Şimdi Ara

BİM Oltasıyla İlk Defa Balık Tutmak İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır balık tutmayı öğrenmek istiyorum fakat etrafımdaki hiç kimse balık tutmayı sevmediği ve bilmediği için bana yardımcı olamadı. Tek çare olarak buradan öğrenmek istiyorum. Oltalar, balıklar ve yemler hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

Öncelik olarak Bim'de satılan şu oltayı bugün alacağım. Acemiler için uygun olduğu söyleniyor.

BİM Oltasıyla İlk Defa Balık Tutmak İçin Yardım

Oltanın özellikleri resimde mevcut. Yine de buraya yazayım:
    - 360 cm kamış
    - Makine 0.35 mm - 100 mt misina sarılı
    - 40 g ve 100 g kurşun (100 g bu kamışı kırar diyorlar)
    - Olta zili, 10 adet olta iğnesi, balıkçı makası ve takım kutusu

Hatay, İskenderun'da dalgakıranların üstünde tutmayı düşünüyorum. Muhtemelen bu akşam gideceğim, olmadı hafta sonu giderim. Sorularıma gelecek olursam:

- Bu olta ve malzemeleri dışında neler almam gerekir?
    - Yem almalı mıyım? Nasıl bir yem alacağım? Nasıl takacağım?
    - Kurşun, olta zili vs. bu parçaları nereye takacağım?
    - El feneri vb. yanıma ne almalıyım?
    - Oltayı nasıl atacağım? At çek mi yapacağım? Bekleyecek miyim? Balık takıldığında ne yapacağım?

Sorular çok basit gelebilir. Gerçekten hiçbir şey bilmiyorum. Çocuğa anlatır gibi anlatabilirsiniz. (Şu sayfayı, şu konuyu vb. incele diyebilirsiniz).
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Valla hocam Eskişehir de olsan 1 gün beraber balığa gidip tüm sorulari uygulamali cevaplariz ama burdan zor mobilden ekstra zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • armstrong26 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Biraz araştırdım, uzaktaki birkaç acemi arkadaştan da yardım aldım. Bimdeki oltayı almadım. El oltası denen oltayı aldım. 3 iğneli, 20g kurşun vardı. Boru kurdu taktım. Oltayı atarken zorlandım biraz. Alan kayalık olduğu için de kurşun takıldı her seferinde. Yedeklerle beraber hepsi koptu. Sonuç olarak biraz tecrübe edindim sayılır.
    1 tane şamandıralı el oltası alacağım kayalık alan için.
    1 tane de kefal oltası alacağım, denerim şansımı, belki vardır. Ekmek takacağım.
    Elimdekinin de adı dip oltası sanırsam. Onu da kayalık alanda bir daha kullanmayacağım. Onu liman gibi bir yerde kullanmayı düşünüyorum.
    Ayrıca yem olarak da bir daha boru kurdu almam herhalde. Uğraştırıyor. Onun yerine tavuk göğsü alıp, kurutacağım.

Sizce düşüncelerim nasıl? Tavuk göğsü dışında başka hangi yem kullanabilirim.
  • Valla hocam hiç denizde balik tutmadim ama gölet ve akarsularda hamur, mısır ve makarna kullaniyoruz biz ayrica solucan da kullanilabilir. Bimdeki set adi bu yüzden almaman iyi olmuş.

• armstrong26 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipemre

Hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Biraz araştırdım, uzaktaki birkaç acemi arkadaştan da yardım aldım. Bimdeki oltayı almadım. El oltası denen oltayı aldım. 3 iğneli, 20g kurşun vardı. Boru kurdu taktım. Oltayı atarken zorlandım biraz. Alan kayalık olduğu için de kurşun takıldı her seferinde. Yedeklerle beraber hepsi koptu. Sonuç olarak biraz tecrübe edindim sayılır.
    1 tane şamandıralı el oltası alacağım kayalık alan için.
    1 tane de kefal oltası alacağım, denerim şansımı, belki vardır. Ekmek takacağım.
    Elimdekinin de adı dip oltası sanırsam. Onu da kayalık alanda bir daha kullanmayacağım. Onu liman gibi bir yerde kullanmayı düşünüyorum.
    Ayrıca yem olarak da bir daha boru kurdu almam herhalde. Uğraştırıyor. Onun yerine tavuk göğsü alıp, kurutacağım.

Sizce düşüncelerim nasıl? Tavuk göğsü dışında başka hangi yem kullanabilirim.

Hocam saygılar,bana benziyorsunuz.Ben de uzun araştırmalar sonucu kendim öğrendim devamındaysa bu işi bilen kişiler yardımıyla pekiştirdim.Balık forumlarında gezmenizi tavsiye ederim.Siz nerede avlanacaksınız,hedef balığınız ne ? Bu bilgileri verirseniz size uygun bir şeyler bulurum.
    Saygılar

• Avcılık Ve Doğa Severler grubumuza katılarak sorularınızı kolaylıkla sorabilirsiniz. Bizzat kendimde forum üzerinden yardımcı olurum.

Grubumuzun linki:https://www.facebook.com/groups/227439187643051/324927284560907

Ve bende bir av bayisiyim, balık malzemeleri vs satıyoruz. Bu tür işlerde her türlü kafandaki soruları çözeriz. BİM'den almana gerek yok fazla para çünkü bu fiyata başka şeyler yani işine yarayacak şeyler alabilirsin.
  • ilk merak saldığımda bimdeki oltalardan almıştım. acemiliğini atmak için deneyebilirsin.
  • Arkadaşlar teşekkürler. Bim'den olta almadım. Bir yerden olta geldi bana. Bilen kişilerle gittim. Tüm parçaları, yemleri ve biraz da balıkları öğrendim. En azından şu an balık tutabilecek seviyedeyim. Yalnız olta atma çalışmaları yapmam lazım. Henüz iyi atamıyorum. Ayrıca düz iğne kullanıyordum, çapraz iğneye geçeceğim.

Gittiğimiz yerde mırmır, sargoz, harmadar, çipura var. Yem olarak boru kurdu ve sülünez kullanıyorum. 60glık kurşun, 6 numara düz iğneli 3lü takım kullanıyorum. Daha fazla balık tutabilmem için bir tavsiyeniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: vipemre

Arkadaşlar teşekkürler. Bim'den olta almadım. Bir yerden olta geldi bana. Bilen kişilerle gittim. Tüm parçaları, yemleri ve biraz da balıkları öğrendim. En azından şu an balık tutabilecek seviyedeyim. Yalnız olta atma çalışmaları yapmam lazım. Henüz iyi atamıyorum. Ayrıca düz iğne kullanıyordum, çapraz iğneye geçeceğim.

Gittiğimiz yerde mırmır, sargoz, harmadar, çipura var. Yem olarak boru kurdu ve sülünez kullanıyorum. 60glık kurşun, 6 numara düz iğneli 3lü takım kullanıyorum. Daha fazla balık tutabilmem için bir tavsiyeniz var mı?

Eğer çok akıntılı değilse kurşun ağırlığını düzeltmeni tavsiye ederim.Tabi tutucağın yere göre değişir.Yaptığın her şeyi daha çok hissederek yaparsın.Yer neresiydi ?
  • Hatay İskenderun'dayım. Dalgakıranların (iskele gibi) üstünde en uçta dalganın geldiği yöne doğru atıyorum. Kaç gramlık kurşun tavsiye edersin? Kamışın üstünde markası, modeli filan hiçbir şey yazmıyor ama sanırsam bana veren kişi 75 gr'a kadar dayanır demişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.