote:

Orjinalden alıntı: nugury

valla ck atınca bisi olur mu bilmem ama eger garantisi dolmadıysa laptop a kendin format atrsan garantisi bozulur.yetkili servise goturup attırman gerekir garantinin bozulmamamsı icin
  • Ben virus var diye bilgisayara 5 saatte 3defa format atmıstım sonradan anladımki windows cdsinde virus varmıs:) Format ın bir zararı yok sanırım eskiden bios formatı vardı o zarar veriyordu
  • formatın hdd ye zarari olcanı hiiiiiiiiiiicc zannetmiyorum eger oyle olsaydi en az 30hdd yi elime alırdım...
  • abı zararı olcak dıe bılgısayarı cd den veya dvd den kullanalım ozmn... bencede alakası yok format ııdır bılgısayarı sevındırır:)bıde zamanı olmayanın notbooku olur lafınada katılmıom nealakası var:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.