Şimdi Ara

Binadan binaya pc ağ kurucaz(kablolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karşı bina ve iç kısımlarıda sayarsam yaklaşık 30-35m var.Kabloları nasıl alabilirim? cross over vs bilmiyorum.Elektrikçiye gidip alıcam kabloları.Karşı binadanda üst kata çekicez kabloyu ve 3 pcyi bağlicaz.10mbit vs kablo çeşitleri var onun 100mbit olmasını istiyorum veri aktarımıda yapılcak..Hangi malzemeleri almam gerek söylerseniz sevinirim.

• Araya bir tane router koymanı tavsiye ederim. Router'a interneti modemden bağladınmı 2 pc'ye de sürekli internet gider. Router bağlantısı için normal ethernet kablosuyla bağlayabilirsin.

PC'den PCye bağlantı için cross kablo gerekir ama internetin bağlı olduğu PCyi kapattığında diğer PC interneti kullanamaz.
  • internet 3pcdede var internet paylaşmicam.sadece ağ kurcam.
  • kablosuz router işini görürse kablolarla hiç uğraşmanı tavsiye ederim.
  • hocam ttnetin verdigi internetle ugrasılmıyo
  • AĞI NASIL KURACAĞINA DAİR BİR ŞEMA OLUŞTURDUM.PC LERİN KENDİ İNTERNETLERİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞSİN.ADRSL MODEMLER PCLERE ETERNET PORTUNDAN BAĞLI VE BAŞKA ETHERNET POTU YOKSA PC LERE 2. BİR ETHERNET KARTI TAKMAN GEREK.WİRELESS KART TAKARAKTA SWİTCHE OLMADAN DA AYNI MANTIKLA BİR AĞ KURABİLİRSİN AMA 35 MT MESAFE OLDUĞUNDAN BAĞLANTIDA SIKINTI YAŞAYABİLİRSİN. BU SEBEPTEN KABLOLUYU TERCİH ETMENİ TAVSİYE EDERİM.
    SENİN İHTİYACIN OLAN MALZEME
    3 ADET ETHERNET KARTI
    1 ADET 5 PORT SWİTCHE
    MESAFELERE UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞ CAT6 KABLO (CROSS DEĞİL DÜZ BAĞLANMIŞ)

TAKILAN İKİNCİ ETERNET KARTLARINA AYNI GRUPTAN EL İLE İP ADRESLERİNİ GİRMELİSİN.(BEN ÖRNEK OLARAK 10.0.0.1-2-3 YAPTIM )

• quote:

Orijinalden alıntı: asir279

AĞI NASIL KURACAĞINA DAİR BİR ŞEMA OLUŞTURDUM.PC LERİN KENDİ İNTERNETLERİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞSİN.ADRSL MODEMLER PCLERE ETERNET PORTUNDAN BAĞLI VE BAŞKA ETHERNET POTU YOKSA PC LERE 2. BİR ETHERNET KARTI TAKMAN GEREK.WİRELESS KART TAKARAKTA SWİTCHE OLMADAN DA AYNI MANTIKLA BİR AĞ KURABİLİRSİN AMA 35 MT MESAFE OLDUĞUNDAN BAĞLANTIDA SIKINTI YAŞAYABİLİRSİN. BU SEBEPTEN KABLOLUYU TERCİH ETMENİ TAVSİYE EDERİM.
    SENİN İHTİYACIN OLAN MALZEME
    3 ADET ETHERNET KARTI
    1 ADET 5 PORT SWİTCHE
    MESAFELERE UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞ CAT6 KABLO (CROSS DEĞİL DÜZ BAĞLANMIŞ)

TAKILAN İKİNCİ ETERNET KARTLARINA AYNI GRUPTAN EL İLE İP ADRESLERİNİ GİRMELİSİN.(BEN ÖRNEK OLARAK 10.0.0.1-2-3 YAPTIM )

hocam bende şöyle bir şema hazırladım.pcde etherner kablo girişi 1 tane olduğu için veri aktarımı vs sırasında herkes modemin ethernet kartını çıkarıp diğer ethernet kartını takıcak.fakat internet olmayacak o sırada.Olsada şu tarz olucak fakat onu hazırlamadım şemasını. ben modeme takıcam etherneti ordan kendi pcme.Ve sonrada modemin diğer portlarınada etherneti bağlayıp diğer pclerede takınca hem internet hem lan ağı oluşmuş olcak sanırsam?

/>

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkesin kendine ait interneti varmı zaten. benim yaptığım şemaya uyarsan kablo sök takla uğraşmadan herkes kendi internetini kullanır
    ayrıca bir çalışma guru oluşturum dosya paylaşımı yaparsın
    eternet kartının fiyatı 8-9 TL TOPLAM 27 TL
    SWİTCH NİN FİYATI AIRTIES NSW-105 10/100 5 PORT SWITCH 20 TL
    ARTI NEKADAR KABLO KULLANIRSAN METRESİ 50 KURUŞ CİVARI

YAPACAĞIN ŞEY TAKTIĞIN 2. ETERNET KARTLARINA AYNI İP GURUBUNDAN ELLE İP VERMEK, BÜTÜN PC LERİ AYNI ÇALIŞMA GRUBUNA EKLEMEK VE
    KLASÖRLERİ PAYMAŞIMA AÇMAK BUKADAR.

SENİN YAPTIĞIN SİSTEMİN ÇALIŞMA ŞEKLİ PEK NET GÖRÜNMÜYOR AMA BENİKKİNE BENZİYOR

AYRICA BAĞLANTI hızı kablo değil ethernet kartı.switch gibi cihazların port hızları belirler 10/100/1000 mb gibi
  • Aynı anda yüklü dosyalar kopyalarsa ya da kullanılırsa SWITCH ağı yavaşlatabilir. ROUTER kullanmanı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.