Şimdi Ara

Bir guard için boyun ve zıplamanın önemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Basketbola yeni başladığımdan ve çok bilmediğinden soruyorum benim bildiğim guardın görevi pas atmak pas almak gerektiğinde şut çekmek top calmak ve top sürmek boy ve zıplama hangi görevde devreye giriyor acaba ?

• Boyun kısaysa top kontrolünü sağlaman daha kolay oluyor.Yere yakınlık olayı işte.Basketbolda her zaman zıplarsın şut atarken , savunma yaparken , ribaund alırken ... Burdaki sorunun amacını anlamadım.
  • eğer klasik oyun kurucu ise '' avrupa '' stili dediğimiz stil ise zıplama çok önemli bir avantaj olmuyor keza doğuş balbay çok atletik :) ama iyi bir guard mı kesinlikle değil.Ama boy çok etkili çünkü savunmandan hücumuna herşeyi etkileyen bir olgu boy avantajı
  • Kardesim ben basketbol oyuncusuyum, kendimde guardim. Sana soyle soylim guardin gorevi oyunu kurmaktir, takimi yonetmektir,topu getiren oyuncu guarddir. Genelde guardin boyu diger pozisyonlardan kisadir ama top kontrolu olsun hizi olsun daha ustundur. Boy guardlar icin avantajdir, diyelimki iki guard var biri 170 biri 190. Ikiside ayni olcude oynuyor, top kontrolu olsun pas atma olsun, oncelik 190 olana verilir.En azindan ben bunu gordum basketbol hayatimda milli takim denemeleri olsun, profesyonel takimlarin oyuncu secimi olsun. Bu yuzden kisa olan guardlar her zaman uzun olanlardan daha cok calismak zorundadir. Heleki 180'in altinda isen keskin nisanci olman lazim uclugun geresinden. Kisa guardlarin buyuk sikintilarindan biride kendinden uzun guardlari savunmaktir, malum boy farkindan dolayi kaldirip ustunden sutu atmak kolay oluyor. Ziplamaya gelirsek yine benim acimdan avantaj olarak goruyorum. Illaki super olmasi gereken bir sey degil. Mesela steve nash, chris paul, Turkiyeden ornek verirsek cogu milli takim guardlarida pek atletik degildi(Ender Arslan,Kerem Tunceri vs..) Ama yine dedigim gibi daha atletik olan daha cok ziplayan guardlar avantaj olarak one geciyor. Su anda Avrupa Basketbolunda kisa guardlara pek yer verilmiyor. U16 U18 Avrupa Ulkelerinin Milli takimlarda 190 nin altinda oyuncu gormek zor. Amerikada ise daha atletik hizli kisa guardlar one cikabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.