Şimdi Ara

Bir ankete katılan Tesla çalışanlarının yarısına göre Elon Musk’ın tweetleri, şirkete zarar veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tesla ve SpaceX’in sıra dışı CEO’su Elon Musk attığı tweet’lerle bazen kendini ve şirketini zor durumda bırakabiliyor. Musk’ın Koronavirüs salgını ile ilgili attığı “Corona virüsü paniği aptalca” ve sahibi olduğu otomobil şirketine yönelik “Tesla hisseleri bence çok fazla değerli” tweetleri bu örneklerden sadece birkaçını oluşturuyor.



    Ayrıca Bkz.Evden çıkmadan Hyundai'den yeni bir araç satın almak mümkün



    Musk’ın bu paylaşımları şirket çalışanlarını da rahatsız etmiş gibi duruyor. Buna kanıt ise farklı şirketlerde çalışanların resmi eposta adresleriyle kaydolduğu ancak anonim kimlikle mesaj atabildikleri Blind isimli platformda açılan bir anket. Tesla çalışanlarına uygulanan ve Musk’ın tweetleri ile ilgili işçilerin ne düşündüklerini soran ankette enteresan sonuçlar elde edilmiş.



    50’den fazla çalışana yöneltilen ankette iki sorulmuş: bunlardan ilki Musk’ın Twitter paylaşımları ile ilgili. “Elon Musk’ın Twitter paylaşımları sizce şirketi nasıl etkiliyor?” sorusunda;




    • Tesla’ya fayda sağlıyor

    • Tesla’nın faaliyetlerini hiçbir şekilde etkilemiyor

    • Tesla’ya zarar veriyor seçeneklerine yer verilmiş.



    İkinci soru ise doğrudan Elon Musk ile ilgili. “Sizce, Elon Musk….” cümlesini tamamlamak için katılımcılara;




    • Bir dâhidir

    • Yanlış anlaşılan biridir

    • Bir internet trollüdür

    • Yukarıdakilerin hepsi

    • Yukarıdakilerin hiçbiri şıkları verilmiş.



    Sonuçlara bakıldığında katılımcılardan %53.7’sinin ilk soruya Elon Musk’ın Twitter paylaşımları Tesla’ya zarar veriyor şıkkını seçtiği görülüyor. Diğer soruda ise




    • %26.12’lik oranla çalışanların Musk’ın bir dahi olduğuna,

    • %10.9’luk oranla çalışanların Musk’ın yanlış anlaşıldığına,

    • Yine %10.9’luk oranla çalışanların Musk’ın bir internet trollü olduğuna ve son olarak,

    • %43.5’lik oranla çalışanların Musk’ın verilen seçeneklerden üçünün bir karışımı olduğuna inandığı görülüyor.





    Tabi Elon Musk’ın bu fikirlere ne kadar değer verdiği ise ayrı bir tartışmanın konusu. Zira yeni doğmuş bebeğine 'X Æ A-12 Musk' ismini veren bir insanın kafasının farklı işlediğini düşünmek pek yanlış olmayacaktır.



    Kaynak:https://electrek.co/2020/05/07/tesla-employees-believe-elon-musk-harm-survey/







  • Fayda sağlıyor diyenler sağlam yalıyor...

    Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemeyen adamla calisilmaz. Ben olsam hepsini kovardım.

  • Kendisi Bolivya darbesinden sonra Almanya'da acilacak Giga Factory icin sahnede gobek atmis biri.

    Bolivya yuksek lityum rezervleriyle unludur ve Bolivya baskani yillarca Somurgeci anlayisa yonelik anlasmalara katiye karsi cikmis bir vatanseverdir.

    Elinde bolivya kani olan, ancak twitter'da attigi meme tweetleriyle, mars hayaliyle kendini bir halt zannettiren tipik bir kapitalist.

    Jeff Bezos mu daha itici yoksa bu adam mi karar veremiyorum. Hic degilse Jeff oldugundan farkli gorunmuyor.
  • teknoloji ve is acisindan kesinlikle bir vizyoner, yapilmiyani yapiyor, kumarbaz gibi riskli islere girsede yurutmeyi beceriyor, gelgelelim kesinlikle politik biri degil, insan iliskileri zayif, bu kadar goz onundeyken yaptigi her hareket her soylem kendisinin ve sirketlerinin imajini zedeliyor.

  • Bu forumda herhalde Elon ile ilgili bu minvalde 3. yazım olacak. Sosyal medyanın ortaya çıkması ile A.B.D. başkanına bile 15 saniyede sataşabilecek imkana ulaşan birçok insanoğlunda içi boş bir öz güven duygusu oluştu. "2 tweet 3 mention" atan kimse kendisini dünyaya yön veren adamlara yön verdiğini veya ayar çektiğini sanıyor.
    Bu etkinin küçük bir kısmı da gerçekten dünyaya yön veren veya meşhur insanlarda oluştu. Ünlü veya başarılı bazı kişilerin bu durumu kaldıramadıklarından mı yoksa sosyal medyayı oluşturan kitlenin çoğunlukla üst tarafta bahsettiğim kişilerden oluştuğunu düşündüklerinden midir nedir, söylenmeyecek, en son söylenecek veya onlardan duyulmasını abesle karşılayacağımız şeyleri rahatlıkla "tweetleyebiliyorlar". Belkide bir anda milyonlarca insana ulaşabilmek, onları sahip olduklarıyla etkileyebilmek insanda olması gereken fazla bir egoya sebebiyet veriyor. Şunu diyebilirsiniz, adam koskoca otomotiv sektörüne yön veriyor (öyle olduğunu düşünmüyorum. Yo marjinal filan gözükmeye çalışmıyorum, buranın konusu değil) sen gelmiş adamın egosunun fazlalığından dem vuruyorsun ya ne olacağdı. Kardeşim bu adam binlerce kişinin ekmek yediği, onlarca kişinin parasını yatırdığı CEO' su olduğu şirket hakkında hemde aleni bir şekilde manipülasyon yapıyor. Yatırımcıların ve çalışanların emek ve paralarını lego yapmış keyfinin kahyasına göre harcıyor. İnsanlar tepki verince de, "Yeeaaaa her büyük adam gibi Elon' da kendi zamanında anlaşılmıyor. Kafanız almıyor." triplerine girenlere hayret ediyorum.





  • Dünyanın otomotiv planlarını 20 sene ileri sardır, NASA’nın mekiklerini uzaya götür, uydudan internet sistemini kullanılabilir yap bu işleri yaparken binlerce kişiye istihdam sağla, taşlardan birbirine geçen tuğla ürettin diye eleştirsinler. Bu dünya enteresan gerçekten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elon musk'a neden bu kadar tapıldığını anlamıyorum. Elektrikli arabayı bulmuş gibi davranılıyor. Güzel işleri var fakat onun yanında hyperloop gibi saçma işleri de var. İnsanlar siyah veya beyaz değildir bunu anlayın artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.