Şimdi Ara

Bir blog sitesi için hangi hostingi tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Benim çok eski yıllarda blog sayfam ve ücretsiz oluşturulan web sitelerinden vardı ancak daha sonraki süreçlerde onları kapattım. Uzun bir aradan sonra yeniden site açmak istiyorum ama bu kez tamamen profosyenel olarak açmak istiyorum. Herhangi bir gelir düşüncem yok yani tamamen kendime hatıra olarak açmak istiyorum.


    Araştırdığım kadarıyla web hosting hizmeti sağlayan çok firma var ve ücretleri değişiyor. Bunların bazıları ücretsiz hazır siteler bile sunuyor, yani aralarından seçip kullanabiliyormuşuz.


    Yapmış olduğum araştırmalarda karşıma ilk olarak Siberdizayn firması çıktı. Ürünlerini inceledim ve fiyat olarak uygun buldum ve buna ek olarak ücretsiz domain sağlıyorlar. Tabi benim bilmediğim çok fazla şey olduğu için sizlere danışmak istiyorum.


    https://www.siberdizayn.com.tr/hosting




    Bir blog sitesi için hangi hostingi tercih etmeliyim?

    Değerli arkadaşlar öncelikle üstteki ekran görüntüsü ve linkler örnek olarak eklenmiştir, sorularımı bu örnek üzerinden sormak istiyorum.


    1) Blog sayfamın (yazılar ve fotoğraflar, belki videolar olacak) Linux veya Windows tabanlı bir sunucuda olmasının farkları neler inanın hiç bilmiyorum.

    2)Domain ve hostingi aynı firmadan mı almalıyım? Diyelim aldım, yarın öbür gün bu firmadan memnun kalmaz isem taşıma imkanım oluyor mu?

    3)Yukarıdaki örnekte görülen ftp hesabı, mqsql veritabanı, python, litespeed veya cpanel gibi şeyleri hiç ama hiç anlamadım. Açıklamalarına elbette baktım ama basit düzeyde bir kullanıcının anlayabileceği şeyler olmadığını farkettim (ya da ben cahilim)


    4) Basit bir blog sitesi için 5gb disk yetiyor mu emin değilim, 50gb aylık trafik yeterli mi emin değilim. 2 core cpu ve 1 gb ram yeter mi ondan da emin değilim. Yani maalesef bilmiyorum.


    5)Bahsedilen hazır temaları kullanma hakkımız varmış ama bunları hostingin içerisine bazı programlarla yüklememiz gerekiyormuş, üzerinde oynama çıkarma yapılabilirmiş bir çoğunda.


    6) 36 aylık alırsak çok uyguna geliyor. Bir de domain yıllık kirası ne kadar inanın bilmiyorum, keşke onu da 36 aylık alabilsek ancak bunu sormadım belki de alınabiliyordur.


    7)Toplam masrafım hosting kirası ve domain ücreti midir? Başka masraflar var mı?


    Bilmem gerekenleri de yazarsanız çok çok sevinirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.


    Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 17 Haziran 2023; 16:56:53 >







  • Merhaba ;


    Datacenter kalitesinde hizmet almak isterseniz www.nethosting.com.tr adresinden paketleri inceleyebilir , sorularınız var ise iletebilirsiniz...

  • Sadece bir değil birçok kriter bulunmakta en iyi hosting'i seçerken.

    https://eniyiyabancihosting.com/web-hosting-firmalari yazısına bir bak derim. Editör yorumu kısaca özetlemiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoyouare -- 4 Temmuz 2023; 13:41:9 >
  • Kod

    Yığını:
    Platformumuzda kullanılan bir ZFS dosya depolaması ve ModSecurity güvenlik duvarı aracılığıyla site içeriğinize yönelik tüm riskleri ortadan kaldırın. Paylaşılan barındırma çözümlerimiz, sitelerinizi geliştirmek için kullanılabilecek bir dizi web hızlandırıcı içeren kullanıcı dostu bir Kontrol Paneli sunar. Paylaşılan barındırma hizmetlerimiz için şimdi kaydolun. Sitelerinizi sistemimize taşımak istiyorsanız - bunu sizin için ücretsiz olarak yapacağız. 30 günlük ücretsiz deneme ile web barındırma platformumuza bir göz atın. Kredi kartına gerek yok. https://lburgshopstore/
  • hosting.com tr var hocam ben yıllardan beri kullanıyorum tavsiye ederim müşteri hizmetleri filan güzel calısıyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.