Şimdi Ara

Bilsem 1. Sınıf Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilsem 1. Sınıf Soruları Neler? İlköğretime yeni başlayan çocuklar arasından bazı çocukların daha farklı olduklarını fark edersiniz. Bazı alanlardaki yetenekleri/becerileri ve zihinsel kapasiteleri ile yaşıtlarından daha üstün bir profil çizen bu çocukların, potansiyellerinin farkına varmaları ve becerilerini daha da geliştirebilmeleri için Bilsem adı verilen eğitim kurumları en büyük yardımcı konumunda.

    İlköğretimin ilk 4 sınıfı için sınavla öğrenci alan Bilsem’ler eğitim hayatlarının ilk basamağı boyunca öğrencilerin gelişimi için eşsiz bir program sunuyor. Üstelik tamamen ücretsiz.

    Bilsem sınavlarında iyi bir hazırlığın önemi bir hayli yüksek. Bilsem 1. sınıf soruları, 2. Sınıf soruları, 3. Sınıf soruları ya da 4. Sınıf soruları genel manada öğrencilerin zihinsel becerilerini ölçümlemeye yönelik sorular olduğundan bu alanlarda yapılacak egzersiz ve çalışmalar, onların potansiyellerini açığa çıkartma yolunda harika birer seçenektir.

    Özellikle ilköğretim çağı yeni başlamış çocukların yani 1. Sınıf öğrencilerinin sınav kavramına adapte olmaları ilk etapta biraz zorlayıcı olabilir. Bu noktada onları zorlamak yerine bazen akışa bırakmanız gerektiğini söyleyebiliriz. 1. Sınıf öğrencilerinin Bilsem sürecine hazırlanmaları için bazı önemli ama kolay tavsiyeleri aşağıda paylaştık.


    1. Sınıf Bilsem Hazırlık

    Aslında tüm sınıflarda Bilsem’e hazırlık için kullanılan yöntemler benzerdir. Yine de bazı sınıflarda Bilsem’de çıkan soruların seviyesi diğerlerine göre farklı olduğundan sınıf düzeylerine göre farklı çalışma disiplinleri oluşturulabilir. Bilsem soruları her zaman için en iyi hazırlık yöntemlerinden biri olmuştur. Peki, 1. Sınıf Bilsem sorularının tarzı nasıldır?

    1.Sınıf Bilsem Soruları

    1. Sınıf Bilsem soruları genel mahiyette öğrencilerin zihinsel becerilerini ölçmeye yönelik tasarlanırlar. Bununla birlikte öğrencilerin; dikkat, odaklanma, konsantrasyon, analitik düşünme ve problem çözme becerilerini de test eden sorular Bilsem sınavında yer alır.

    Bu açıdan bakıldığında Bilsem’de başarılı olmak için bu becerileri geliştirecek egzersizler, oyunlar ve soruları değerlendirmeniz önerilir. Özellikle dikkat ve konsantrasyon becerilerini geliştirdiğinizde günlük hayatta ve okul derslerinde de başarılı olmanın en önemli adımını atmış olacaklardır. Bilsem sınavlarında daha önceki yıllarda çıkmış sorulara bakmak da yapılabilecek en iyi hazırlık yöntemlerinden biridir. Neden mi? Her yıl sorulan sorular değişiyor olsa da soru tipleri ve genel mantık aynı olduğundan geçmiş yıllardaki soruları çözmek bu konuda antrenmanlı olmalarını sağlayacaktır.

    1.Sınıf Bilsem Hazırlık Uygulamaları

    Çocuklar bazen soru çözmekten ya da çıkmış sorulara bakmaktan sıkılabilirler. Peki, sıkıldıklarında ne yapmak isterler? Büyük olasılıkla oyun oynamak isterler. Bu durumda biz ebeveynleri olarak nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz? Size bir iyi haberimiz var! 150’den fazla zeka oyunu sunan MentalUP her yıl binlerce öğrencinin Bilsem’e hazırlıkta en büyük yardımcısı. Eğlenceli zeka oyunları ile çocuklar hem eğleniyor hem de zeka becerilerini geliştirme şansı yakalıyor. Ayrıca yine uygulama içerisinde sunulan spor egzersizleri de işleyen bir zihin için gerekli tüm spor rutinini sağlıyor.



    Kaynak : https://ufku.org/bilsem-1-sinif-sorulari/








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.