Lan kimse söylemesse nereden bileyim? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bina dışındaki klimalar (2. sayfa)
-
-
Tamam la ne abarttınız? Sanırsın pil nedir neye yarar sorusunu sorduk. Küçükken sokakta evlerin duvarlarında görürdüm ancak ne olduklarını tam bilmezdim, ne işe yaradıklarını merak etmiştim. Kimseye sormakta aklıma gelmedi. Benim bunları taa anne karnındayken bunları bilmem mi gerekiyordu? Siz ne biçim insansınız ya. Kimse söylemesse nereden bileceğim. Kendi kendime öğrenecek halim yok ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birinin söylemesine gerek yok mantığını kafanı kullan.
-
bu ne gergin bi konu yav
-
Klima motoru diye araştırdım ancak cevabı ne google'da ne de youtube'da çıktı. Gerçi youtube'da bir video cevap niteliğinde olabilir gibi duruyor ancak video 10 dk, parçalarının ne işe yaradığını filan anlatıyor. Kısa ve öz bilgi istiyorum ben. İnsanlar buraya bir şeyi merak edip soru soruyor. Sen gidip yarım yamalak bir şey söylüyorsun sonra Google'a yaz diyorsun. Cevap uzun olduğunu için oraya yönlendirsen anlardım.
Küçükken tahmin yürütmüştüm ne işe yarayabileceğine dair ancak o kadar. Bundan sonrasında birisinin söylemesi gerekiyor. Her şeyde mantığı kafayı kullanıp cevabını bulamayız ki. Araba tamirini bilmeyen birisine kafanı kullan, mantık yürüt dersen çok saçma olur. Adama vahiy inecek hali yok ya, araba tamirinin nasıl yapılacağına dair. Bir insan kafasını kullanıp ve mantık yürütüp tamiri nasıl yapar anlatabilir misin mesela?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigunyula -- 4 Ekim 2022; 0:20:56 >
Herkes gergin.
Google amcaya sorsan gayet guzel bulursun :)
Biraz eski ama güzel anlatmış
https://www.youtube.com/watch?v=B1KIKAxcvXg&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gerçekten bugüne kadar bilmiyor muydun
Klimanın dış ünitesi iç ortamdan çekilen ısıyı dış ortama atmaya yarar (soğutma modunda). Kışın ise tam tersi olarak, dışarıdan ısıyı çekip içeriye taşır (ısıtma modunda). Bu tür ısıyı bir yerden başka yere taşıyan sistemlere ısı pompası denir. Genel mantık olarak özel bir gazın kapalı bir hat içerisinde sıkışması ve genleşmesi sayesinde ısı vermesi ve ısı çekmesi prensibi ile çalışır. Genleşen gaz soğur ve ısıyı çeker, sıkışınca da ısınır ve ortama ısı verir. Yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi, buzdolabı da bir ısı pompasıdır. Buzdolabı iç ortamından ısıyı çekerek arka tarafından dış ortama verir. Başka bir örnek olarak da sıcak/soğuk su veren sebillerini verebiliriz. Isı çeken tarafından soğuk su alırız, ısı veren tarafından da sıcak su.
Sormuştum zaten, yazdıklarımı okusana.
Niye bu kadar abartıyorsunuz ki? Bilmiyordum işte, kimse söylemesse nereden biliyim. Doğuştan bilecek halim yok ya. Bazı şeyleri çok geç öğrenirsin, bazılarını çok erken. Sizin hiç mi olmadı çok geç öğrendiğiniz bir şey?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X