Şimdi Ara

Bilkent öğrenci profili (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bilkent’in hatunları kalbimde yaradır :(
    Spring break fln gelse de Uludağ’a gidip kaysak…
    Tanım: süper öğrenci profili. Beğenmeyen yozgat üniv’e…
  • Baba parasına güvenen tipler elbette vardır ancak bu her ortamda bulabileceğin bir şey.Bu kişilerin sayısı çoğunlukta falan da değil.


    Kültürsüz kısmına bayağı güldüm :)).Maddi durumu iyi olan insanların mantıken daha kültürlü olması gerekmez mi?Sonuçta farklı bir ülkeye gitmek veya ne biliyim türlü hobiler edinmek gerçekten maddiyatla bağlantılı.100k ile yarı burslu turizm okuyan kız ile geçen gün psikoloji hakkında konuştuk.Burssuz şekilde gelen bir kız arkadaşım var ve o kızın bir tabloyu yorumladığı yazıya denk geldim(ödevmiş de fikrimi sordu) açıkçası ben 1044.oldum o yazıyı yazamaz o tabloyu öyle yorumlayamazdım.


    Şımarık falan kim dedi bilmiyorum ama ben burnu havada 1 kız gördüm o da yeni yeni insanlarla kaynaşmaya falan çalışıyor.




    Bakın arkadaşlar,dostlar.Sınav sistemi insanların mikroekonomi,finans,siyaset ... konularındaki başarısını ölçmüyor.Benim oda arkadaşım 700 küsürüncü mü ne ama hazırlıkta takıldığı kafada bölümde de takılırsa muhtemelen burssuz birisi onu geçecektir.Sıralamayı ben de çok önemli sanardım ama işin içine girince en azından Bilkent özelinde çok da bir önemi olmadığını hatta kim burslu kim burssuz bilmediğinizi bile söyleyebilirim.


    Hazırlıkta en azından hoca benim tam burslu olduğumu ben hem evde hem yurtta kalıyorum tarzı bir cümle kurdum oradan anladı ama hiçbir kayırma şu bu vs yok.Sıralamanız arkanızda kalıyor,sadece sınava çalışmana göre okurken türlü avantajların oluyor.




    Ayrıca Bilkent'te bulunan network birçok okulda yoktur.Dün arkadaş dedi ki yemeğe gidelim neyse tamam dedim gittik Ankara'da Devlete bağlı bir kurumda yemek yedik,öğrendim ki babası bölge müdürüymüş.Sınıfımda bir çocuk var babası bilmem ne bakanının yardımcısıymış keza diğer sınıflarda da buna benzer şeyler var ama bunları o kişiler ortaya hiçbir zaman atmıyor.Muhabbet biraz ilerleyince işte öylesine sorunca öğreniyorsun.



    YKS'nin artısı benim için iyi bir çalışma disiplini,Türkçe dersini iyi öğrendiğim için şu an İngilizce'de belirli bir yol aldım(geldiğimde when ne demek bilmiyordum o derece) ve okulun verdiği avantajlar.Zaten sınavın önemi gidiyor.



    Ayrıca burada cumhurbaşkanının evladı da olsanız derslere %90 oranında katılım zorunlu,ara sınavlardan %60 puanı geçmek zorunlu ve son sınava girmeye hak kazanıp oradan da iyi bir başarı elde edip diğer kura geçebiliyorsunuz ve bu kurallar herkes için aynı.Herkes eşit ama sen dersen ki zenginlerin yaşadığı şeyleri görmek bana koyuyor o zaman gelme de nereye gidersen git maddi durumu iyi olan birileri var yani.Sen kendinle ilgileneceksin kendin için çabalayacaksın.



    Belki senin anan baban sana bunu bırakamadı(ki daha iyi)o zaman oturup çalışacaksın ve sen kendine istediğin şeyleri alacaksın.Ben bir şeyleri belirli bir emek koyup elde etmeyi sevdiğim için bana daha iyi geliyor şahsen





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.