Şimdi Ara

Bir Elohab'çı olarak C# mı Java mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okuyorum. ilk sene yazılım görünce merak saldım, elektroniğe falan dalmadan biraz daha geliştirmek istiyorum kendimi. her ne kadar elohab da okusam yazılım merakım olmuştur hep. şimdi ben bu iki dilden birisine giriş yapmak istiyorum bana ilerde hangisi daha çok lazım olabilir? internette araştırıyorum biraz C# gibi geldi bana ama şöyle de bişey var bugüne kadar hep mobil uygulamalar yazma hayalim vardı C# ile bunu yapmak Java ya göre çok mu zordur ?ilerde gömülü sistemlerle çok uğraşıcamı düşünürsek hangisini öğrenmeliyim sizce?

dipnot: İlk sene C gördük temel olarak C ile ilgili çoğu şeyi biliyorum diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Accio -- 26 Haziran 2012; 21:23:42 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronikçi olarak embedded yazılımla uğraşıcaksan JAVA yı tercih et. Platform bağımsız olması senin için en büyük avantajı. Şu aralar ARM işlemcili SBC dediğimiz Linux çalıştıran kartlar revaçta (Beagleboard, Beaglebone, Raspberry Pi,...). Bunlar üzerinde JAVA ile uygulama geliştirebilrsin. Ne ölçekte geliştirilebilir bişey söyleyemem ama JVM nin çalıştığı heryerde JAVA çalışır.

Ayrıca gittikçe popülerleşen Python a da göz atmanı öneririm. İnternette Linux çalıştıran SBC ler üzerinde kullanımına dair birçok örnek var.

Şahsen C# da kullanıyorum, Windows da çalıştığım zamanlarda Visual Studio nun pratikliği çok işe yarıyor. Ama C# ile yapıp da JAVA ile yapamayağın birşey yok. En azından biz elektronikçiler için.
  • Senin alanın özellikle telekom sistemleri ve mobil uygulamalar demek. Şu an telekom sektöründe büyük firmalar (Turkcell Teknoloji'den tut, Huawei, Vodafone, Siemens vb.) yoğun biçimde Java ile uygulama geliştiriyorlar. Dolayısı ile bu tarafta sana lazım olan dil Java, .NET ortamında telekom uygulaması yazan şirket hiç duymadım, mobil uygulama yazan çok az.

Mobil uygulamalar tarafında şu an Android ve iOS kafa kafaya denebilir. Microsoft ortamını destekleyen mobil cihaz az olduğu için .NET ortamı burada da geri planda kalıyor. Android telefonlar için Java geliştirme yapılıyor. Bu sektör müthiş çıkışta.

.NET platformu Türkiye'de Java ile kafa kafaya denebilir ancak .NET platformunu daha çok serbest bilişim firmaları, bankalar, bazı savunma sanayi firmaları, teknokent firmaları falan ağırlıkla kullanıyor. Senin alanlarında Java daha popüler.

Sonuç olarak C dilini iyice özümseyip üzerine de Java ile projeler yaparsan (daha spesifik konuşursak örneğin ileri seviyede soket programlama, telekom projelerinde önemlidir) senin açından çok faydalı olur.

• tam istediğim yerlerden vurdunuz beni arkadaşlar daha iyi açıklanamazdı galiba dedikleriniz üzere ben de javaya başlıyorum umarım yapabilirim açıklamalarınız için çokçok saolun

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

quote:

Orijinalden alıntı: Elektroniker

ben bide şunu sormak istiyorum C görmeye başladığımızdan beri programlamaya baya ilgi duymaya başladım. Ama kockoca yazılım müh vs varken ben bu bölümden oraya kaymak istemiyorum. Gerek embedded sistemler gerek mobil ve telekom olarak düşünürsek bu alanlara özelleşmiş bi programcı olma gibi bi durum olabilir mi? Yani ben bi bilgisayar mühendisiyle rakip olmak istemiyorum ama programlamaya da merakım var kendi dalımda gerekirse elektronik yada telekomla birleşik bi programcı olabilir miyim? Kısacası bilgisayarcıların rakip olamadığı bi programcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Accio -- 29 Haziran 2012; 1:31:25 >

• Javaya yönel, multiplatform desteğin olsun. microsoftun saçmalıklarına bulaşmanı önermem. python da önerebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

Javaya yönel, multiplatform desteğin olsun. microsoftun saçmalıklarına bulaşmanı önermem. python da önerebilirim.

Saol hocam javaya yönelicem peki son mesajda sorduğum soru hakkında ne diyebilirsiniz programcı olabilir miyim

• c# tamamen beleşten para kazanmak isteyen, .net tabanıyla sınırlı kalan kişiler için genelde. türkiyede çok seviliyor böyle sürükle bırak form dizaynı diller. bi ara da vb vakası vardı şimdi bu başladı.

programcı herkes olur ama mühendislik bilgisinin amacı daha hızlı, ekonomik ve planlı programlı bir şey üretmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

c# tamamen beleşten para kazanmak isteyen, .net tabanıyla sınırlı kalan kişiler için genelde. türkiyede çok seviliyor böyle sürükle bırak form dizaynı diller. bi ara da vb vakası vardı şimdi bu başladı.

programcı herkes olur ama mühendislik bilgisinin amacı daha hızlı, ekonomik ve planlı programlı bir şey üretmek.

anladm hocam ben de java düşünüyorum zaten ama programcı derken önceden de söylediğim gibi elektroniğe ve telekoma özelleşmiş olarak yapabilir miyim onu merak ettim yazılımcılardan ayrı olarak

• arkadaşlar elimde beagleboard SRM rev c4 var. ilgilenen arkadaslarım s.egilmez13@hotmail.com dan mail yoluyla ulasabilirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.