uzun bir bekleyişten sonra öğrenci evmize 1mbps sınırsız internet bağlattık fakat şimdi sinir krizlerine giriyorum
1-Aynı anda kablosuzdan 2 laptop ile bağlanınca 2 bilgisayarda da sınırlı bağlantı ibaresi çıkıyor modeme reset atıp tekrar kurunca ancak bir bilgisayar girebiliyor diğeri aynı anda kabloludan bağlanabiliyor fakat
2-Evimde 1mpbs kotalı internet ile ortalama 90 ile download yaparken şimdi aldığımız limitsiz 1mpbs ile en çok 30 ile download yapıyoruz speedtest.com sonuçlarında hızım 280 kpbs çıkıyor
modem ttnetin beleş verdiği pikatel airmax 101 bu iki sorun yüzünden kafayı yedim
workgroup kurdunuz mu? Yere ip vermeyi deneyin?
workgrup nedir bilmiyorum ama ip verince modeme bağlanıyor fakat sonra internet bağlantısı gerçekleşmiyor sadece kablosuz ağa bağlanıyor
İki bilgisayarı aynı workgroup'a bağla.Sonra da tcp/ip den pc lere ip ver.modem ip'sini de unutma.
tamam dediklerini deniyeceğim şu an arkadaşımın laptop evde yok gelince dediklerini yapıcam
peki bu bağlantı neden böyle yavaş
Hocam öncelikle modemini değiştir derim. Çünkü TT un verdiği modemler çok sorun çıkarıyor. Ben US robotics tavsiye ederim. Eğer alamayacaksan öncelikle modemin firmware update ini yap derim ama herhalde o kadar bilgin yok.
İkincisi modem ayarlarında notebook ların mac adreslerine göre bağlanmasını sağlayabilirsin tabii modemin bunu destekliyorsa. Yada modemi resetleyip tekrar yapılandırman.
Hat yavaşlığı ise yine modemden kaynaklanıyor olabilir. Bazen eve gelen telefon kablosunda çok fazla ekleme yapıldıysa bundan da kaynaklanıyor olabilir.
Bu tür sorunlar biraz deneme yanılmayla çözülecek sorunlardır.
kablolarda hiçbir ekleme yok zaten telefon çıkışında 1metre kablo var bir yerlerden modem bulup kaliteli onunla denemem lazım heralde fakat bulabileceğim bir yerde yok