Şimdi Ara

Bir derdim var tutamam içimde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hepimize geçmiş olsun çok sıkıntılı bir dönem geçirdik. iyisiyle kötüsüyle bitti. kimimiz çok memnun kimimiz pişmanlıklarıyla hayata devam edecek. O pişman olanlardan biri de benim ne yazık ki.

2013 yılında bir bölüme yerleştim, 1 sene okudum, bölümü sevmedim, 2. sınıfa başlayacakken 1 sene daha hazırlanma kararı aldım ve bu sene hazırlandım.

öncelikle ösym maceram böyle başladı ve bu sene yani tekrar hazırlık sürecimde çok çalıştım gerçekten çok çalıştım. Ama sadece çalışmakla olmadığını anladım. Bazı hatalar yapmışım şimdi bunu daha net görebiliyorum.

Sene başında kendime büyük hedefler koymuştum ygs sınavı yüzüme tokat gibi çarptı ve hayalimin çok ötesinde bir sıralama geldi. Sonra lys hazırlık süreci devam etti çok çalıştım yine, en çok matematik çalıştım, daha önce hiç bilmediğim türev integrali öğrendim sorular çözüyordum, yapabiliyordum taa ki lys sınavına girene kadar. Sınavım ygs gibi yine iyi geçmedi yine potansiyelimin çok altında bir sonuçla karşılaştım evet sonuçlar açıklanmadı ama ortalama sıralamamı tahmin ediyorum.

sınavlar bitti en zorlu kısım başladı, karar vermek kısmı. şuan ne yapacağım hiç bilmiyorum. istediğim okul, bölümün çok gerisindeyim. bir de üniversite bıraktım sene kaybım çok fazla oluyor. içimden bir ses tekrar hazırlan diyor ama aileme bir sene daha hazırlanacağımı söyleyemiyorum. muhtemelen kendini çok yıprattın diye tepki verecekler. bi bölüme yerleşip tekrar hazırlansam puanım yarı yarıya kesilecek yine kazanması zor olacak. Böyle çelişkiler içerisindeyim. Sıkıntımı paylaşmak istedim. Belki benimle aynı durumda biri daha vardır, yardımlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yukarı

• yukarı. yok mu düşüncesi olan

• yukarı. dertleşmek istiyorum :(

• Calisma potansiyelinin hepsini kullandigini dusunuyosan bu sene tercih yap oku bitir derim

• Oloomleen O kullanıcısına yanıt
    kullandım ama sınavda karşılığını alamadım. hatalarımı biliyorum, gereksiz yere heyecan yaptım. tek derdim çalışmaktı bu send sınavı gözümde fazla büyüttüm.bakıyorum benden daha az önemseyen insanlar daha başarılı oldu. temelim kötüydü ileri seviyeye getirdim.

• puan kesilmesi nasil oluyor hocam.

ornegin tercih yaptim ama yerlesemedim puan yine kesilcek mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam biraz da kaderci olmak lazim ben de ygs de ve lys fen sinavinda osym nin sacma ve asiri kolay sorulari yuzunden istedigim siradan uzagim. Napalim hayirlisi olsun demekten baska bir sey kalmiyor. 2013 te yerlestiginde 2. Senen miydi yoksa 12 sinifta mi yerlestin. Yani seneye kalsan 3. Senen mi olucak ?

• ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    evet hocam okul puanı yarı yarıya kırılıyor. hedefim tm1 ilk 10bin bu arada. bu sene ise 20-30 arası gelecek gibi

• İstemediğin bir yerde okumaktansa bir yılın daha çok büyük bir kayıp olacagini düşünmüyorum. Bence bir yıl daha dene sonunda seni güzel şeyler bekliyor olabilir

• berkb15 B kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum kaderci mi olmak lazım ama hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. 12. sınıfta yerleştim, pek çalışmamıştım.

• Gönlünden ne geçiyorsa ona odaklan 40 yıl yapacağın meslek için fedakarlık yapmak güzel bir şey sırf tercih yapmış olmak için tercih yapanlara yazık oluyo

• Sinavda beklenilen asla olmuyor bence kardes ya ben gecen sene hicbisey yapmadan 20mat yaptim lys de bu sene 40civari yaparim diyodum denemelere dayanarak 27 geldi

• zeynepbusra Z kullanıcısına yanıt
    hocam aileme nasıl açıklarım bilmiyorum. kendini çok yıprattın diyorlar. bir yere yerleşip hazırlanayım diyorum onda da çok puanım kesilecek. bence de güzel şeyler bekliyor olabilir ama şuan çok sıkıntılı bir durumdayım. liseden ayıralı 3 sene oluyor falan

• cisalfa kullanıcısına yanıt
    ben yerlesmezsek kesilmiyor diye biliyordum. tesekkurler :)

eger kendinize guveniyorsaniz mezun kalin ama ailenin durumuda onemli.

ben 12. sinifim ygs 5 300k yaptim cidden cok kotu. lys tahmini siralamam 140-150k arasi gelir. ama ben ygs sonuclarindan sonra lysye calismadim :)

calismak icin nasil bir yol izlemeliyim siz tecrubelisiniz. lutfen yardimci olun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönlümden tekrar hazırlanmak geçiyor ama ailemi zor durumda bırakmak da istemiyorum. Başarısız olmamın nedeni eksik çalışmak falan da değil, sınavı fazla abarttım fazla sınav odaklı yaşadım ve gözümde büyüttüm. matematik yapamayan bir adamdım matematiği sevdim o dereceye geldim. ama sınavlarda yapabildim mi hayır. hazırlanırsam yine sorun çalışmak falan olmayacak, sınav konusunda kendime güveni öğrenmem lazım galiba

• Kardeş en dandik arkeoloji bölümünde bile YL yaptıktan sonra akademisyen oluyorsun.Sonra profesör olmaya kadar giden bi yol oluyor önünde.
    Çok kötü bi puan yaptığını düşünmüyorum.. Hikayenin okurken kendimi gördüm resmen.
    2013 Akdeniz ünivi kazandım. Okurken bölümü beğenmediğimi farkedip bıraktım. 2014de girdim ama kazanamadım.. Çok şükür bu sene istediğim yer oldu ama olmasaydı bile bi yer yazıp gidecektim. 1 sene daha evdekilerin yüzüne bakacak halim kalmamıştı çünkü.. Elinden geleni yaptın olmadıysa yapacak bir şey yok. Yanlış anlamada kapasite meselesi.Bazen sınırlarımızı aşamayız kardeş.Mesela ben ne kadar çalışırsam çalışayım mattan soru çözemiyorum. Özel dersde aldım 500 lira para verdim ama 80 sorudan 1 tane soru yapabildim. Canını sıkma alternatifleri düşün.Her zaman bi yol vardır be kardeş
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış anlaşıldı, tercih yaparsanız ve tutarsa puanınz kesilir. tercih yapıp tutmazsa sorun yok.

çalışma konusunda düzenli çalışmak ve kendine güvenmek önemli. bir de benim hatalarımdan biri yapamadığın sorunun üstüne gitmemek oldu. hocalarıma soru sormuyorsum pek. matematikte iyi değilsen yardım al kesinlikle

• Elinden geleni yaptigini dusunuyorsan git,yok daha fazlasini yapabilirim ben o hedefiminden anca olursem vazgecerim diyorsan devam et

• newpower13 kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsun ama ben yapamadıklarımın üstüne gittim ve sevmediğim matematiğin mantığını anladım. bakış açımı geliştirdiğini fark ettim. yani sınavda soruları yapamadım ama türev integralin mantığını anladım. benim hatam fazla çalışmak ama hatalı çalışmak oldu kesinlikle. ben de ailemi düşündüğüm için sıkınt yaşıyorum. teşekkür ederim yorumun için

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.