Şimdi Ara

❐ BILLY TALENT ❐

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Billy Talent. 1993'te Kanada'da birleşen bu grup, hayatıma 2006'da tam anlamıya girmiş oldu. Favori ve en çok dinlediğim rock grubu olmakla beraber, konser turunda bulunmuş olduğum tek yabancı rock grubu da diyebilirim.

Billy Talent'ın stil ve akımını, Donanım Haber Müzik bölümünde bugün başlatmak geldi içimden, grup Türkiye'de turneye hiç çıkmadığı için Orta Doğu ve civarında pek yayılmış değil. (Hatta hiç değil.) Bu vesileyle fena fanı olduğum Billy Talent'ı dinlemek isteyen diğer ölümlülere böyle bir konu açmak istedim. Umarım seversiniz, seveceksiniz seveceksiniz.

❐ BILLY TALENT ❐

Billy Talent, 1993 yılında Kanada’da, Benjamin Kowalewicz (vokal), Jonathan Gallant (bas gitar), Aaron Solowoniuk (davul) ve Ian D’Sa (gitar)’dan oluşan, post-hardcore, alternatif rock, punk gibi müzikler yapan bir gruptur. Grubun ismi ilk önceleri The Other One iken, Pezz olarak değiştirilmiş ve en nihayetinde Billy Talent isminde karar kılınmıştır. Billy Talent ismini, ünlü punk grubu Hard Core Logo’nun gitaristi Billy Tallent’ten esinlenmiştir.
    1998 yılında ilk albüm olan Watoosh!, grubun ismi o sıralar Pezz iken çıkarılmıştı. İsim değişikliği ile birlikte tarzını da değiştiren grup, punk müziğe iyice yaklaşmış ve 2001 yılında Try Honesty isimli EP albümü piyasaya sürmüştür. EP sonrası Atlantic Records ve Warner Music Canada ile anlaşma imzalayan Billy Talent, 2003 yılında kendi adlarını taşıyan albümlerini çıkardı.
    Albüm Kanada’da büyük ilgi uyandırdı ve “Try Honesty”, “River Below” ve “Nothing To Lose” parçaları listelerde 1 numaraya kadar çıktı. Albüm satışları neticesinde 3 kez platin plak aldı.
    27 Haziran 2006 tarihinde Billy Talent II isimli albümü piyasaya süren grup, albümden “Devil In A Midnight Mass”, “Red Flag”, “Fallen Leaves” ve “Surrender” parçalarını single olarak piyasaya sürdü. Grup yine aynı sene Live From the UK Sept./2006 isimli 2 cd’lik konser albümü de çıkardı.

❐ BILLY TALENT ❐

Ruisrock Turu. 2007 sanırsam.

Üyeleri

Benjamin Kowalewicz - vokal Rusya
     ❐ BILLY TALENT ❐

Ian D'Sa - gitar, geri vokal Hindistan
     ❐ BILLY TALENT ❐

Jonathan Gallant - bas, geri vokal Kanada
     ❐ BILLY TALENT ❐

Aaron Solowoniuk - davul
     ❐ BILLY TALENT ❐

Billy Talent, dinlediğim diğer gruplardan farklı olarak içinde en multikültürel müzisyeni barındıran bir çatı. Rus vokal, Hintli basçı, Kanadalı keş davulcu.

Albümleri
    Try Honesty (2001) [Single]
    Billy Talent I (2003)
    Billy Talent II (2006)
    Billy Talent III (2009)
    Dead Silence (2012)

En sevdiğim albümü II'dir ki zaten grubu o albümle tanıdım, belki de imzalı olduğu için o kadar beğeniyorum, neyse. Plecebo veya değil, her albümü birbirinden iyi.

❐ BILLY TALENT ❐
    Düsseldorf turnesi.

Aynı yıl içinde katıldıkları Lollapalooza festivali ve Buzzcocks’la birlikte verdikleri konserlerle adlarını iyice duyurdular. Billy Talent, bu arada kendilerinin bile haberi olmadan, Juno’da “En İyi Yeni Grup”, “Yılın Grubu”, “Yılın Albümü” ve MuscMusic’te “En İyi Klip”, “En İyi Rock Klibi” ödüllerini de vitrinine götürdü. 2005 yılında ikinci albümlerini hazırlamak üzere tekrar stüdyoya girdiler.

Şimdi sıkıcı bir biyografiden sonra, asıl noktaya gelelim. Ödül almış parçaları ve Single'ları dinleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi ve daha fazla Billy Talent için konu daima aktif; bir kaç name ile perdeyi kapatayım, görüşmek üzere...

Billy Talent Resmi Sitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oziko -- 30 Ocak 2013; 14:02:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rock 'N Roll Bebeğim

fallen leaves şarkısını biliyodum sadece sanırım punk yapıyorlar ? güzel bi grup ama

Evet, genel olarak incelersek Punk-Rock diyebilirim. Ama punk hali daha çok grup henüz BT adını almadan Pezz zamanının planıydı.

İlk albümü yine Punk-Rock, II, III ve 3 ay önce çıkan Dead Silence albümü sadece Rock kategorisinde rafa sürüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• Şu video sayesinde 2 şarkılarını dinlemiştim zamanında.

• Bana göre en iyi şarkıları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platinum V

Bana göre en iyi şarkıları.

Suprise, Suprise'ı nasıl unuturum.

• Yeni albüm çıksa da dinlesek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ojamajo Doremi
    18 yıl önce açıldı
    Honeygain
    2 yıl önce açıldı
    Oyasumi Punpun(Manga)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.