Şimdi Ara

Biostar TA690G ile Hız Aşırtamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Anakart, işlemci ve kasamız aynı.
  • @CoolnQuiet

FORUMDAKİ ARKADAŞLARIN ÖNERİLERİ İLE F/P ÜÇLÜSÜ OLARAK ALDIM VE ÇOK MEMNUNUM İŞLEMCİMİN TAKOZ OLMASI DIŞINDA!!!
  • @gcagatay arkadaşım...

bak o ayarlar x2 3600+ e göre yapılmış ayarlardır. Sen çarpanını x9 'a alma.. Ya 10 da yada 10,5 ta ilerle. Yani 10x300 aslında +0,100 volt ile çıkması gerekiyor diye düşünüyorum.. Her işlemci bir değil tabi.

Birde ram timing menüsünde trfc ayarlarını bile yaptığımız ayarların en altında bi "ns" ayarı var 0-14 aralığında değiştirilebiliyor. Onu 10ns te tut abakalım değişme olacakmı? Bu 1...

2. olarakta Biosta "SB600 Spread Sperectrum" ayarı var. hangi menüde ahtırlayamadım şimdi ... "Disable" yaptığım takdirde şu size yoladığım ayarlarda hayatta stabilite sağlayamazken şimdi full stabil kullanıyorum..

Arkadaşlar aklınıza bişey gelmesin isteyen olursa 2 saatlik // 2 ayrı pencerede açılmış - Priorty 4 basamakta - birisi işlemci için - diğeri ram için ayarlı orthos stabilite ekran görüntüsünüde burada gösterebilirim sizlere.

Sonradan fark ettim resimlerde bu ram ve sb600 ayarlarının olmadığını. Önce yazılı yayınlamak istedğimde fark etmişsinizdir excel dosyası olduğu kopyala+yapıştır yaptığımda yazılarda kaymalar oldu. Bende ss yapayım iki parça resim ekleyim dedim ve resimelri kırparken alt satırlarda eksiklik olmuş..

uzun lafın kısası bu iki ayarıda uygulayıp i deneyin bakalım umarım faydalıl olur..

Haa..@gcagatay

quote:

@hayeyse kardeş bilhassa senin verdiğin bios ayarlarını 605 biosla birebir denedim ama nafile işlemcim yüksek voltajla yüksek hızlara çıkabiliyor.

heyayse diil hedayse...

• @hadeyse kardeş ilk mesajımda acele ile yazarken yanlış yazmışım kusura bakma...

@Birde ram timing menüsünde trfc ayarlarını bile yaptığımız ayarların en altında bi "ns" ayarı var 0-14 aralığında değiştirilebiliyor. Onu 10ns te tut abakalım değişme olacakmı? Bu 1@
    Demişsin defalarca denememe rağmen o voltajla o hızlara çıkmam imkansız gibi!!! Ama "ns" ayarını akşam eve gidince deneyeceğim.

@2. olarakta Biosta "SB600 Spread Sperectrum" ayarı var. hangi menüde ahtırlayamadım şimdi ... "Disable" yaptığım takdirde şu size yoladığım ayarlarda hayatta stabilite sağlayamazken şimdi full stabil kullanıyorum.. @

Demişsin bunu denedim ama pek bi faydasını göremedim!!!

"ns" ayarıda bana bişi getirmezse galiba piyasadaki en takoz Amd 4000'i ben almışım.

• Arkadaşlar birde şöyle bir durum söz konusu bende 2.8 ghz yapıyorum işlemciyi mesela ortosta işlemciyi ve ramı ayrı ayrı teste sokuyorum 1-1.5 saat hata vermiyor ama cpu&ram yapıp test yaptığımda kısa sürede hata alıyorum bunun sebebi nedir acaba nerde hata yapıyorum anlamadın gitti bu işi!!!!

Birde benim harddisk biraz eski 40 gb ide acaba etkisi olurmu? (olacağını zannetmiyorum ama) Yeni harddisk alamadım daha ama Seagate 250 gb 16 mb önbellekli olanından almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcagatay -- 6 Kasım 2007; 10:38:24 >
  • sistemim aşağıda.anakartla gelen 309 biosu ile 240 fsb den yukarısını göremezken 605 biosunu yükleyince voltajsız 287 fsb yi gördüm.dahada yukarısını denemedim çünkü onboard ekran kartının gpu saati hızı 400 den 57 ye düştü.hala o sorun ile uğraşıyorum bir türlü çözemedim.o sorunu halletmeyi başarabilirsem daha yüksek fsb değerleri için uğraşacağım sonuçları burada paylaşırım...
  • şu 605 kodlu biosu kullanan arkadaşlar biosun ne zaman çıktığını yazbilirler mi biostar ın sitesinde 4 tane bios var hangisi 605. anlayamadımhttp://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/bios.php?S_ID=17
  • Biostar'ın sitesinde 605 yok malesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SiYaHıMSı

şu 605 kodlu biosu kullanan arkadaşlar biosun ne zaman çıktığını yazbilirler mi biostar ın sitesinde 4 tane bios var hangisi 605. anlayamadımhttp://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/bios.php?S_ID=17

Evet olivier_kahm arkadaşın dediği gibi sitede şu anda 605 bios yok ama önceden var idi kaldırmışlar.. Bunun yerine henüz dün akşam denediğim ve şu anda sitede bulunan en son biosunu da tavsiye edebilirim.
    R69AMA11.BST
    R69AM516.BST
    R69AM913.BST bu üç biosuda denedim bellek performanslarını süüpperr düşürüyor nedendiranlayamadım ama...

Şimdi ise bahsettiğim son biosta bu işi düzeltmişler... Yani R69AMB06.BST biosta.. Zaten Inscrease memory performance (beta BIOS) diye yazmışlar.. Beta olması insanı şüphelendiriyor ama yinede yükledim denedim.. Bence güzel bios ; En azından VGA biosta güncellenmiş oluyor ve 605 biostan sonra ikinci iyi bios diyebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: hedayse

quote:

Orjinalden alıntı: SiYaHıMSı

şu 605 kodlu biosu kullanan arkadaşlar biosun ne zaman çıktığını yazbilirler mi biostar ın sitesinde 4 tane bios var hangisi 605. anlayamadımhttp://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/bios.php?S_ID=17

Evet olivier_kahm arkadaşın dediği gibi sitede şu anda 605 bios yok ama önceden var idi kaldırmışlar.. Bunun yerine henüz dün akşam denediğim ve şu anda sitede bulunan en son biosunu da tavsiye edebilirim.
    R69AMA11.BST
    R69AM516.BST
    R69AM913.BST bu üç biosuda denedim bellek performanslarını süüpperr düşürüyor nedendiranlayamadım ama...

Şimdi ise bahsettiğim son biosta bu işi düzeltmişler... Yani R69AMB06.BST biosta.. Zaten Inscrease memory performance (beta BIOS) diye yazmışlar.. Beta olması insanı şüphelendiriyor ama yinede yükledim denedim.. Bence güzel bios ; En azından VGA biosta güncellenmiş oluyor ve 605 biostan sonra ikinci iyi bios diyebilirim.

R69AMB06.BST biosunu yükledim. Şu ana kadar hiç göremediğim fsb ve ram hızına ulaştım ama işlemci hala aynı. 8,5 çarpanıyla 330 fsb yi gördüm Ram 4 4 4 12 de 900 mhz gördü bence bu biosta iş var. Daha önce ramim 1000 mhz çıkıyordu fakat masaüstü gelir gelmez kilitlenirdi ama şuan 1024 mhz de bile stabilite yakalanabiliyor.

Şu an 9*311 2749 mhz (ram 2,2 v 900 küsür 4 4 4 12) +0.137 v vererek stabiliteyi yakalayı başardım. 2 saat ortos yaptım hiç hata almadım.

@hadeyse
    kardeş dediğin gibi oem ram olsa belki daha iyi sonuçlar alacam. Arkadaşdan benim ramın aynısı vardı onu aldım biraz daha iyi oldu. Sonuç olarak galiba bu anakart iyi ram sevmiyor!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcagatay -- 8 Kasım 2007; 8:25:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hedayse

arkadaşlar resimdeki ayarlar ile 2700@1080 HT : 3 ghz günlük kullanıyorum

amd athlon 4200+ işlemci ile bütün ayarlar aynı (bios 6.00 kullanıyorum)yalnızca fsb 280, çarpan 10.5, mem clock 533 yaparak 2940mhz ve 840 mhz (5-5-5-15 zamanlama) ulaştım. orthos ile test yaparken sadece kırmızı ile verdiği hataları mı dikkate alacağım? (bazı hatalarda kırmızı yanıp sönmüyor yalnızca alttaki bölümde 1 erors 0 warnings yazıyor) zaten hata oranı büyük olunca teste devam etmiyor sürekli ötüyor alet. 5 saat hiç durmadan bu program çalışabilirse o zaman stabil mi olmuş oluyor yani? Bu arada cpu sıcaklık 55 falan oluyor normal mi bu sıcaklık? fan orj.

"programı stress cpu - stress cpu with gromacs core" de çalışltırıyorum şu an cpuların % 100 ü ram in %74 ü kullanılıyor, sanırım bu yeterli? yani test açısından

programdaki
    Using CPU #1
    Beginning a continuous self-test to check your computer.
    Press Stop to end this test.
    Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
    Test 2, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922943 using 1024K FFT length.
    1:Execution halted.

ne demek oluyor?

Birde programı açıp yattım dün gece sabaha kapanmış hata verdiği için bi zaman sonra kendisimi kapanıyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmenmurat -- 21 Mart 2008; 13:57:12 >

• @ozmenmurat orthos ile 2 saat test edersen ve sistem hala hata vermezse sistemin stabil diyebilirsin.Ben 9 saatten sonra bile hata mesajı aldım ama 2 saat yeterli olur.
    1 error veya 100 warning uyarısı alabilirsin bunların ikiside sisteminin stabil olmadıgını gosterir 1 error mesajı 100 warningden daha ciddi bir mesajdır...

İşlemcin ile çıktıgın deger iyi sıcaklıgında normal...
  • Çok teşekkürler cevabın için o zaman sürekli bakacağım programa dimi? hata vermişmi falan diye yoksa 1 eror yazıyor mesela ama uyarı vermiyor metin olarak yazıyor sadece.

Birde hangi testi kullanmam gerekiyor 4-5 seçenek var ya? Yada şöyle sorayım işlemciyimi test edeyim yoksa rami mi hangisi daha önemli? Blend stress cpu and ram seçeneği hem ram e hem cpu ya yük bindiriyor bu yeterli olur sanırım ?

21.03.2008 23:33
    Launching 2 threads...
    Using CPU #0
    Beginning a continuous self-test to check your computer.
    Press Stop to end this test.
    Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18874367 using 1024K FFT length.
    Test 2, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18474367 using 1024K FFT length.
    Test 3, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18274367 using 1024K FFT length.
    Test 4, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18274369 using 1024K FFT length.
    Self-test 1024K passed!

Bu ne anlama geliyor arkadaşlar.

fsb yi 260 rami 800 yaptım 910 la çalışıyor şu an 57 derece civarı sıcaklıkta.

en son dediği

Test 1, 800000 Lucas-Lehmer iterations of M172031 using 8K FFT length.
    Test 2, 800000 Lucas-Lehmer iterations of M163839 using 8K FFT length.
    Test 3, 800000 Lucas-Lehmer iterations of M159745 using 8K FFT length.
    Torture Test ran 26 minutes 20 seconds - 0 errors, 0 warnings.
    Execution halted.

hata yok uyarı yok niye durdurulduki uygulama ?

Bugün 11 saat boyunca stress cpu and ram
    dün gece 5 saat boyunca stress cpu - stress cpu with gromacs core

ile test yaptırdım ve hiç hata vermedi herhalde kararlı bir sisteme sahibim artık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmenmurat -- 22 Mart 2008; 15:45:55 >

• bu ürünü aldım fena sayılmaz ama bu overclock konusu baya bi karışık bu üründe enson verilerim cpu z de göründüğü gibi budan fazlasını alabilirmiyim

Biostar TA690G ile Hız Aşırtamıyorum

• karizzmma ...

Neden işlemcinin çarpanı 9,5 ta. Normalde o işlemci 10 çarpanlı değilmi? Bir HT çarpanına müdehale etmemişsin 5 te duruyor bu engel olabilir sana. Ram timinglerin ne durumda sistemin ayrıntılı dökümünü yaparsan saha iyi yardımcı oluruz. Ramin kaç mhz timingler ne, hangi ayarları yaptın biosta vs.vs... Sadece cpu-z ss yeterli olmuyor... Cpu-z nin memory ve speed sekmelerinden hatta bütün sekmelerinden ss alıp koyarsan daha iyi olur.. Bence en azından o işlemci 2000@2700 görebilir. Bu işlemcinin bi alt modeli olan 3000+ modelini kullanmıştım ben ve asus m2npv-vm gf6150 anakart ile doğru düzgün oc menüsü olmadığı halde günlük 2430 mhz de kullanmıştım
  • işemcim çıksa yükse fsp de kullanicamda işlemci kaldirmiyor. çarpanı düşürdüğümde biosda bus frekansi dışında hiçbirşeye müdahale etmememe rağmen rahat rahat 340 lari görüyorum neden 260 larda takiliyosunuz anlamiyorum :S
  • XErTuX yapıları itibarıyla X2 lerde 340 fsb çok zor ama tek çekirdeklerde iş değişik hatta senin işlemci hedayese nin verdiği ayarlarla 3,5 i rahat görür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: XErTuX

işemcim çıksa yükse fsp de kullanicamda işlemci kaldirmiyor. çarpanı düşürdüğümde biosda bus frekansi dışında hiçbirşeye müdahale etmememe rağmen rahat rahat 340 lari görüyorum neden 260 larda takiliyosunuz anlamiyorum :S

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=334161 (kararlı)
    http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=334197 (bi çeşit :D )

Ayarlarını bi yazarmısın bende 320 ye kadar çıktım ama kararlılığı tutturmadım bir türlü işlemci değilde ramda sorun çıkıyor. İşlemciye yükleniyorum orthos la bi sorun yok ama ramle beraber yüklendiğimde 5-6 dk içerisinde hata veriyor. Ama üstteki kararlı dediğim 11 saatlik testten sorunsuz ayrıldı. Ayrıntılı ayarlarını bi yazar mısın rica etsem..?

• ne yaptıysam bu verilerin üzerine çıkamıyom bana gerçekten ayrıntılı bu işi anlatacak biri yok mu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizzmma -- 30 Mart 2008; 11:36:18 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.