Şimdi Ara

Bilkentte burslu okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıldır acaba ? Sizce masraflı olur mu yeme içme gezme gibisinden ? Tavsiyeleriniz var mı, okul olarak nasıldır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam burs mu kapsamlı burs mu aralarında fark var onu belirt bence. Okulda yemekhane fiyatları dışarıya göre çok ucuz. 7.75 olmuş bu sene tabldot 4 çeşit yemek. Okulun ücretsiz servisleri ve ringleri mevcut. Yurtlar temiz ve güzel. Tavsiye ederim.

• JuernofbaN kullanıcısına yanıt

Kapsamlı burs sanırım ilk 10.000 için geçerli oluyor ve maalesef o aralıkta değilim. Tam burs oluyor sanırım. Sağ tarafında yüzde 50 25 falan demeden sadece burslu yazıyor da  Yurt fiyatları ne kadar oluyor acaba ?

• Sosyal hayatını sıfırlarsan ayda 1000 TL (konaklama hariç), normal bir öğrenci ayarında harcarsan 1600 1700, Bilkente ayak uydurmaya çalışırsan 2.5 3 k bandında harcanır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Derebey44 kullanıcısına yanıt

Günde 50 55 biraz fazla değil mi ?

• General Tao kullanıcısına yanıt
    Okuldaki yemeğin 8 TL civarında olduğunu belirtmiş yukarıdaki arkadaş. 3 öğün yemek size en baz düzeyde 25 TL civarına gelecektir. Tabiki yurt ve okulda yemeniz şartıyla zaten bunu en düşük ücret olarak belirttim. Bu şekilde yemek yaklaşık ayda 750 TL olur, sadece yemek. Haftada 2 3 defa dışarda yemek yediğinizi varsayarsak ve 1 öğünün 40 TL olduğunu düşünürsek ayda 12 yemekten 480 TL eder. Bu şekilde 1100 TL civarı sadece yemeğe vermiş olacaksınız bu da günde yaklaşık 37 TL eder, günde 50 liraya pahalı derken cebinizde günlük 13 TL kaldı, Kızılay'a bahceliye herhangi bir yere gidip dönme yol paranız olsun o da :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Derebey44

Sosyal hayatını sıfırlarsan ayda 1000 TL (konaklama hariç), normal bir öğrenci ayarında harcarsan 1600 1700, Bilkente ayak uydurmaya çalışırsan 2.5 3 k bandında harcanır

Son derece katılıyor ve arttırıyorum, okul yemekleri zaten doyurmuyor ve yemek yapmıyorsanız dışarıdan söylemek zorunda kalıyorsunuz, o yüzden günlük en az 40 lira direkt yemeğe koyun. Haftada 3-4 çay kahve içmeye, haftada 1 de bar vs. yerlere gittiğinizde konaklama hariç 2500 ü görüyorsunuz. Sigara içiyorsanız sigaranızı, alacağınız kıyafeti, kırtasiye harcamalarınızı vs. saymıyorum.

• AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt
    Sigara kişiye bağlı, kıyafet kırtasiye vs de gerekli olduğu için yazmadım bile. Ben tüm yemekleri kendim yaparak dahi ayda en fazla 1000 TL'ye indirebildim o da 2 sene önce ve neredeyse bar kafe olmadan

• quote:

Orijinalden alıntı: Derebey44

Sigara kişiye bağlı, kıyafet kırtasiye vs de gerekli olduğu için yazmadım bile. Ben tüm yemekleri kendim yaparak dahi ayda en fazla 1000 TL'ye indirebildim o da 2 sene önce ve neredeyse bar kafe olmadan

hocam maalesef bilkent ve çevresi ankara geneline göre pahalı. tutumlu olmayınca çok kötü kopuyor kayış :)

• AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok daha fazla harcatacak bir yer, ben TOBB'da kısarak bu kadar yapabildim. Bilkente Allah sabır versin diyorum

• Derebey44 kullanıcısına yanıt

Yani aşağı yukarı 1500 tl her türlü uçuyor. Bunun bi de yurt ücreti var di mi :) aylık 700 lira da ona ekle  part time is bulma imkanı var midir bilkent civarı ?

Vardır elbette hatta okul içerisinde bile bulabileceğini düşünüyorum

Çok para kazanabileceğini sanmıyorum. Yurtlarda nöbet tutarsan dönemde max. 1000-1200₺ yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. En iyi opsiyon oydu. O da pandemide kaldırıldı. Geri gelir belki seneye. Ders asistanlığı da dönemde max 900₺ yapıyor ki 3. Sınıf olmadan zor. Aynı anda sadece 1 yerde çalışabiliyorsun. Belki ankuvada kafelerde çalışabilirsin ama o da çok ciddi vaktini alır. Derslerine vakit ayıramazsın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.