Bilgisayarımın kasasını değiştirdim.Sistemi yeniden kurdum.Bilisayar çalıiıyordu.Ertesi gün bilgisayarı çalıştırdığımda monitörü açmadı (islemcı,hd.cdrom hepsi çalışıyrdu) kasanın içinden bütün parçalarını söktüm tekrar taktım açıldı.bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda yine aynı problemle karşılaştım.Bios açmıyo herhalde diye düsünüyorum .Bunun nedeni power olabilirmi.Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yardım edebilirmi ?
power olabilir birde bios pilini çıkar biraz bekle yeniden tak açmayı dene
Anakartın kitapçığından bak. "Clear CMOS " diye bi yer olması lazım. Orda anlatıldığı şekilde bios'u ilk haline getirmeyi dene. Ama bazen bu bile işe yaramıyor. Ben ram'lere overclock çekerken hata oluştu ve bilgisayar bi daha açılmadı. CMOS'u silmek de bi işe yaramadı. FSB'leri düşürmek için özel 2 tane jumper var onları düşürüp anca açabildim makineyi. Sen de öyle bi şey yapmış olabilir misin?
quote:
Orjinalden alıntı: kubilay84
Anakartın kitapçığından bak. "Clear CMOS " diye bi yer olması lazım. Orda anlatıldığı şekilde bios'u ilk haline getirmeyi dene. Ama bazen bu bile işe yaramıyor. Ben ram'lere overclock çekerken hata oluştu ve bilgisayar bi daha açılmadı. CMOS'u silmek de bi işe yaramadı. FSB'leri düşürmek için özel 2 tane jumper var onları düşürüp anca açabildim makineyi. Sen de öyle bi şey yapmış olabilir misin?
insert tuşuna basarak açmayı denedin mi? ramlerle oynadığında eğer açmazsa insert tuşun basılı tutup açarsan açılır makine
Denememiştim. Şimdi yeniden bozup denesem mi . Ama gözüm kesmiyo bi de olmazsa. Bi dahaki sefer deniyim aklımda olsun. Sağol.