Şimdi Ara

Bir grafik makinası üzerine . . . (Teknik çalışanlar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben açıkçası o programı hiç kullanmadım ama benim kullandığım programlarda (x-steel,sap2000,autocad) yama çıkmadı diye biliyorum...

Aslında 3d tasarımla uğraşan kişiler daha çok oyun laptopu özelliklerinde laptoplar arıyorlar ki aslında doğrusu da bence bu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

hak
    quote:

Orjinalden alıntı: wolverine_

Arkadaş 2008 kullanıyorum demiş zaten beklemeye gerek yok !!

Ama sanırım görüldüğü gibi vistanın programlar üzerinde etkisi olduğu açık !!

SAnırım microsft vista üzerinde biraz daha çalışmalı yada yazılımların vista ile ilgili problemlerine yamalarla çözüm bulunmalı !! Zaten bu yüzden birçok kişi vistada XP ye geçmeyi düşünüyor !!

lısın 2007-2008 sorunlu...o zaman 2009 u bekleyeceğiz..niye adam gibi yapmamışlar ki?tamam vista tam baş ağrısı ama bu program üreticileri bu programlara uymak zorunda,çünkü kaçınılmaz olarak kullanmak zorunda kalıyoruz güncel işletim sistemlerini.laptop alırken ipe ipe ödüyoruz vistanın parasını.o da bişey değil vista ile gelen notebooklar ın driverlarını xp de bulamıyoruz,bulsak da güncellenmiyor.yeni oyun ve yeni sürüm programlar xp ye destek vermemeye başlayacak.xp de directx10 yok...gerçekten şu işletim sistemi değişiminin ilk zamanları çok sancılı oluyor.

Arkadaşım açıkçası senle bir konuda ayrılıyoruz belki oyunlar yeni directix lerle ancak destekleniyor olabilr ama winxp nin kesinlikle eskimesi söz konusu olamaz... Bence windowsXP microsoftun gerçekten windows tarihinde gerçekleştidiği bir dönüm noktası . WinXp yi ilk gördüğüde işte bu windoows bu sefer gerçekten becerdi bu işi demiştim içimden ...

Bilgisayar üreticileride kesinlikle bu konuda kullanıclarına yardımcı olmak zorunda çünkü senin hangi işletim sistemini kullanmak istediğine onlar değil sen karar vereceksin !!!

Arkadaşım solidworksun yaması konusunda bir bilgi duymadım ama duyduğumda bu konuda sizi aydınlatırım !!

İyii çalışamalar ...

• xp şuanda bize vistaya göre başarılı görünüyor olabilir...ama o da tüm herşey gibi rafa kalkacak..hayır ben devam edicem diyorsanız yanılıyorsunuz.çünkü:
    1-yama ,güncelleme gibi paketler duracak
    2-oyun oynayanlar direct-x10 ve 10.1'in nimetlerinden faydalanmak isteyecek
    3-kullanmakta olduğunuz programların yeni sürümleri xp'destek vermemeye başlayacak
    4-yeni kompanatler (masaüstü için yaptığınız parça birleşenleri ve yeni aldığınız laptoplar) in driverları eski işletim sistemine destek vermeyecekler.

Değişim kaçınılmazdır.Tek değişmeyecek şey değişimdir.(süper cümle,ama arak.)..bir gün klavye ve mause u bile terkedeceğiz, xp'yi mi terketmiycez...Bu gün nt işletim sistemini kim hatırlıyor,ya da DOS'u..kullanacağımız işletim sistemine biz karar veremiyoruz ne yazıkki.çünkü güncellenen teknolojinin nimetlerini açığa çıkarmak için ne yazıkki yeni tabanlı yazılımlar gerekiyor,bunun dışında bu bir ticaret taktiği ne yazıkki,çünkü belki mümkün olabilecek güncellemeleri bile [yani sistemi kökten değiştirmeden (güya çünkü aslında çok şey değişmiyor,gene aynı taban) ] yapmıyorlar tüketimi arttırmak adına.

• quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

xp şuanda bize vistaya göre başarılı görünüyor olabilir...ama o da tüm herşey gibi rafa kalkacak..hayır ben devam edicem diyorsanız yanılıyorsunuz.çünkü:
    1-yama ,güncelleme gibi paketler duracak
    2-oyun oynayanlar direct-x10 ve 10.1'in nimetlerinden faydalanmak isteyecek
    3-kullanmakta olduğunuz programların yeni sürümleri xp'destek vermemeye başlayacak
    4-yeni kompanatler (masaüstü için yaptığınız parça birleşenleri ve yeni aldığınız laptoplar) in driverları eski işletim sistemine destek vermeyecekler.

Değişim kaçınılmazdır.Tek değişmeyecek şey değişimdir.(süper cümle,ama arak.)..bir gün klavye ve mause u bile terkedeceğiz, xp'yi mi terketmiycez...Bu gün nt işletim sistemini kim hatırlıyor,ya da DOS'u..kullanacağımız işletim sistemine biz karar veremiyoruz ne yazıkki.çünkü güncellenen teknolojinin nimetlerini açığa çıkarmak için ne yazıkki yeni tabanlı yazılımlar gerekiyor,bunun dışında bu bir ticaret taktiği ne yazıkki,çünkü belki mümkün olabilecek güncellemeleri bile [yani sistemi kökten değiştirmeden (güya çünkü aslında çok şey değişmiyor,gene aynı taban) ] yapmıyorlar tüketimi arttırmak adına.

Ne demek istediğini anlıyorum kardeşim.. Fakat bugün hala win98 de çalışıp winxp çalışmayan programların var olduğunu biliyorum ...

Neyse ben bu teknolojinin nereye gittiği konusunda konuşmayı istemiyorum çünkü topic İn amaı bu değil ...

Ama tahmin ediyorum ki yeni programlar çıktıkçave versiyonlar yükseldikçe yeni sistemleri ayak uydurmaları olağan hale gelecektir mutlaka... Başka arkadaşlar yokmu yaw ?
    Hiç mi mühendis ve ya teknik çiizimlerle uğraşan arkadaşlarımız yok ? Bizler4le sistemlerlerini söylesinler ve sitemimlerinin programlara verdiği tepkileri tartışsak !!

İyi çalışmalar !!

• evet eski programlar da yenilerde çalışmıyor.hatta bugün nostalji yapıyım dedim,volfied oynunu indirdim netten,ama vista da kurulmadı ...evdeki xp li masaüstünde de ilerleyen bölümlerde hata verip dondu.sinir bozucu..neyse bi ara da sensible soccer deniycem vistada, umarım onda bi sorun çıkmaz.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar

Bu sitede bulunduğumdan beri bir çok makinayı inceleme fırsatım oldu ve bir çok makina üzerinde yorumlarda bullundum ve birçoğuna da tanık oldum !!!

Herşey çok güzel makinaların sistemleri açısından çünkü çok hızlı bir ilerleme olmasıyla birlikte fiyatlar genel olarak düşüş yaşıyor !!!

Biliyorum aslında bu konu üzerinde bir çok topic açıldı ama ciddi olarak bu konu için artık daha çok grafik üzerinde çalışan teknikniker,profesyonel,mühendis olan arkadaşların bu topicte buluşarak bu konuda tartışmak ve kullandıkları makinaların özellikleri ve kullandıkları programların bilgisayarları üzerinde olan etkileri konusunda konuşmayı öneriyorum.Sanırım bu topic bu anlamda açılmış ilk topic olcak yani amaç bilgisyarlarını tamamiyle teknik konularda kullanan arkadaşların bu konulardaki görüşlerini belirtmesiyle ilgili olacak !!!

Şunuda öncelikle belirtmek isterimki burada kesinlikle bilgisayarların eleştirisi değilde performasnları üzerine konuşmak üzere bu konuyu açmak istedim . Hangi marka veya hangi özelliklerde olursa olsun amaç hem yeni laptop alacak teknik çalışan arkadaşlara yol göstermek hemde kullandığımız programların makinalar üzerinde olan etkilerini görmek olacaktır .Herkes aşağı yukarı aynı tür programları kullansada hepimiz aynı işlevleri uygulamıyoruz ve buda dolayısıyla aynı programın farklı amaçlarla kullanılmasıyla makina üzerinde daha farklı sonuçlar doğurmakta.(Yani herkes autocad kullanıyor olabilr ama herkes autocad de 3 boyut çalışmıyor ve 3 boyut çalışsada render işlemi uygulamyor yada v.s durumlar)

Böylece bunda sonra makina seçiminde de bu topiğin bize yol göstereceğini düşünüyorum..

Öncelikle kendi kull8andığım makinadan başlamak istiyorum .
    Hp pavilion 5298ea (re293ae) .
    core duo 2.0
    2.0 gb ram 667 mhz
    geforce go 7400 256 mb ekran kartı
    120 gb hdd

Genel olarak (SAP2000 v9.0 - v8.0),(Autocad 2006 ve 2007),(Sta4cad v11-v12),(Probina orion v14) programlarını kullanıyorum .

Şu ana kadar bu programları kullanırken kesinlike makinam çıok sıkıntı yaşamadım.Tabi şunuda belirtmeliyim şu ana kadar autocad te 3 boyutlu çizim yapmadım bu yüzden 3 boyutlu çizim konusunda makinamın vereceği tepki konusunda pek bir fikrim yok .. Genelde çizim yaparken veya prje ,media playerde müzik dinlerim ve internette de dolaşırım ve aynı zamanda gerekiyorsa ofis işlemleri de yapmaktayım (Office XP kullanıyorum).. makina bu işlemleri yaparken hiç bir şekilde çok bir kasılma göstermedi aşağı yukarı makinamı 14-16 saat kullanmaktayım . Makinamda ısınma konusunda da pek sıkıntı oluşturmuyor yani bir çok arkadaşın şikayet ettiği gibi aşırı derecede elini dokounduğun zamn yanma gibi v.s.

Evet arkadaşlar şimdilik benden bu kadar herkesin çalıştığı makina ve yaptığı işlemler makinaların performansları üzerinde konuşursak aslında çok ta aşırı para vermeden istediğim özellikleri yakalayabilen işlerimizi gören makinalar alabilceğimizi düşünüyorum .. Katılımla daha çok fikir sahibi olacağımızı düşünüyorum ...

Umuyorumki herkes bu konuda gerekli özveriyi gerçekleşterecek ve bilgi paylaşımıyla birbirimizi adım adım yükselteceğiz..

Değerli Forumdaşım "wolverine_"

Böyle bir konu başlığı açtığın için sana teşekkür ediyorum. İnşallah bu konu başığına bizler gibi notebooklarını sadece oyun amaçlı değil çizim, tasarım ve video kurgu işlerinde kullanan arkadaşlar da ilgi gösterirler. Ben after effect, premiere ve 3D yazılımlarıyla video kurgu üzerinde çalışıyorum..Tek bir isteğim var; O da bir gün bütün bu işlemleri zorlanmadan gerçekleştirebileceğim, her zaman yanımda taşıyabileceğim seyyar bir stüdyom olsun. Ekran kartıyla, işlemcisiyle, HD hızıyla, enerji sarfiyatıyla ve soğutma fonksiyonlarıyla dört dörtlük bir notebook çıkar bizde onları kolayca alıp kullanalırız. Daha öncede söyledim bir notebook performansını oyundan çok render belirler...Kaplamaları veya efektleri yüklenmiş bir projenin son aşamalarına geldiğinde notebookunuz sorun çıkarmaya başlıyor, takılıyor, ısınıyor ise tüm harcanan zamana ve paraya yazık olacaktır demektir.

Ben büronun verdiği DELL INSPIRON 1520 CORE 2 DUO T7100 1.83Ghz 2048 ram MB 120GB kullanıyordum ama performansından memnun kalmadığım ve tüm forumlarda okuduğum kadarıyla istediğim performansta bir notebooka rastlayamadığım için masa üstü bilgisayara tekrar döndüm..
    Belki bu konu başlığı aradığım süper notebooku bulmama yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisbey76 -- 7 Şubat 2008; 11:22:08 >

• Reisbey arkadaşım aslında kullandığınız dell makina özellik bakımından kötü bir notebook değil ilk bakışta fena görünmüyor.Ama asıl performans testini kullanan arkadaşlardan öğrenmek kesinlikle daha güvenilir diyebilirim.Bu şekilde bir paylaşım bizler için daha yararlı olacaktır...Sizde bunu yapmışsınız zaten...

Şun anda kullandığınız programlar açısından toshiba a200-1ah asus f3sa özelliğinde makineler performans olarak size iyi bir sonuç verebilir...Ayrıca henüz çıkmayan dell xps 1520 (1530) tam hatırlamamadım ama forum da bir topicde var bununla ilgili olarak sanırım performans açısından iyi deniliyor
    Son çıkan gözde olan makina şu anda bu...

Aslında 17 inç makinalar daha performanslı ama masaüstü kadar ağır...

• dell 1530 güzel görünüyor...ancak HD hızı 5400 olması iyimi sizce ...
    monster notebooklarda de HD ler 7200...
  • Hdd hızının performansa pek bir fayda sağlıyacağını sanmıyorum.ama mesela oyun ve programların yükleme süresine etkisi olabilir.bu arada dell 1530, güzel makina..fiyat/performans olarak üst sevilerde diyebilirim.ancak şuan yeni sistem laptoplar piyasaya girdi bile.(örneğin :http://forum.donanimhaber.com/m_20975997/mpage_1/key_//tm.htm ) o yüzden birşey almadan bir süre beklemek yeni laptop alacak arkadaşların faydasına olacak ..
  • sevgili arkadaşlarım xsteel,reisbey,trimaxsahinabi

Öncelikle bu toppiğin yukarda tutmanız sebebiyle teşekkür etmek istiyorum .. Bu topiği olabildiğince bütün arkadaşlarımızın bilmesini istiyorum ki herkes kullandığı makinaları ve kullandıkları programlarla da makianların performansı üzerine konuşsun ki her makinanın özelliklerini irdeleyerek yeni arayışlar ve istediğimiz işlemleri gerçekleştiren makinalar bulabilelim ...

Arkadaşım reisbey, kullandığınız makina gerçekten hafife alınabilcek bir makina değil ... Peki kullandığınız programların daha çok hangi işlemleri yaparken sistemde zorlanmaya sebep olduğunu yazabilr misiniz? yani biraz daha detaylı açıklayabilrmisiniz ?

xsteel arkadaşımın dediği gibi makinaların birçoğu performası iyi verebilmesi için 17 inç makinalar var fakat bu da taşıma konusunda sıkıntı doğurabilyor.Eğer verdiğim linke bakarsanız farkedeceksinizdir :)

evet bu makinada iyi görünüyor inceledim ama makinanın ekran kartı ile ilgili bir bilgi bulamadım .. ve bence şu an makina fiyat olrak ta iyi görünüyor bakalım yeni gelişmeleri takip ederiz !!

Herkese iyi çalışmalar !!

• quote:

sevgili arkadaşlarım xsteel,reisbey,trimaxsahinabi

Öncelikle bu toppiğin yukarda tutmanız sebebiyle teşekkür etmek istiyorum .. Bu topiği olabildiğince bütün arkadaşlarımızın bilmesini istiyorum ki herkes kullandığı makinaları ve kullandıkları programlarla da makianların performansı üzerine konuşsun ki her makinanın özelliklerini irdeleyerek yeni arayışlar ve istediğimiz işlemleri gerçekleştiren makinalar bulabilelim ...

Arkadaşım reisbey, kullandığınız makina gerçekten hafife alınabilcek bir makina değil ... Peki kullandığınız programların daha çok hangi işlemleri yaparken sistemde zorlanmaya sebep olduğunu yazabilr misiniz? yani biraz daha detaylı açıklayabilrmisiniz ?

xsteel arkadaşımın dediği gibi makinaların birçoğu performası iyi verebilmesi için 17 inç makinalar var fakat bu da taşıma konusunda sıkıntı doğurabilyor.Eğer verdiğim linke bakarsanız farkedeceksinizdir :)

evet bu makinada iyi görünüyor inceledim ama makinanın ekran kartı ile ilgili bir bilgi bulamadım .. ve bence şu an makina fiyat olrak ta iyi görünüyor bakalım yeni gelişmeleri takip ederiz !!

Herkese iyi çalışmalar !!

Merak etme uyduruktan da olsa yazacak birşey bulur bu başlığı ikinci sayfaya düşürmemeye çalışırımfilm projelerimi 5 er dakikalık efectleyip rendere sokmak zorunda kalıyorum...10 ar dakikalık parçayı rendere soktuğumda %70 lerde kitleniyordu...Aşırı ısınma yapıyordu..

• Arkadaşlar asusun yeni bombaları piyasa çıkmış ve fiyatlarıda uygun...ASUSX52 VE ASUSM51..Yeni çıkan makinaların performans testiyle ilgili bir link bulabilen var mı?ekran kartı konusunda m51 güven vermiyor bana ama doğrusunu da bilmiyorum...Tasarımcılar her ne kadar mac kullanmak istesede piyasaya çıkan yeni notebooklar gayet performanslı görünüyor...
  • m51'deki ekran kartı için bir arkadaş 8600m gt'den %5 daha iyi demişti forumda...(bir de 8600m gt gddr3'den %5 iyiyse çok güzel demek oluyor.)..bir de sanırım bu yeni seri directx 10.1 destekli olabilir.
  • ARKADAŞLAR MAC OLAYINI UNUTUN..TÜRKÇEYİ HİÇE SAYAN İNADINA HALA TÜRKÇE İŞLETİM SİSTEMİ ÜRETMEYEN BİR MARKA İSTEDİĞİ KADAR İYİ OLSUN BENİM GÖZÜMDE DEĞERİ YOK...

DELL'İN TÜRKÇE İNTERNET SİŞTESİNE GİRİDİM ..İLLER BAZINDA SERVİS VE SATIŞ NOKTALARI LİSTESİNİ ÇOK YETERSİZ BULDUM..TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KENTİ İZMİRDE BİLE YOK.. ACABA BEN Mİ YALNIŞ YERDE ARIYORUM.. BENCE BMC REKLAMI GİBİ BENCE DELL YA DA SONY MARKALARI ÜZERİNDE YOĞUNLAŞALIM. SADECE SOĞUTMA PERFORMANSLARI İÇİN BİLE TERCİH EDİLEBİLİR..
  • Reisbey benim gördüğüm makinaların arasında ısınmayan ve sesi az çıkan makina asus.dell daa çok ısınıyor özellikle dell 6400...sony hakkında yorum yapamıyorum...fiyatları itibariyle çok kötü ama tasarım olarak number one
  • güncellensin
  • yokmu bu sitede teknik işlerle uğraşıp grafikler üzerine çalışan eleman yaw ???
  • arkadaşlar az önce solidworks 2008 kurdum vistada çalışıyor,yalnız arayüz çok farklı olmuş eski kullanıcılar alışamaz buna vista kullanmasam bende silerdim hemen

solidworks içinde sp1 falan çıkıyormuş bu konuda bilginiz var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAK.S.S.

arkadaşlar az önce solidworks 2008 kurdum vistada çalışıyor,yalnız arayüz çok farklı olmuş eski kullanıcılar alışamaz buna vista kullanmasam bende silerdim hemen

solidworks içinde sp1 falan çıkıyormuş bu konuda bilginiz var mı?

Arkadaşım valla solidworks kullanmadım ama topiği yükseltirsem sanırım bakacak olan arkadaşlar vardır ..:
    kolay gelsin
  • Arkadaşlar çok yararlı bir topic olmuş öncelikle teşekkürler konuyu başlatanlara, bende bu konuda kendi fikirlerimi yazmak isterim notebook ihtiyacı olan ve grafikle uğraşan biri olarak.

Öncelikle çevremdeki notebookları deneyerek edindiğim izlenim: notebookun asla kişinin gerek ekran kalitesi gerekse performansı olarak ana işlerini yapabildiği bir bilgisayar olmayacağı yönünde ( tabii 5000$ gibi bir parayı gözden çıkarmazsanız.) Bu yüzden öncelikle bunu kabul ettim ben ve araştırmalarıma çalıştığım yerlere götürebilip programları yeterli bir şekilde çalıştıracak bir notebook'a yöneldim (3d ile uğraşanlar için render olayında ise yeterli bir çalışma ortamı sağlaması en azından basit renderları alabilmesi gerekiyor) Aslında almam gereken notebookun görevi ana bilgisayarımda (masaüstü pc'mde) çalıştığım dosyalar üzerinde değişiklik yapabileceğim çalıştığım yerlerde gösterebileceğim ve orada istenilern değişiklikleri geliştirmeleri yapabilmeme olanak sağlamalı diye düşünüyorum, bu noktada notebookta birkaç özellik beliriyor:
    CPU: resim işleme yazılımlarında çok önemli ekran kartı photoshopta çok bir işe yaramıyor okuduğum kadarıyla iş cpu ve ram'e biniyor bu yüzden işlemciye bayağı bir önem vermek lazım
    RAM: Photoshop , fireworks gibi resim işleme programlarında yine can damarı özellikle biz grafik ile uğraşanlar 3-4 programda birden senkronize çalıştığımız için bu yükü kaldırabilmeli
    EKRAN KARTI : Ekran kartı sanıldığının aksine sadece oyun ve 3d de fark yaratıyor, yani işiniz gereği render almak durumunda iseniz ekran kartına yatırım yapmanız hele oyunda oynarım(günümüz oyunları) iyi kalitede diyorsanız 1.sınıf bir ekran kartı almanız lazımki maliyetleri bayağı bir arttırıyor. Kısaca oyun+3d diyorsanız Class1 sadece 3d de basit renderlar alacağım oyunlar düşük kalite orta kalite de oynarım veya oynamam diyorsanız :CLass 2 veya duruma göre CLass 3 ekran kartları bu iş için yeterli diye düşünüyorum. Bu ekran kartlarının sınıflarına göre listesini:
    http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Grafic-Cards.130.0.html
    linkinden bulabilirsiniz bu şekilde notebookları değerlendiriken neler yapabileceğimiz hakkında da bir fikrimiz olur.

Bu kadar düşünceden sonra.) somut olarak şu sıralar takip ettiğim notebook, üstte de bir arkadaşın önerdiği gibi Asus m51 f/p oranı ve kullandığı yeni nesil t9300 işlemci gayet cazip. Sony'nin ise pek hoş ekranları var ama ana bilgisayar olarak notebook'u kullanmayacağım için ekran çok bir önemi yok şu an için bu yüzden notebook ekranı için o kadar para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekerfare -- 20 Şubat 2008; 0:45:31 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.