|
> yuksek pozisyonlara gelmek istiyorsan doktora yapman lazim. Ayni seyler CS'ciler icin de gecerli. Coder olacaksan senden daha iyi milyonlarca Hintli var. Size bilmediğiniz aşikar olan bir kariyer hakkında böyle yorumlar yapmamayı tavsiye ediyorum. Yüksek pozisyonların lisansüstü eğitim ile alakası yok. Daha önce dediğim gibi lisansüstü eğitim akademik literatüre yakın alanlarda özelleşmek için yapılır, bu da endüstride araştırma bölümlerinde çalışmaya olanak sağlar. Hatta şöyle açıklayayım. Yeni mezun PhD sahipleri yeni lisans mezunlarından 1-2 pozisyon daha üstten işe alınabilir. Neden? PhD sahibinin iş deneyiminden yoksunluğunu dengelemek için. Lisans mezunu, o PhD'nin yapıldığı süre içerisinde kaliteli iş deneyimleri biriktirmiş olacağı için zaten PhD sahipleri ile aynı seviyeden işe alınır. Neticede PhD sahibi olmak araştırmalara yakın, belli, nadir pozisyonlara kapıyı açar. Bundan öte lisans mezunlarına kıyasla sağladığı bir avantaj yoktur. LinkedIn'de arayıp görebilirsiniz. Üst seviye pozisyonlar PhD şartı koşmazlar, hiçbir iyi şirket böyle bir şart koşacak kadar akılsız değildir. Bünyelerinde barındırdıkları harika performansa sahip mühendisleri görmezden gelmezler. Bu da yine CS alanında kişisel gelişimin akademi yoluyla olmadığının net bir kanıtıdır. Google gibi şirketlere saf akademide öğretilenlerle girebilmek için dünyanın çok sayılı CS okullarında okumak gerekir. Bilkent gibi okullarda ise öğrencinin ya lisede ya üniversitede kendini geliştirmiş olması şarttır. Buyrun: ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 27 Kasım 2022; 11:57:10 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
Hızlı