Şimdi Ara

Bir Fintech Öyküsü..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir Fintech Öyküsü: MKS FINANCE

     

     

    Bugünün yeni gelişmelerinde sektörümüz Fintech.

                   Hepimizin bildiği üzere 2021'nin ilk 6 ayında yapılan Fintech yatırımları rekor seviyelere ulaştı. 57 Adet 100 Milyon dolar üzeri MEGA Yatırımlar, geçtiğimiz yıllara oranla %110 oranında büyüme kat etmesini sağladı.

     

            Peki Fintech denince aklınıza ne geliyor? Basitçe tanımlamak gerekirse fintech; Finansal hizmetlerin sunumunda geleneksel finansal yöntemlerle rekabet etmeyi amaçlayan bir teknoloji ve yeniliktir.

     

                   Geleneksellik bazı durumlarda iyi bir seçenek olsa da teknoloji içeren her konuda mutlaka bir eksikliği tanımlamaktadır.

     

    Avrupa'da 2014 yılında finansal teknoloji şirketlerine 1,5 milyar dolar yatırım yapıldı; Londra merkezli şirketler 539 milyon dolar, Amsterdam merkezli şirketler 306 milyon dolar ve Stockholm merkezli şirketler 266 milyon dolar yatırım aldı. Londra'dan sonra Stockholm, son 10 yılda Avrupa'nın en çok finanse edilen ikinci şehridir. Avrupa'nın fintech anlaşmaları, 2015'in dördüncü çeyreğinde 37'den 2016'nın ilk çeyreğinde 47'ye yükselerek beş çeyreklik en yüksek seviyeye ulaştı. 2016'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden olası çıkışıyla ilgili haberlerden bu yana Litvanya, finansal teknoloji şirketleri için kuzey Avrupa'nın bir merkezi olmaya başlıyor. . Litvanya, 2016'dan bu yana 51 fintech lisansı verdi, bunların 32'si 2017'de.

     

     

                   Makalemize, gündemde olan bir firma ile devam ediyoruz; MKS Finance.

    MKS Finance, 2019 yılında Londra’ da kurulmuş bir Fintech firması. Firma daha önce finans teknolojileri alanında bir çok firmaya danışmanlık hizmeti sunmuş aynı süre zarfında ise birden çok blockchain tabanlı proje geliştirmiş ve bunları kullanıma sunmuş. Projenin dikkat çeken yanlarına, neden makalemize konu olduğuna gelirsek, kullandıkları ‘’Açık Bankacılık’’ ve ‘’Blockchain’’ teknolojisini birleştirme hedefleri. Çünkü bu iki terim şuan gündemde olan iki ana konu ve bu konular birbirinden bağımsız.

     

                   Bilindiği üzere Dünyanın önde gelen finansal hizmetler şirketi Visa, finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren açık bankacılık girişimi Tink’i 2 milyar dolara satın aldı. Üstelik bu alanda yaptıkları ilk yatırım da değil. 

    Açık Bankacılık

                   Peki Açık Bankacılık nedir? Kısaca özetlemek gerekirse Üçüncü taraf geliştiricilerin finans kurumu çevresinde uygulamalar ve hizmetler oluşturmasına olanak tanıyan açık API'lerin kullanımı ve sunumu diyebiliriz. Buradan çıkardığımız sonuç ise finans sektörü ve teknolojilerinin durmak bilmeden eksiklerinin kapatılması için çabalayan birileri var. 

     

                   Kripto Sanal Pos: MKS Pay

     

                   Mks Finance firmasının dikkatimizi çeken hedeflerinden birisi ise Açık Bankacılık ve Blockchain teknolojisini bir araya getirmek. Bunu kendi blockchain ağında (Mks Chain) geliştirdikleri ödeme yöntemi çözümleri ile sunacaklarını söylüyorlar. Bu ödeme yönteminin adı ise MKS Pay.  MKS Pay ile işletmeler bankadan zar zor alabildikleri sanal pos hizmetine çok kolay ulaşabilecekler. Hem kripto paralar hem de fiat paralar (merkezi) ile sahip olacakları bu sanal pos ile e-ticaret sektörünün büyümesinde önemli rol oynayacaklarını ayrıca belirtiyorlar. Tabi bu işlemler için gerekli olan bir işleyiş var ‘’Doğrulama’’ Bilindiği üzere bitcoin ve ethereum madencileri, bulundukları ağ üzerinde ki transfer işlemlerini doğrulamak için bir çok yöntem kullanıyorlar. Bu yöntemler ise aşırı enerji tüketimi ve sarfiyeti ortaya çıkarıyor. Fintech gibi kripto para dünyası da hızla gelişiyor. Mks Pay Tüm doğrulamaları, bilinen madencilik yöntemi ile değil çevre dostu Proof Of Stake yöntemi ile çözmüş.

     

     

    Kripto Paralar Hayatımızda: MKS Pos

     

    Bilindiği üzere, bu haberi okurken bile birileri kripto para borsalarında alım ve satım gerçekleştiriyor. 1.40 Trilyon Dolar hacmine ulaşan kripto para piyasası, hayatımızdan çıkacak gibi görünmüyor. Aksine bulunduğumuz her alanda yavaş yavaş bizimle entegre olmaya başlıyor.

    Mks Finance geliştirdikleri MKS POS ürünü ile sadece e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelere değil, fiziki faaliyet yürüten işletmelere de çözüm sunuyor. Artık bir benzinlikte, bir ayakkabıcıda veya bir otelde sahibi olduğumuz kripto paraları anında merkezi paralara (Türk lirası, Dolar vb.) çevirip ödeme yapılabilecek bir sistem var. Hem de tüm bunları proof of stake mekanizması sayesinde rekor seviye olan 0.3 saniyede gerçekleştiriyor! İnanılır gibi değil. Her zaman yeniliğin ve yenilikçilerin yanındayız. Gelecek, çok hızlı gelecek..








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.