Şimdi Ara

Bios'da '+ -' tuşları çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler Merhaba,Casper Nirvana WİN 8 bilgisayarım var.birlikte aç sorunum vardı en sonunda format atmaya karar verdim.win 7 atacagım USB den tüm ayarları yaptım.
    Ama Boot Ayarlarına Geldiğimde yer değişikliği için + - tuşları diyor üstüne gelip + ya basıyorum olmuyor - ye basıyorum olmuyor.

Bios Menüm:

Bootta Başka Bir Yerden Pcyi Başlatmak için usb yi seçtim kaydedip çıktım sonrada bu hata geliyor ve 10 saniye habire tekrarlanıyor:

[/url]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtakusca -- 9 Temmuz 2013; 12:33:30 >

• yok mu ya cevaplayacak
  • - Win7 format dosyası hangi formattaydı? Iso mu?
  • nirvana'da numerik tuşlar yoktu sanırım, bu durumda onların fonksiyonlarını pgup/dwn ya da diğer tuşlar yapmalı ama siz deneme yanılmayla bulabilirsiniz.
  • evet ISO
  • - Unetbootin programı ile .iso dosyasını boot edilebilir hale getirdiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdbz

nirvana'da numerik tuşlar yoktu sanırım, bu durumda onların fonksiyonlarını pgup/dwn ya da diğer tuşlar yapmalı ama siz deneme yanılmayla bulabilirsiniz.

biraz daha açık konuşacak olursak,denedim olmadı bu arada page up a bastığımda sayfanın en başına page downa bastığımdada en alta geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtakusca -- 9 Temmuz 2013; 13:43:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NyksTurk

- Unetbootin programı ile .iso dosyasını boot edilebilir hale getirdiniz mi?

evet onunla USB ye attım.
  • F5 veya backspace'in soloundaki - tuşunu deneyin.
  • Elinizde usb klavye olsaydı takar kullanırdınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Elinizde usb klavye olsaydı takar kullanırdınız

USB kalvye derken anlamadım? Başka çaresi yokmu bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtakusca

quote:

Açıkcası bilmiyorum.Zaten harici bir klavye takma işide aklıma gelen ilk fikirdi.Eğer sorun bios kaynaklı ise harici klavye takmak sorununuzu çözmeye bilir.
  • quote:

quote:

quote:

Açıkcası bilmiyorum.Zaten harici bir klavye takma işide aklıma gelen ilk fikirdi.Eğer sorun bios kaynaklı ise harici klavye takmak sorununuzu çözmeye bilir.

klavye diğer seceneklerde örneğin "boot speedi aktif veya devredışı bırakırken + ve - tuşu çalışıyor.ama USB Driveri En Üste Taşıyacak Olduğumda Olmuyor.

• mhmtakusca M kullanıcısına yanıt
    bu tip modifiye edilmiş bios sistemleri hakkında çok fazla fikrim yok ama standard olarak usb eğer doğru şekilde bootable edilmiş ise usb ile başlatılan bir bilgisayar sorunsuz olarak format işlemine başlar sen biosda usb yi boot edememekten bahsediyorsun modifiye bir bios olduğu için açıklamalarda verilen tuş kombinasyonları değişiklik gösterecektir bildiğim kadarıyla bu bios da fare imlecini de kullanabiliyorsun onu da kullanarak farklı tuş kombinasyonlarını deneyerek yukarı aşağı olayını çözümlemen gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: perseustr

bu tip modifiye edilmiş bios sistemleri hakkında çok fazla fikrim yok ama standard olarak usb eğer doğru şekilde bootable edilmiş ise usb ile başlatılan bir bilgisayar sorunsuz olarak format işlemine başlar sen biosda usb yi boot edememekten bahsediyorsun modifiye bir bios olduğu için açıklamalarda verilen tuş kombinasyonları değişiklik gösterecektir bildiğim kadarıyla bu bios da fare imlecini de kullanabiliyorsun onu da kullanarak farklı tuş kombinasyonlarını deneyerek yukarı aşağı olayını çözümlemen gerekiyor

hemen deniyorum ilginiz için saolun.
  • önemli değil sorununuz devam ederse tekrar yardımcı olmaktan mutluluk duyacağım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

klavye diğer seceneklerde örneğin "boot speedi aktif veya devredışı bırakırken + ve - tuşu çalışıyor.ama USB Driveri En Üste Taşıyacak Olduğumda Olmuyor.

O zaman sorun biosta olmuş oluyor.Ayrıca format atmadan önce first boot device olarak usb belleği seçmeniz gerekmiyor.Yani bilgisayar açıldığında ilk ekranda F10 tuşuna basarak o menüden usb belleği seçmek sorununuzu çözecektir.Benim bios menümde yukarı aşağı tuşları çalışıyor.Sizde F10 tuşuna basarak açacağınız menüde yön oklarıyla seçim yapabilirsiniz umarım kolay gelsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman sorun biosta olmuş oluyor.Ayrıca format atmadan önce first boot device olarak usb belleği seçmeniz gerekmiyor.Yani bilgisayar açıldığında ilk ekranda F10 tuşuna basarak o menüden usb belleği seçmek sorununuzu çözecektir.Benim bios menümde yukarı aşağı tuşları çalışıyor.Sizde F10 tuşuna basarak açacağınız menüde yön oklarıyla seçim yapabilirsiniz umarım kolay gelsin

F10 tuşuna bastığım halde Herhangi bir arayüz v.b birşey gelmiyor bilgisayar olduğu gibi başlatılıyor.

• Orijinalden alıntı: mhmtakusca

F10 tuşuna bastığım halde Herhangi bir arayüz v.b birşey gelmiyor bilgisayar olduğu gibi başlatılıyor.

Nasıl olur böyle bir şey ? O bilgisayara yüklü olan bios nasıl bir bios öyle ?

(Bilgisayar bilginizin sıfır olduğunu varsayarak detaylı bir açıklama yapıyorum)

Bilgisayarı açtığınızda karşınıza gelen ilk ekran var ya hani genelde anakartı üreten markanın logosu falan olur yada siyah yazılar olan bir ekran olur işte o ekranın en alt kısmında bir çizgi şeklinde yazılar yazar. F1 Help / F10 Boot Menu / Del Bios Setup / şeklinde yazılar yazar (gerçi sizinki laptop olduğundan örneğin markası lenovo ise beyaz bir ekrana siyah olarak lenovo yazıp geçer ama neyse ) Eğer altta BOOT MENU şeklinde bir yazı varsa hangi tuşa basınca açıldığını öğrenin genelde F10 olur bu tuş.Şimdi ise bilgisayarı açar açmaz parmağınız kopacak kadar hızlı bir şekilde o tuşa basın ama bırakmak yok windows ekranı welcome diyene kadar devam edin.Gene mi bir menü açılmadı o zaman öyle laptobu alın camdan atın be kardeşim

Eğer olmadıysa (ki eminim olmamıştır ) bu linkteki denilenlere bir göz atın.Zaten en kötü ihtimal hddyi söker başka pcye takarsınız

http://forum.donanimhaber.com/m_35795708/tm.htm

• hocam o bende f10 değil f7 daha önce söylememişim kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.