Şimdi Ara

Biosta Overclock mu yaptım? (Yanlışlıkla :D )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus z170 pro gaming anakart var biosda dolaşırken sağ üst köşede seçenekler vardı (EZ System Tuning kısmı) normal/Asus Optimal/saving/ diye ve Asus optimali secip baslattip pc yi baslarken overclocking %17 diyip %100 olunca acildi simdi overclock mu yapmis oldum? (Bu kadar kolay olmamalı) ve ya overclock yaptiysm garanti bozuldu mu? Bana daha çok performans icin dogru değerlere getirdi gibi geldi hız aşıttırma değil :/

Ha bide Qfan tuning yaptım bunun yararı var mıdır? Yada şöyle sorayım fanlar bu ayardami kalsa iyi manuel olarak belirli hıza getiriyim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kouken -- 5 Aralık 2015; 13:00:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kouken K kullanıcısına yanıt
    Hocam korkmana gerek yok otomatik o.c yapıyor anakart güvenli düzeyde oralarda default olucak tıklarsan eski haline döner
  • leqvar kullanıcısına yanıt
    Hocam biosu güncelledim şimdi sorun kalktı (default ta yaptım) fakat bu o.c nin normalde performansı artırması gerekirken oyunlar yarı fps ye düştü onu anlamadım.
    Mesela Gta 5 te 60 fps alırken o.c li halde 30 fps alıyodum. Bu mantıksız geldi bana :D
    Bu arada ayarları geri aldım garanti dışı kaldı mı?
    Hocam o zaman siz enerji tasarrufuna almışsınızdır işlemcinin gücü yarıya düşüyor 3 seçenek var zaten enerji tasarrufu - normal - performance demek ki siz ilk seçeneği yapmışsınız garantisi kalmadı merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: leqvar

Hocam o zaman siz enerji tasarrufuna almışsınızdır işlemcinin gücü yarıya düşüyor 3 seçenek var zaten enerji tasarrufu - normal - performance demek ki siz ilk seçeneği yapmışsınız garantisi kalmadı merak etmeyin

Yok hocam Asus Optimale aldığıma eminim :D zaten şuan o.c düşünmüyorum bi 2 yıl geçsin herşeyin garantisi bitsin öyle yaparım.
    Garantisi kalmadı merak etmeyin derken garanti gittimi yoksa kalkmadı mı demek istediniz hocam anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Overclock Yaptın Ama Yapmamalıydın.
    Sistemi Yakarsın Birdaha Bios Ayarlarıyla Oynama
  • Hocam overclockun böle olduğunu bilmiyodum bu kadar kolay olmamalıydı :D Birdaha oynamıcam biosla :D (Öğrenmeden)
    Peki bi zarar vermiş midir sisteme? taş çatlasın 1 saat filan o şekilde kaldı :/
    Bide hala soruma cevap alamadım ayarları filan geri aldım biosu güncelledim garanti kapsamındamı şu an?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    SİSTEMİNİN MARKASI NE?
  • Belirli bi markası yok toplama.
    Asus z170 Pro gaming anakart
    i5 6600k işlemci
    evga gtx 970 ekran kartı
    kingston ddr4 2666 mhz ram
    aklımdakiler bunlar bi işe yaramı bilmiyorum :D
    Sorun Yok Sıkma Kendini
    Bişey olmaz ama psu kaç yani güç kaynağı kaç w
  • 550 w
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.