Şimdi Ara

bir adet deneme sonucu ve yaşadığım sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir adet deneme sonucu ve yaşadığım sıkıntı

bu dün olduğum fen bilimlerinin sınavı. sınav bana kalırsa kolay değildi. yaşadığım sıkıntı ise nasıl olsa yapıyorum kafası. günlük çalışma performansım çok düşük. bunu çok fazla stres yapıyorum. bilgisayar oyunlarına bğladım şu aralar fena bi şekilde. yazın sonunda sigarayı bırakacatım güya o da yalan oldu. o çok fazla ders çalışma şevkim eskisi gibi değil. bu durumda olanların allah yardımcısı olsun. her şey çok basit ve nasıl olsa yapıyorum düşüncesinden kurtulup eskiden olan hiçbir şey bilmezkenki şevkimi geri getirmek çok zor geliyor şu an bana. tavsiyeniz olursa alırım. hepinize kolay gelsin.

• +1 göz göre göre eleniyoruz hocam napıyoruz biz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen ve Felsefe dışında fen bilimleri denemesine göre gayet iyi bir sonucun var. O fen neden öyle olmuş anlamadım yalnız. Çözmedin mi, yoksa sınavda yoktu da fizikte hata mı olmuş? Her neyse, Fen de felsefe de çalışmakla rahat bir şekilde yapabileceğin dersler.

Bilgisayar oyunlarından bir an önce kurtulman gerek ama. Düşünmeden sil, bağımlılık yapıyor gibiyse. Çünkü zaman ilerledikçe motivasyonun azalabilir ve o boşluğu oyun ile doldurursan ipin ucu kaçabilir. Sigara için de bırakamıyorsan dikkatini onunla dağıtma. Aşırıya kaçmadığın sürece azaltarak içersen sıkıntı olmaz. Hele bir de uzun süredir içiyorsan sınav döneminde onun gerginliğiyle uğraşma, sınavın bitsin önce.

Ders çalışma şevki malesef gün geçtikçe azalır genelde. Şu an sınav öğrencilerinin yüzde 90'ı durumundan memnun değil, problemleri var vs. Yaşadığın şeyin normal olduğunu bil ve kendini rahatlatmaya çalış. O şevkin tekrar gelmesini beklersen veya onu ararsan sorun yaşarsın. Sürecin içinde isteğin ara ara düşecek, yükselecek. Bazen sabaha kadar çalışma isteği oluyordu mesela bende, bazen de 1 saat çalışınca bırakmak istiyordum. Yaşadıkların normal ve çoğu öğrencinin yaşadığı şeyler.

Her şey çok basit düşüncesi için de LYS konularına çalışmanı öneririm. YGS konuları bir yerden sonra insanı sıkıyor ve bahsettiğin düşünce ortaya çıkıyor. Ancak LYS dersleri daha ağır ve çalışmazsan olmadığını göreceksin. Özellikle de LYS Fen için öneririm bunu.

• Fen olmadan derece yapamazsin en az 15 net fen icin gece gunduz calis lys matta limit turev integrali ve lys geoyu tamamen bitir derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • überraschung kullanıcısına yanıt
    hocam ben eşit ağırlık olduğum için çözmedim fen derslerini. ama yazdıkların için çok teşekkür ederim daha iyi hissettirdiniz.
  • Babilov B kullanıcısına yanıt
    O mat geoya hiç tm olma ihtimalini düşünmemiştim ya :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • überraschung kullanıcısına yanıt
    9daki biyoloji hocam beni biyolojiden soğuttuğu için fen seçmedim 10a geçerken. bi de hedefim fen alanında değildi küçüklükten beri. mat yapamadığım için seçmedim tm yi :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Günlük defter tutun mesela bir saat çalıştığınızda deftere +1 yazın böyle böyle gün sonunda ne kadar çalıştığınızı kontrol edin molalarınızın süresini tutun molaya girdiğiniz an sayacı başlatın. Gün sonuna kadar deftere 8-10 tik atma hayalini kurun böyle tikleri tik tik diye atmayı gözünüzde canlandırın. Ceyhun Hocanın full azar videolarını izleyebilirsiniz mesela 1 saat çalışın gidin ceyhun hoca azar videosu izleyin sonra 1 saat daha çalışın, 1 saat çalışın 10 dakika foruma bakın sonra tekrar çalışın burdaki çalışma ortamını görün. Yolda yürürken falan Türkiye birincilerinin röportajlarını falan izleyebilirsiniz süreçten kopmamaya bakın derim. Aklıma gelenler bunlar. Bu arada insanın en güzel günü bence verimli geçirdiği gündür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.