Şimdi Ara

Bir biber tohumunda kaç çeşit bilgi var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Acı mı tatlı mı
    İnce mi kalın mı
    Kırmızı mı yeşil mi sarı mı
    Dolmalık mı normal mı

Tohum bu bilgileri senelerce saklayabilir , siz onu ektiğinizde bu bilgileri kullanarak ortaya bir meyve çıkarır.

Çok garip değil mi ? Sizce neresinde saklıyor bu bilgileri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• DNA deniyor buna kanki. Canlılar, doğanın bir harikası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

DNA deniyor buna kanki. Canlılar, doğanın bir harikası.
    Bu bir yaratıcının olduğunun en büyük kanıtı değil midir ?

Hangi bilim insanı milim uzunluğundaki tohumun içine onlarca farklı özelliği yükleyebilir ?

Allah'ın hikmeti bu , başka bişey değil.

• bu temel bir bakış açısına bağlı.

Amaç sonuç ilişkisi kurarsanız başka bir kanaate,
    Sebep sonuç ilişkisi kurarsanız başka bir kanaate varırsınız.

"Biber acı olsun diye DNA'sında o gen bölgeleri var."

Burada amaç sonuç ilişkisi kurdun, böylece bir amaç uğruna genler var olmuş olmalı diye düşünüp yaratıcı vardır dersin.

"DNA'sında o gen bölgeleri oluşmuş olduğu için biber acıdır."

Burada ise amaç sonuç değil sebep sonuç ilişkisi kurduk. Biber sırf acı olmak için genlerini yapmamış, genleri öyle geldiği için, bunun sonucunda acı olmuş.

Gördüğünüz gibi tamamen sizin kurduğunuz ilişkiye bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Bu bir yaratıcının olduğunun en büyük kanıtı değil midir ?

Hangi bilim insanı milim uzunluğundaki tohumun içine onlarca farklı özelliği yükleyebilir ?

Allah'ın hikmeti bu , başka bişey değil.

Alıntıları Göster
    Gerçekten inanılmaz bir şey. Fakat Allah ile bir alakası yok. Allah dediğin şey yeryüzünde dahi değil idi ta ki hz muhammed söyleyene kadar. Ha illa diyorsan bu kendi kendine var olamaz bir yaratıcı olmalı gibisinden felsefeye girersen o zaman yaratıcıyı kim yarattı, yaratıcı bizi niye yarattı vs uzar gider. felsefe bu, cevabını alamayacağın soruları sorarsın durursun. Hadi tanrı fikri yine tartışılır fakat şimdiye kadarki dinlerin kusura bakmayın ama özellikle yaygın olanları inanılmaz saçma. Yani sorun ben de mi diğer insanlarda mı bilmiyorum fakat bana bir yaratıcının; insan yaratma, sonra onu nedense sınama, daha sonra cennet ve cehennem gibi saçma yerlere koyması başından sonuna amaçsız, boş beleş saçma sapan bir şey gibi geliyor.

• quote:

Gerçekten inanılmaz bir şey. Fakat Allah ile bir alakası yok. Allah dediğin şey yeryüzünde dahi değil idi ta ki hz muhammed söyleyene kadar. Ha illa diyorsan bu kendi kendine var olamaz bir yaratıcı olmalı gibisinden felsefeye girersen o zaman yaratıcıyı kim yarattı, yaratıcı bizi niye yarattı vs uzar gider. felsefe bu, cevabını alamayacağın soruları sorarsın durursun. Hadi tanrı fikri yine tartışılır fakat şimdiye kadarki dinlerin kusura bakmayın ama özellikle yaygın olanları inanılmaz saçma. Yani sorun ben de mi diğer insanlarda mı bilmiyorum fakat bana bir yaratıcının; insan yaratma, sonra onu nedense sınama, daha sonra cennet ve cehennem gibi saçma yerlere koyması başından sonuna amaçsız, boş beleş saçma sapan bir şey gibi geliyor.

Alıntıları Göster
    Şayet Allah varsa inananların bir kaybı olmayacak , inanmayanların vay haline.

Ha diyorsan ki bir bilinmez için ömrümü namazla kitapla harap edemem , orası da senin bileceğin iş.
    Peygamber döneminde yaşamıyoruz ki mucize görelim herşey kesinleşsin , kalpten iman ediyoruz hepsi bu.
    İyi forumlar.

• quote:

Şayet Allah varsa inananların bir kaybı olmayacak , inanmayanların vay haline.

Ha diyorsan ki bir bilinmez için ömrümü namazla kitapla harap edemem , orası da senin bileceğin iş.
    Peygamber döneminde yaşamıyoruz ki mucize görelim herşey kesinleşsin , kalpten iman ediyoruz hepsi bu.
    İyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Eğer Allah varsa ben bu durum için Allah'ı suçlarım. İnsanları arayışla uğraştırdığı için. Ve eğer gerçekten varsa muhtemelen fikir ayrılığına düşeriz xd ama haklı olduğumu düşünüyorum ve karşıma çıkarsa haklı olduğumu savunacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eğer Allah varsa ben bu durum için Allah'ı suçlarım. İnsanları arayışla uğraştırdığı için. Ve eğer gerçekten varsa muhtemelen fikir ayrılığına düşeriz xd ama haklı olduğumu düşünüyorum ve karşıma çıkarsa haklı olduğumu savunacağım.

Alıntıları Göster
    Zaten kesinliği ispatlansa ortada inanmayan kimse kalmazdı. Kimse asırlarca cehennemde yanmak istemez herhalde.
    Ama ben bile inanan biri olarak bazen düşünüyorum Amerika'da ailesinden İslam dini harici bir din öğrenerek büyüyen bir çocuğun erişkin olduktan sonra ölünce iman etmediği için cehenneme gidecek olması beni de düşündürüyor. Sonuçta herkes ailesinden ne gördü ise onu yaşıyor , ben nasıl ki ailemden İslamı öğrendim, hak din olduğuna eminim. Onlar da kendi dini için aynı şeyi düşünüyor. Ortada bir kural olmaması insanları bilinmeze sürüklüyor.
    Kısaca inanmayanlara da hak vermemek elde değil ama ben kalben inanıyorum , ettiğim duaları Allah'ın duyduğunu. , Bazılarını kabul ettiğini biliyorum.
    İyi forumlar

• quote:

Zaten kesinliği ispatlansa ortada inanmayan kimse kalmazdı. Kimse asırlarca cehennemde yanmak istemez herhalde.
    Ama ben bile inanan biri olarak bazen düşünüyorum Amerika'da ailesinden İslam dini harici bir din öğrenerek büyüyen bir çocuğun erişkin olduktan sonra ölünce iman etmediği için cehenneme gidecek olması beni de düşündürüyor. Sonuçta herkes ailesinden ne gördü ise onu yaşıyor , ben nasıl ki ailemden İslamı öğrendim, hak din olduğuna eminim. Onlar da kendi dini için aynı şeyi düşünüyor. Ortada bir kural olmaması insanları bilinmeze sürüklüyor.
    Kısaca inanmayanlara da hak vermemek elde değil ama ben kalben inanıyorum , ettiğim duaları Allah'ın duyduğunu. , Bazılarını kabul ettiğini biliyorum.
    İyi forumlar

Alıntıları Göster
    Aynı şekilde düşünüyorum. Bilinmemezlik benim bahanem.

İyi forumlar sana da canişkom

• quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sadece benim mi

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/xqRf7Tjhu2w
    Hocam dediğinizin mantıklı açıklamasını videoda bulabilirsiniz :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.