Kolay gelsin herkese.Benim problemim bir bios sorunu bir türlü bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.Kafayı tırlatcam yoksa.Anakart modeli pcı localbus bios ismi winboard w49f002up12b224728001307ghsa via chipset
yokmu cvp vercek bi allahın kulu
Markası ne acaba?
Senin için yarım saat uğraştım ama bi sonuca varamadım dostum.
Kartın markasını biliyorsan kendi sitesinden rahatlıkla bulabilirsin.
resimdeki anakart işte herşey açık ve nette bende bulamadım bi türlü ne anakartmış saol uğraştığın için.
Anakartın markası Asus galiba. Sen pci yuvalarının kenarına bir baksana etikete.
Vaybe bi biosu bulamadık yuh bize...
Geçenlerde arkadaşın sistem biosunu güncellemeyi denedik ve kısır döngüye düştük... Ucuz etin suyu simsiyah oluyor maalesef...
Uzun uğraşlar sonunda biosu bulduk ve indirdim, daha uzun uğraşlar sonunda biosu yükleme programını buldum tam işleme başladım "ekran kartınızın modeli bu güncellemeye izin vermiyor, xxxx model ekran kartınız olması gerekli" uyarısı çıktı... Nasıl şaşırdım anlatamam, çünki; ekran kartı on board tı ve bu uyarı kendi içinde koskocaman bir çelişki yaratıyordu...
Maalesef güncelleyemeden bıraktık... Anakart 2006 yılında üretilmiş ve son biosu da 2007 yılında güncellenmiş, sonradan bu bilgiye ulaştım. Yani güncellemesek daha mantıklı geldi bana...
Yani demek istediğim şey;
Bilgisayar alırken mutlaka bilinçli olun veya bilmiyorsanız tanıdık birisinden yardım alınız... Parçaları tek tek kontrol ediniz ve çok ucuza da kaçmayınız...