Şimdi Ara

Bilkent mi ODTÜ mü, Neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
2.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaliforniya Yolcusu kullanıcısına yanıt
    Mbg mi okuyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademisyenlik ve yurtdısı hayaliniz varsa bilkenti odtuye her turlu tercih edin derim.

• objektif olursam çoğu alanda bilkent daha iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • terrence hocam sen misin? gpa kaç geldi

• Sıralamanız nedir bu arada?

• bilkent'in kızları da çok güzel beyler.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne terrence'i? gpa 3.5 cgpa 3.65 ... @legolasxx7

yurt dışı konusunda malesef buradaki yazarların hepsi çok ağlayacak, nefesim yettiği kadar açtığım konuda anlattım da çok büyük hayal kırıklığı yaşayacaksınız.
    hazırlık 1. 2. sınıf öyle ya da böyle geçer de , 3. sınıfın başında neyin iyi neyin kötü olduğunu çok güzel anlayacaksınız.çoğu şey hesap ettiğiniz gibi olmayacak malesef.
  • Yurtdisi imkani odtünun daha mi iyi. hahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaliforniya Yolcusu

bu arada eklemiş olayım.
    ODTÜ yurt dışında forsu en büyük olan üniversitedir, yurt dışında Bilkent'i Boğaziçi'ni öyle aaa türkiye'deki iyi okullar falan filan diye tanımıyor kimse.
    ama ODTÜ gerek sıralamalara girerek, gerek türkiye'den en çok bilimsel makale yayınlayan insan olarak gerekse ODTÜ mezunu bir sürü yurt dışında yaşayan akademisyen çıkararak iyi bir network oluşturmuş durumda.

http://www.usasabah.com/AkademidenHaberler/2010/12/27/amerikadaki_turklerin_babasi

Yaman Yener hoca da bu network'ün bir örneğiydi.
    Kendisi Northeastern'da makine ve endüstri dekanlığı yapmıştır ve odtü'de yıllarını harcadı.

quote:

Prof. Dr. Yaman Yener: "Zeki Türk öğrencilerini kabul ettiriyorum"

Northestern Üniversitesi'nde 16 yıl fakülte dekanlığı yaptığını anlatan Yener, bu süre içinde master ve doktora için çok sayıda öğrencinin ABD'ye gelmesi için büyük gayretler gösterdiğini ifade etti.

Yener, ''300'ün üzerinde Türk öğrencinin ABD'ye gelmesi için uğraştım. Dünyanın pek çok ülkesinden çok yetenekli öğrencilerin doktora ve yüksek lisans başvuruları oluyor. Bunların hepsini elbette kabul edemiyorsunuz. Ama ben bunlar Türk olduğunda yetenekli olanların hepsini kabul ettiriyorum'' dedi.

şu an türkiye'deki en baba,sağlam artık ne derseniz diyin öyle adamlar ya odtü mezunu ya da odtüye yolu düşmüş insanlar.
    koç'taki sabancıdaki en sağlam hocaların da çoğu-bazıları odtü mezunu , bilkent rektörü odtü ee mezunu.
    böyle büyük bi network varken ve böyle büyük bir okulun 30 senelik bir vakıf üniversitesinin yurt dışına çıkmak için referans alma konusunda vb. "eline su dökememesi" diye bir olay yoktur, internette okuduğunuz şeyleri mantık süzgecinden geçirmeden foruma yazmayın öyle yazıları da okumayın.

ODTÜ fan boylar da geliyo işte arada böyle o odtü mezunu bu odtü mezunu o adamların girdiği yıllara baksan zaten gerçeği görürsün bilkent rektörünün üniversiteye girdiği yıllarda itü odtü istanbul uni dışında üni yok neredeyse hani boğaziçi bile üniversite olmamış adamın zamanında ayrıca kendisi benim zamanımda bilkent olsa odtüde okumazdım demiştir.sıralamalara gelecek olursak git bak sıralamaya odtü bu sene bilkentin de koçunda boğaziçininde gerisinde hatta THE de itü ve sabancının da gerisinde.hiç burada yurtdışı konusunda odtü en iyisi bik bik yapmayın gençler benim yakın arkadaşım bilkentte hazırlıkta yaşadığı bazı sıkıntılar yüzünden odtüye geçmeyi düşündü ve odtü makinadan 6 hocayla konuştu hoca açık açık söylemiş arkadaşıma bilkentin yurtdışı olanakları bizden iyi olabilir ve özel olduğundan da ötürü daha fazla imkan sunabilir demiş.aynı zamanda türkiye ikincisi olarak odtü ee ye girmiş bir çocuk(arkadaşın arkadaşı) odtüyü bitirdikten sonra hocalardan referans alıp başvuru yapıyor amerikadan kabul alamıyor daha sonra bilkentteki hocalara gidip bana referans olur musunuz diyor iyi bir ortalamayla bitirmiş çocuk sonra bilkentteki hocalar referans olunca tekrar başvurup amerikaya kabul alıyor .geçiniz bu geyikleri bak o burdan mezun şu şurdan mezun odtü bilkent arasında 30 sene var zaten mezun sayısı çok fazla bilkentlilere oranla bugün hala bilkentte 13 bin öğrenci varken odtüde 26-27 bin öğrenci var ayrıca üşenmeyip linkedinden mezun sayısına oranla silikon vadisi san francisco ülke bazlı amerika ingiltere isviçre gibi ülkelerde çalışanların oranlarına bakmıştım bilkent daha fazlaydı sen northeastern makineyi örnek ver o zaman bende şunu örnek veriyorum şuan bilkent makinenin bölüm başkanı bilkente gelmeden önce carnegie mellonın bölüm başkanıydı ki senin verdiğin adam şuan odtüde bile değil özel üniversitedeki hocalar nere mezunu olsun mesela ?onlar kurulmadan önce hangi okullar vardı ona bak anlarsın zaten şuan bilkentli hocalar yeni yeni bilkentte görev alıyor genç insanlar çoğu he bir de bir arkadaşım bakmış dünyada ilk 10 daki üniversitelerde çalışan türk akademisyenlerin %75 i bilkentli valla sidik yarıştırmak gerçekten istemezdim ama 3-5 tane adama bakıp lisansını nerden almışla olmuyor bu işler

• quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

quote:

Orijinalden alıntı: Kaliforniya Yolcusu

bu arada eklemiş olayım.
    ODTÜ yurt dışında forsu en büyük olan üniversitedir, yurt dışında Bilkent'i Boğaziçi'ni öyle aaa türkiye'deki iyi okullar falan filan diye tanımıyor kimse.
    ama ODTÜ gerek sıralamalara girerek, gerek türkiye'den en çok bilimsel makale yayınlayan insan olarak gerekse ODTÜ mezunu bir sürü yurt dışında yaşayan akademisyen çıkararak iyi bir network oluşturmuş durumda.

http://www.usasabah.com/AkademidenHaberler/2010/12/27/amerikadaki_turklerin_babasi

Yaman Yener hoca da bu network'ün bir örneğiydi.
    Kendisi Northeastern'da makine ve endüstri dekanlığı yapmıştır ve odtü'de yıllarını harcadı.

quote:

Prof. Dr. Yaman Yener: "Zeki Türk öğrencilerini kabul ettiriyorum"

Northestern Üniversitesi'nde 16 yıl fakülte dekanlığı yaptığını anlatan Yener, bu süre içinde master ve doktora için çok sayıda öğrencinin ABD'ye gelmesi için büyük gayretler gösterdiğini ifade etti.

Yener, ''300'ün üzerinde Türk öğrencinin ABD'ye gelmesi için uğraştım. Dünyanın pek çok ülkesinden çok yetenekli öğrencilerin doktora ve yüksek lisans başvuruları oluyor. Bunların hepsini elbette kabul edemiyorsunuz. Ama ben bunlar Türk olduğunda yetenekli olanların hepsini kabul ettiriyorum'' dedi.

şu an türkiye'deki en baba,sağlam artık ne derseniz diyin öyle adamlar ya odtü mezunu ya da odtüye yolu düşmüş insanlar.
    koç'taki sabancıdaki en sağlam hocaların da çoğu-bazıları odtü mezunu , bilkent rektörü odtü ee mezunu.
    böyle büyük bi network varken ve böyle büyük bir okulun 30 senelik bir vakıf üniversitesinin yurt dışına çıkmak için referans alma konusunda vb. "eline su dökememesi" diye bir olay yoktur, internette okuduğunuz şeyleri mantık süzgecinden geçirmeden foruma yazmayın öyle yazıları da okumayın.

ODTÜ fan boylar da geliyo işte arada böyle o odtü mezunu bu odtü mezunu o adamların girdiği yıllara baksan zaten gerçeği görürsün bilkent rektörünün üniversiteye girdiği yıllarda itü odtü istanbul uni dışında üni yok neredeyse hani boğaziçi bile üniversite olmamış adamın zamanında ayrıca kendisi benim zamanımda bilkent olsa odtüde okumazdım demiştir.sıralamalara gelecek olursak git bak sıralamaya odtü bu sene bilkentin de koçunda boğaziçininde gerisinde hatta THE de itü ve sabancının da gerisinde.hiç burada yurtdışı konusunda odtü en iyisi bik bik yapmayın gençler benim yakın arkadaşım bilkentte hazırlıkta yaşadığı bazı sıkıntılar yüzünden odtüye geçmeyi düşündü ve odtü makinadan 6 hocayla konuştu hoca açık açık söylemiş arkadaşıma bilkentin yurtdışı olanakları bizden iyi olabilir ve özel olduğundan da ötürü daha fazla imkan sunabilir demiş.aynı zamanda türkiye ikincisi olarak odtü ee ye girmiş bir çocuk(arkadaşın arkadaşı) odtüyü bitirdikten sonra hocalardan referans alıp başvuru yapıyor amerikadan kabul alamıyor daha sonra bilkentteki hocalara gidip bana referans olur musunuz diyor iyi bir ortalamayla bitirmiş çocuk sonra bilkentteki hocalar referans olunca tekrar başvurup amerikaya kabul alıyor .geçiniz bu geyikleri bak o burdan mezun şu şurdan mezun odtü bilkent arasında 30 sene var zaten mezun sayısı çok fazla bilkentlilere oranla bugün hala bilkentte 13 bin öğrenci varken odtüde 26-27 bin öğrenci var ayrıca üşenmeyip linkedinden mezun sayısına oranla silikon vadisi san francisco ülke bazlı amerika ingiltere isviçre gibi ülkelerde çalışanların oranlarına bakmıştım bilkent daha fazlaydı sen northeastern makineyi örnek ver o zaman bende şunu örnek veriyorum şuan bilkent makinenin bölüm başkanı bilkente gelmeden önce carnegie mellonın bölüm başkanıydı ki senin verdiğin adam şuan odtüde bile değil özel üniversitedeki hocalar nere mezunu olsun mesela ?onlar kurulmadan önce hangi okullar vardı ona bak anlarsın zaten şuan bilkentli hocalar yeni yeni bilkentte görev alıyor genç insanlar çoğu he bir de bir arkadaşım bakmış dünyada ilk 10 daki üniversitelerde çalışan türk akademisyenlerin %75 i bilkentli valla sidik yarıştırmak gerçekten istemezdim ama 3-5 tane adama bakıp lisansını nerden almışla olmuyor bu işler

benim verdiğim adam odtü'de değil evet çünkü vefat etti, o adamı tanımıyorsun henüz ama akademik bilgin olduğunu sanıyorsun dostum yakından dinle.

yazdığın cümlelerin hepsi mişli muşlu, ben 4. sınıfa high honor'la geçiyorum arama kısmına nickimi yazıp yorumlarıma bir bak hiç mişli cümle kurdum mu.fanboy değilim akademik yılımın son senesindeyim referans alacağım insanlar belli. bir tanesiyle konuşurken klasik "sen yaz ben altına imzamı atarım." lafını bile duydum akademik kaygım yok, reklamlara ve algılara çok geliyorsunuz.
    3-5 tane adama bakıp lisansını nerden aldığını falan nerde yazdım ne zaman yazdım bilmiyorum,hatırlamıyorum buyur bana özel mesajla teker teker at o yorumlarımı.

daha gelmedi,daha yeni yeni geliyorlarla kurulmuyor o networkler.
    bilkentin 2 tane bölümü var mühendislikte, ee ve bilgisayar.
    rekörü de odtü ee mezunu abdullah atalar da sürekli olarak EE ye yatırım yapıyor.haftada 1 falan bilkent'e gidiyorum, derslerine de girdim.kütüphanesinde oturdum çalıştım da.
    bi arkadaşım bakmış falan filan demiyorum, buyur tübitak'tan yayınlanan paperlara bak tüm bölümlerden.bilkent koç sabancı itü, EE bilgisayar makine malzeme inşaat bölümlerine teker teker bak prof. doç. assc prof. laın hepsine. öyleymiş böyleymiş diye olmuyormuş o işler görebilirsin.

2012-2014e kadar bilkent zaten düşmüştü çok eski sıralama ve üniversite sözlüklerinden okuyabilirsin.2 sene sabancı ve bilkent holdingleri yatırım yaptı diye yalamaya gerek yok.

bilkentli hocalar yeni yeni görev alıyor demek sence ne ifade ediyor sana? bana daha akademik kariyerleri olmadığını anlatıyor.

malzeme mühendisliği kimya mühendisliği olmadan, 1 prof birkaç doçentle makine mühendisliği öğretmeye çalışanas dashdkas
    ya tamam bilkente gidin bana ne, yeni mi kazanacaksın ya da hazırlık mısın bilmiyorum ama 3. sınıfta oturuyor her şey merak etme anlarsın.
    konu ölmüş bitmiş, alıntılamazsan güzel olur.illa bilkent ilim irfan yuvası yaa diyosan kendin konu aç.

• Üniversite milliyetciligi yapan tipleri takma kardeşim bilkent odtu boğaziçi bunlarin sana katacagi sey aynıdır gerisi senin hevesine ve azmine kalmış

hahahahahah high honormuş falan filan :D Görende koskoca üniversitede high honor yapan bi o var. Görende john nash sanıcak adamı sen yap altına imzamı atıcam. Hayır böyle bir şey diyen hocaya zaten güven olmaz eğer ki seni dünya çapında bir şey yapmadıysan. Bilkentin meşhur mezunlarıdan Mete Atatüre ile görüştüm Cambridge gidebilmek için. 1. olarak referansları aynı üniversiteden olanları direk eliyorum dedi. Öyle sen yap altına imza atarım demekle olmuyor bu işler. 2. si daha stajını yurtdışında yapamayım oradan referans alamadıysan gideceğin en yüksek üniversite state university olur. Odtü'nün neden bir anda bütün the ve qs sıralamalarında geriye düştüğünü de anlatırsın o zaman. Son olarak plagiarism yapılmış bir üniversitede hocaların yaptığı referansa ne kadar güvenilir onu da siz bilirsiniz.

Edit: Cgpa 3.65 miş. Bende sandım ki 4 e yakın. Tabi referanslarınla Boğaziçini falan düşünüyorsan anca yeter sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drixer -- 31 Temmuz 2016; 21:36:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drixer

hahahahahah high honormuş falan filan :D Görende koskoca üniversitede high honor yapan bi o var. Görende john nash sanıcak adamı sen yap altına imzamı atıcam. Hayır böyle bir şey diyen hocaya zaten güven olmaz eğer ki seni dünya çapında bir şey yapmadıysan. Bilkentin meşhur mezunlarıdan Mete Atatüre ile görüştüm Cambridge gidebilmek için. 1. olarak referansları aynı üniversiteden olanları direk eliyorum dedi. Öyle sen yap altına imza atarım demekle olmuyor bu işler. 2. si daha stajını yurtdışında yapamayım oradan referans alamadıysan gideceğin en yüksek üniversite state university olur. Odtü'nün neden bir anda bütün the ve qs sıralamalarında geriye düştüğünü de anlatırsın o zaman. Son olarak plagiarism yapılmış bir üniversitede hocaların yaptığı referansa ne kadar güvenilir onu da siz bilirsiniz.

Edit: Cgpa 3.65 miş. Bende sandım ki 4 e yakın. Tabi referanslarınla Boğaziçini falan düşünüyorsan anca yeter sanırım

qs ve the sence her sene aynı parametreleri mi kullanıyor? geçen senelerde odtü nasıl 85. olur yaa bu listeler hiç güvenilir değil diyenler bir bakmışsın qs ve the'yi burda ağzından düşürmez olmuş 4. seneye EE'de kaç tane high honorla giren var.

geniş film ve popüler bilim kültüründen john nash'i örnek vermişsin tebrik ettim.
    yaladığın o adam da ODTÜ EE'den mezun olup stanfordda doktora yapan ondan sonra harvard'da çalışmaya başlayan ataç imamoğlu'nun öğrencisi değil miydi? beton yettiremediğin bu adamın bile öyle takıntıları olmayıp o adamın önyargılı olması vizyon açısından güzel bi fikir verir.

koçum ağlamana gerek yok, bilkent kötü demiyoruz.odtü şu ana kadar reklamını yapmadı, reklamını biz yapıyoruz.
    2007'de dandik bi plg. olayından nerdeyse 9 sene sonra hala konuşuyorsan ben buna ağlamak derim hem de okulu değil akademisyeni karalmaya çalışacağına okulu karalamaya çalışmak anca sizin gibi bilkentlilerin işi derim.

yan odamdaki abim dediğim adam geçen sene princeton'a direkt doktoraya kabul edildi.
    state university'e kabul edilirmiş anca aksjdhasdajsd paranız boşa gitmedi tamam ya.

gören de adamlar dışarı öğrenci pompalıyor falan sanacak, ne adamlar gördü bu gözler okula 150 bin TL verip çıkınca aselsan'da işe giren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniya Yolcusu -- 31 Temmuz 2016; 22:15:53 >

• Bu arada, Türkiye'de 2. nobelin de bu ataç imamoğlundan beklendiğini de belirteyim.
    "ya ama bilkentliler yeni yeni bilkentte akademisyen oluyoor "
    valla profilimi açıyorum, son derece liberal konuşurken fanboya nasıl dönüştürdüler teker teker okuyun görün.
    dandik dediğin olay nature da şu an fizikteki görülmüş en büyük aşırma dedi :D Bu odtü de okuyan 2 müthiş akademisyen 2 yılda toplam 60 paper basmış. Tabi bunların müthiş advisorları da kontrol etmemiş nasıl olsa da Odtü öğrencisi bunlar. Qs ve The sıralama şartlarında şunları getirdi. Bir paperda 100 den fazla kişi var ise o paperlar h indexlerine sayılmamaya başladı. Tabii ki odtünün müthiş hocaları bu paperlarda anca 80-90 sıralamalarında olduğu için bir bakmışsınız hepsinin şişirilmiş h indexleri düştü gitii. Hattı şu aklıma geldi arxiv o kadar utanmıştı ki bu paperları yayınladığı için 4-5 kere özür mesajı yayınladılar sitelerinden. Bu arada Ataç İmamoğlu demişsin de hazır ethz de iken bir selamını iletiyim istersen ?
  • quote:

dandik dediğin olay nature da şu an fizikteki görülmüş en büyük aşırma dedi :D Bu odtü de okuyan 2 müthiş akademisyen 2 yılda toplam 60 paper basmış. Tabi bunların müthiş advisorları da kontrol etmemiş nasıl olsa da Odtü öğrencisi bunlar. Qs ve The sıralama şartlarında şunları getirdi. Bir paperda 100 den fazla kişi var ise o paperlar h indexlerine sayılmamaya başladı. Tabii ki odtünün müthiş hocaları bu paperlarda anca 80-90 sıralamalarında olduğu için bir bakmışsınız hepsinin şişirilmiş h indexleri düştü gitii. Hattı şu aklıma geldi arxiv o kadar utanmıştı ki bu paperları yayınladığı için 4-5 kere özür mesajı yayınladılar sitelerinden. Bu arada Ataç İmamoğlu demişsin de hazır ethz de iken bir selamını iletiyim istersen ?

lütfen selam yolla ve sor bakalım aynı üniversiteden referans alanları yırtıp atıyor muymuş

merak ettim de acaba bir profilin var mı görebileceğim. Bence söylediğin her şey yalan.
  • vakif universitesi secmek her zaman daha avantajlidir. hocalara daha yakin olursun, bir laboratuvara dusen ogrenci sayisi azdir, daha iyi verim alirsin ve sana daha iyi sartlar sunar. kisacasi vakifta az da olsa burs aldiktan sonra imkan varsa mutlaka seçilmelidir.

• quote:

merak ettim de acaba bir profilin var mı görebileceğim. Bence söylediğin her şey yalan.

haydaa.
    ilk ben söyleyip ben mi zan altında bıraksaydım acaba karşımdakini.
    üstte arama var, tüm yazdıklarıma ulaşabilirsin.

böyle THE hakkında falan da konuşuyor bilkent'li arkadaşlarım, sanki sıralamaları düşmedi de yükselmiş gibi bi algı yaratılıyor.halbuki onlar da 200 sıralama aşağıda.

http://tinypic.com/view.php?pic=23sxi85&s=9
    http://i.hizliresim.com/OMQrdP.png

388 ile 398i bağdaştıranlara ne mutlu.
    kolay gelsin bilkent'li arkadaş kazandı mülakatı son derece zan altında bırakıp beni yalancılıkla suçlayarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniya Yolcusu -- 31 Temmuz 2016; 22:46:12 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.