Şimdi Ara

bipolar olan var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
2
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ya sona o emojiyi koymasaydın da gülseydin :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, bende bipolarım.

• Ziyaomoğulları kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.hayatınız nasıl gidiyor? Çok büyük hatalar yaptınız mı? İlaçlar belli bir düzene sokabildi mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3778EF5F2

Merhaba hocam.hayatınız nasıl gidiyor? Çok büyük hatalar yaptınız mı? İlaçlar belli bir düzene sokabildi mi
    İşimden istifa ettim görevlerimi yapamaz duruma gelmiş saldırganlaşmıştım.hayatım mahvoldu lityuma geçiş yaptı doktorum bir sürü ilaç içiyorum adlarını bilmiyorum ailem ayarlıyor.ilaçlar fayda etmiyor hocam.işsiz olmak da kötü etkiliyor hastalığımı özet olarak çıkmazdayım. Kanserden daha bir illet bu bipolar mereti. Şifalar dilerim.

• Ziyaomoğulları kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun hocam :(( ben de hayatımda bir çok şeyi mahvettim sizi çok iyi anlayabiliyorum :(
    istediğiniz zaman mesaj atabilirsiniz

• bipolar ne
  • Hastalık

• İnternete yazmak zor mu bunu ? Konuyla ve hastalığınızdan alakasız adam gelip bipolar ne diyor gene kaale alıp hastalık yazmışsınız . Sabrınızı takdir ederim öncelikle .

Ben hastası değilim lakin bu ara psikolojiye çok ilgi duyan bir tıp öğrencisiyim . Tıpta maalesef genel olarak şöyle bir durum yok . Anlatayım .

Atıyorum kolunuzda tendon iltihabı var . Bunu iyileştirmek için size antiinflamatuar ilaç veriyorlar . Bu iyileştiriyor . Lakin siz bu ilacı alıp aynen kolunuzu yorar zorlarsanız . İlaç size bir fayda etmez ve hastalığınız daha kötü olur . O yüzden sadece tedavi edici değil koruyucu sağlık hizmetleri de zannımca bir hayli önem taşımaktadır .

İş psikolojik boyutta olduğu için kol kasının çalışma prensibine göre daha komplekslidir . Bundan ötürü sadece ilaç alıp normal hayatınızı düzene koyacağını sanıyorsanız bir hayli yanılıyorsunuz . Ancak size yüksek dozda sizi uyuşturmaya yönelik sakinleştirici verirlerse tüm gün hiçbir şey yapmayıp uyuyarak hissetmeyebilirsiniz ki bunun da kötü bir yöntem olduğu aşikardır . Bundan ötürü psikoterapi psikofarmakolojiyle beraber götürülmelidir .

Ekstra olarak insan biraz kendine de psikanaliz yapmalıdır şeklinde düşünüyorum . Mesela bazen çok sıkılıyorum ama bir şeyler yapabiliyorum . Bu yapabildiğiniz şeylerden sizi o durumdan kurtarabilecek olanı var mı ? Ölmek istediğiniz raddeye geldiğinizi söylediniz . Buna ne sebep oluyor ve ne bundan çıkmanızı sağlıyor ? Kendinize bu tarz analizler yaparak biraz daha kendinizi tanıyıp durumu rahatlatabilirsiniz diye düşünüyorum .

Herkese geçmiş olsun .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    çok güzel yazmışsınız hocam teşekkür ederim.
    farmakolojiye biraz da olsa hakimim o yüzden dediklerini çok iyi anladım çok haklısınız.
    sanırım kendiliğinden oluyor.ya da geçmişi fazla düşünmek beni çok kötü hale getirebiliyor.benim için geçmişi ne kadar az düşünürsem o kadar iyi

• Bir de maalesef ülkemizde ötekileştirme durumu var . Tamamen cahillikten öte gelen bir durum . Bipolarlıkmış , obsesif bozuklukmuş , şizofreniymiş ya da öyle basit uyku bozukluğuymuş hiç fark etmez . Böyle bir sorun varsa insanlar direkt deli oluyor . Buna bakan psikiyatri doktoru da deli doktoru oluyor .

Bence insanın biraz kendi içini ferahlatması lazım . Ben de sık sık minor depresyonlara giren ve kendi haliyle kurtulmak zorunda olan biriyim . Sizinkine göre dert değil tabii ama sürekli kendimi kurtarcak şeyler arayarak çözüm buldum .

Bu insanların ötekelileştirmesinden de kaçınmam lazım . Toplumdaki %99.9 bireyde psikopatoloji olduğunu düşünüyorum ben ileri ya da düşük boyutta bilemem ama .

Dayı kalkmış sadece okuyun memur olun diyor . Konuşmak aciz 2 kelime kuramıyor . Kendini çaya kahveye sigaraya vermiş . Hayattan beklentisini 0 a çekmiş . Sadece ölümü bekliyor . Bu da bence sıkıntılı bir durum .

Rica ederim bu arada .

çok haklısınız hocam.bir de bu hastalıkları küçümseyen bir grup var.ya da internetten bakıp kendine bu teşhisleri koyanlar var :(( var da var yani :((

her insanda psikopatoloji olablir dediğiniz gibi ama asıl sıkıntı bunun belli bir düzeye gelmesi.öyle ağır vakalar var ki mesela hastane şart oluyor.mani öyle bir şey ki insan uçabilirim deyip gökdelenden atlayabilir yani.insanı bu boyuta getirebilir.

haklısınız hocam.aslında her şeyin temelinde ruh sağlığı geliyor
  • Maalesef . Durum bu . Ruh sağlığı önemli . Hayatınızda başarılar dilerim . . Yaklaşık 2.5 ay içinde kendimi psikoloji açısından çok geliştirmeyi düşünüyorum . O zaman size bir bilgi bulursam bu başlığa ya da size direkt olarak yazarım . Belki başlık açarım bilmiyorum ama sizi haberdar ederim .

Geçmiş olsun tekrardan herkese .

teşekkür ederim hocam.başarılar diliyorum size :)
  • ben bipolar değilim ama ağır depresyon var. işsizim. uykularım bozuk. tek arkadasım yok. her gün ağlamalarım oluyor. ve durduramıyorum. ilaç bıraktığımdan beri durum böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3778EF5F2

Hangi ilaçları kullanıyorsunuz hocam :( çok geçmiş olsun :(
    Duloxx ile abizol var hocam

• Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam :(
  • anladım hocam geçmiş olsun.umarım geçici bir şeydir de işe girince geçer.
  • Cümleten şifalar dilerim

• souledge S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• Eğer vaktiniz var ise, ikamet ettiğiniz ildeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne (hemen hemen her ilde var, hatta bazı büyük illerde ilçelerde de var) katılabilirsiniz. Sadece şizofreni ve bipolar tanılı hastaları kabul ediyor bu merkezler. Günübirlik tedavi var, yani sabah gidiyorsunuz -mesai saatinde-, öğleden sonra çıkıp evinize dönüyorsunuz. Piknikler, doğum günü kutlamaları gibi etkinlikler oluyor genelde hepsinde, bunun haricinde resim, çini, drama, ahşap boyama vb. değişen kurslar oluyor. Psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşire gibi çalışanları var. İlaçlı tedaviniz takip edilirken, aynı zamanda sizinle aynı hastalığı paylaşan insanlar ile bir sürü şekilde sosyalleşebileceğiniz bir merkez yani.
    //
    3 yıl kadar bipolar/şizofreni hastaları ile çalıştım.
    1 yıl kadar da bipolar flörtüm vardı.
    Bu tanıya sahip kişiler ile oldukça fazla vakit geçirdim açıkçası :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.