Şimdi Ara

bilkent kampüs farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ulan biz ctis yazıcaz yani hayat olmucak mı 5 sene boyunca
  • Bir Bilkent öğrencisi olarak (bölümüm hukuk) bilkent ortamının herkese göre olmadığı kanısındayım. Şahsen ben 2008 girişliyim bilkente ama ortama ayak uydurmada uzun zorlu süreçlerden geçtim ve hala uyum sağlayamadım, uyum sağlayamadığım için artık kafaya takmıyorum işime bakıyorum. Bana göre bilkent bir kaç parlak zekalı öğrencinin dışında zengin çocuklarının kurtarılmış bölgesi veya oyun parkıdır. Her yerde bir kibir havası sezilir, yeni girdiğiniz sınıflarda herkes bir birine yabancıdır kimse kimseye selam vermez falan. ENG 101-102 gibi kendine has lise dersi gibi devam zorunluluğu olan dersler vardır. Say say bitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManPower

Bir Bilkent öğrencisi olarak (bölümüm hukuk) bilkent ortamının herkese göre olmadığı kanısındayım. Şahsen ben 2008 girişliyim bilkente ama ortama ayak uydurmada uzun zorlu süreçlerden geçtim ve hala uyum sağlayamadım, uyum sağlayamadığım için artık kafaya takmıyorum işime bakıyorum. Bana göre bilkent bir kaç parlak zekalı öğrencinin dışında zengin çocuklarının kurtarılmış bölgesi veya oyun parkıdır. Her yerde bir kibir havası sezilir, yeni girdiğiniz sınıflarda herkes bir birine yabancıdır kimse kimseye selam vermez falan. ENG 101-102 gibi kendine has lise dersi gibi devam zorunluluğu olan dersler vardır. Say say bitmez.

dostum yapma gözünü seveyim.. Yeni girdiğin sınıfta zaten kimse kimseye selam vermez.. İlk okula başladığımızdada öyleydi.. Liseye başladığımızdada fakat sonradan düzeliyor herşey.. Bilkent-koç-sabancı bunlar bana göre burslu burssuz zengin fakir ortamını kaldırmış yegane üniversitelerden 3üdür.Herkes kendi kafasına göre buluyor.. İlla zenginlerin arasına karışcan diye birşey yok.. Bilkent'in %50'den fazlası burslu okuyor zaten.

• benim arkadaşlarımın çoğusu burslu zaten hepsi gerçekten anadolu kültürüne göre yetişmiş, oturmasını kalkmasını bilen düzgün insanlar. Ben bir paralı öğrenci olarak diyorum, bilkent şımarık, rahat, toplum gerçeklerinden soyutlanmış züppelerle dolu. Benim gözümde Bilkent budur ve benim gibi düşünen insan sayısı da bir hayli fazla Bilkentte. Eğitmine bir şey diyemem ama tercihlerine Bilkent yazacak arkadaşlar bir kaç kere düşünsünler derim bu kadar. Gerçi eğitim kısmı da tartışılır en azından Hukuk eğitimi; İdare hukuku, idari yargılama hukuku, medeni hukuk başlangıç hükümleri+ kişiler gibi çok muazzam önemli dersler yarım dönemlik sıkıştırılmış program haline getirilmiş. Hukuk fakültesinde Ergun özbudun, sami selçuk, turgut tan, ali erten gibi 3 5 tane kaliteli isim vitrinde duruyor, kalan işleri yeni yetmeler yapıyor yani. Ayrıca sevgili dostum ben bir çok üniversiteyi gezdim arkadaşlarım mevcut, annemde öğretim üyesidir. Bilkentte standart bir üniversite ortamı yok, amerikan filmlerinde gördüğümüz gıcık tiplerin bulunduğu genişletilmiş kolej gibi görüyorum ben Bilkenti. Benim düşüncelerim bunlar. Toplumdan soyutlanmış, soyutlanmaya alışmış buram buram sosyete kültürü ile yoğrulmuş kişilerin bulunduğu ve elitizm kokan bir "üniversite" bana kalsa tüm vakıf üniversitelerini kapatırım ya o ayrı mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManPower -- 26 Mayıs 2012; 1:03:03 >

• İnternette her türlü yorumu görebilirsiniz. Gayet normal. Benim Bilkent düşünenlere tavsiyem gelip yerinde görmeleridir. ÖSYM tercih dönemini başlattığı zamanlar Bilkent'te tanıtım günleri olacak. Büyük ihtimalle ben de görevli rehber öğrenci olacağım. Doğu kampüsü, merkez kampüsü, ilgilendiğiniz bölümleri gelin beraber görelim. Ben devlet üniversitesinde de okumuş birisi olarak söylüyorum doğru dürüst üniversite görmemiş insanlar Bilkent hakkında atıp tutuyorlar. Doğu kampüsü merak eden arkadaşlar varsa gelsinler beraber gezelim. Kararınızı kendiniz görerek verin. Birilerinin beğenip beğenmemesine bakarak değil.
  • Sadece gezmesinler imkanı olan arkadaşlar derslere de girsinler solasınlar. Benim amacım üniversitemi kötülemek ama bana uymadı, uymuyor. Aşırılıklarla dolu bir ortam. Herkese uymaz. Mümkünse Bdeki anfilerde ve Vdeki anfilerdeki derslere de girsinler. Yaz okulu var ne de olsa. Bu sene bende yaz okulunda olacağım.
  • Doğu Kampüs Mordor'dur, Merkez Kampüs ise Gondor. Yeterince açıklayıcı diye düşünüyorum. :)

Bu arada Bilkent İçmimarlık nanay bir bölümdür, eskisi gibi değildir. Aynı kadroyla mimarlık açacaklarsa cacık olur anca. Bilkent'in iş garanti bölümleri mühendislik, hukuk, işletme falandır. ekşisözlük'te içmimarlık için yazılanları okuyun. Birde burslusunuz diye sizi ezmezler. Ezen gördüyseniz, salağın birine denk gelmişiniz demektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bir Bilkent öğrencisi olarak (bölümüm hukuk) bilkent ortamının herkese göre olmadığı kanısındayım. Şahsen ben 2008 girişliyim bilkente ama ortama ayak uydurmada uzun zorlu süreçlerden geçtim ve hala uyum sağlayamadım, uyum sağlayamadığım için artık kafaya takmıyorum işime bakıyorum. Bana göre bilkent bir kaç parlak zekalı öğrencinin dışında zengin çocuklarının kurtarılmış bölgesi veya oyun parkıdır.

uyum sağlayamayanlar olduğu kendisini ortama uydurabilenler de mevcut:)

quote:

benim arkadaşlarımın çoğusu burslu zaten hepsi gerçekten anadolu kültürüne göre yetişmiş, oturmasını kalkmasını bilen düzgün insanlar. Ben bir paralı öğrenci olarak diyorum, bilkent şımarık, rahat, toplum gerçeklerinden soyutlanmış züppelerle dolu. Benim gözümde Bilkent budur ve benim gibi düşünen insan sayısı da bir hayli fazla Bilkentte. Eğitmine bir şey diyemem ama tercihlerine Bilkent yazacak arkadaşlar bir kaç kere düşünsünler derim bu kadar. Gerçi eğitim kısmı da tartışılır en azından Hukuk eğitimi; İdare hukuku, idari yargılama hukuku, medeni hukuk başlangıç hükümleri+ kişiler gibi çok muazzam önemli dersler yarım dönemlik sıkıştırılmış program haline getirilmiş. Hukuk fakültesinde Ergun özbudun, sami selçuk, turgut tan, ali erten gibi 3 5 tane kaliteli isim vitrinde duruyor, kalan işleri yeni yetmeler yapıyor yani. Ayrıca sevgili dostum ben bir çok üniversiteyi gezdim arkadaşlarım mevcut, annemde öğretim üyesidir. Bilkentte standart bir üniversite ortamı yok, amerikan filmlerinde gördüğümüz gıcık tiplerin bulunduğu genişletilmiş kolej gibi görüyorum ben Bilkenti. Benim düşüncelerim bunlar. Toplumdan soyutlanmış, soyutlanmaya alışmış buram buram sosyete kültürü ile yoğrulmuş kişilerin bulunduğu ve elitizm kokan bir "üniversite" bana kalsa tüm vakıf üniversitelerini kapatırım ya o ayrı mesele.

bilkentte paralı okuyor olup da böyle düşünen bunları söyleyebilen hiç görmemiştim, tebrik ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.