< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bilkent yüzde 50 yüzünden sınıfta tartışma çıktı lo (2. sayfa)
-
-
nasıl gidiyor?
stanford’a gidenler ee 1. bitiren tipler diye biliyorum
cs için paralı mastera (stanford, mit, princeton vs.) gitmek için nasıl bir cv ve ortalama lazım?
-
Onu bizde de diyolar hocam sıkıntı yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kardesiniz mi hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yari burslu parali olup ilk 3te olan sandiginizdan cok eleman var.
Yine hayvan gibi gpa+research gecmisi lazim, bir de hocayla baglanti/ref
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mühendisliklerde burssuz olup ilk 3’e giren pek yoktur diye düşünüyordum. Benim geçmişten ve şu anki zamanlardan tanıdığım 3.9 üstü ortalamalılar genelde üni sınavında ilk 100’e giren tayfadan. Burssuz arkadaşlarım da 2.5 civarı ortalama yapan kişilerdi.
ne kadar hayvan gibi ortalama peki? benim kapasitem, çok çalıştığım takdirde max 3.5-3.6 civarı. belki 1. sınıfta 3.9 gelir sonrası zor gibi. Research stajları, düzgün bir üniversite hayatı ile abd’de adı bilindik bir yerden kabul alma şansım olur mu? bir de bir hocayla çalışmak istesem yaşımı sorun eder mi (1. sınıfta 98li olduğumu varsayarsak). Her ne kadar yaşımdan çok ufak göstersem de 98li olduğum gerçeği var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 20 Aralık 2022; 17:4:39 > -
İbci tayfa basta olmak uzere cok istisna var, bizim donemde ilk 4 sanirim %100 ama ilk 15te 4 5 tane yari burslu olmasi gerek.
3.5 3.6 ile stanford filan hayal ama nyu, upenn, ucsd tarzi yerlere girilebiliyor olmalı, önceden girenler var en azindan (cogu daha cok 3.7 civarinda ama olsun)
27sinde phdye başlayan tanıdıklarım var, sanmiyorum yasa cok bakacaklarini
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 20 Aralık 2022; 17:26:23 >
Neyse hocam bizim okuldaki hoca da okul hayatının nasıl geçtiğinin onemli olduguna ikna oldu sukur tam burs ile yarı burs arasında iş bulma konusunda fark görmüyor artik zor ikna oldu awk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 20 Aralık 2022; 18:16:51 >
Hayir, sevgilim
-
ya bazı hocaların koşulları farklı, sizde mesela tolga hoca bi mat dersinde A getiremeyeni kabul etmiyor, başka bir hoca da sen kartlaşmışsın, asistan olmaz senden diyebilir mi acaba.
phd’ye zaten almazlar, onu biliyorum da benim merak ettiğim harvard, stanford, mit’de paralı master yapmak için de mi 4’e yakın gpa lazım?
-
Çok yanlış tercih olmuş bence, ama yurt dışına çıkmak, iş bulmak konusunda hiç sıkıntısı yoksa çok da fark etmez daha rahat öğrenciliği olur. Bu iki okulun hocaları, eğitimi ve öğrencileri arasında çok büyük fark var, eğitimden herhangi bir beklentisi olan için felaket olur böyle tercih yapmak.
-
Büyük şirketlerde bile maaşlar çok düşük, öğretmen maaşından az fazla sadece, yükselmek de kolay değil hem endüstri mühendisleri aynı işi daha iyi yapıyorlar. Bence o kadar yüksek puanla hukuk yerine iktisat vb bölümler tercih etmek bile yanlışken bir de üstüne para vermek hepten hata.
-
Belki direkt parasini veremeyix diye başvurmadiklari icindir ama agir toplardan (cs ee) 3.9 altina giden gormedim pek
Iyi ortalama olduktan ve tatli cocuk olduktan sonra referans bi sekilde halledilir
Bana da çok mantıklı gelmiyordu aslinda pek hocam ama arkadas anlatınca da fark ettim bilkentte fırsatlardan iyi yararlanan çalışkan biri bence iyi para kazanabilir
hocam tıpa gelıp gercek hayatın zorluklarını ogrenmelı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakurum07 -- 23 Nisan 2023; 21:32:51 > -
Öğretmenlerin lafını s2ne takan var mı ya? Bi şey olamazsam öğretmen olurum o kadar ele ayağa düştü. Sözüm meclisten dışarı çoğunun vizyonu dar kapağı devlete atıp sırtımı yaslayayım kafasında tercih vermişler zamanında. Kendini geliştirmiş görüşleri dikkate alınması gereken hocalar var (eyüpb gibi) onun dışında dersini iyi anlatsın gerisine karışmasın benim için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 24 Nisan 2023; 0:12:33 > -
Hangi ilde yaşıyordu bunu yapan kişi İstanbul mu? Şehir dışına çıkmak istemediği için mi bilgi yazdı?
-
Dogru hocam liselerde hocaların bir kısmı şuanki sınav sistemini tam bilmiyor bile bilgisi yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X