Şimdi Ara

Bilkent Ctis ve diğer mühendislikler (Ctis Kazandı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bilkent Ctis ve diğer mühendislikler (Ctis Kazandı)

(En Son Oy Tarihi: 30.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: rapçi doktor

bilkent yaz kesinlikle

tobb eklendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

TOBB neden düşünmüyorsun hocam

eklendi
  • sıralamanı bilmiyorum fakat çankaya atılım ve başkenti puanın iyiyse düşünme bile.yani tam burslu ctıs 27 binden kapatmış merak ettim bölümü baktım daha önce bilgim yoktu.fakat ctıs ve bilgisayar mühendsliği arasında seçim yapacaksan tobb bilgisayardan yana kullan bence tercihini.ha puanın iyiyse 25 bandında yani bilkentide tobbuda boşver hacettepe bilgisayar yaz o da 25k civarında olması lazım, değilse %25-50 burs işte ne koparırsan tobb yazmanı öneririm.not olarak mezun öğrenciyim bu üniversitelerin hepsinde birçok arkadaşım var onlardan aldığım yorumlardan,eğitiminden iş olanaklarından bildiklerimden yola çıkarak yorum yaptım.
  • wantefx kullanıcısına yanıt
    Hocam Hacettepeyi TOBB yerine yazmaktaki neden ne? Ben o sıralamada Sabancı %50, TOBB %50 yazmayı düşünüyorum, biraz daha düşük yaparsam da Özyeğin.Fakat daha iyi yapsam bile Hacettepe veya YTÜ yazmak için bir neden bulamıyorum, çeken bir ekstraları yok maalesef bu okulların.
  • Ben de bu sene tercih yapıcam fakat TOP 6 daki okulları, İzmirdeki ve Ankaradaki okulları birden çok kez gezdim, 3 yıldır bir sürü öğrenci ve mezunla iletişimim oldu bir sürü blog, hikaye okudum.Özellikle mezuniyetten sonra direkt yurtdışı hedefi olan bilgisayar mühendisliği isteyen biri olarak gözlemlerimi aktardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    başlığı açan arkadaşın maddi durumunu bilmediğimden her açıdan gözeterek yorum yaptım.bana kalırsa tobb ile hacettepe arasında bi uçurum yok ikisinin de artıları ve eksileri var ve biri bariz ağır basmıyor bu yüzden %50 tobb düşünürken listede yazmadığı için hacettepe de düşünmesi gerektiğini söylemeye çalıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wantefx

sıralamanı bilmiyorum fakat çankaya atılım ve başkenti puanın iyiyse düşünme bile.yani tam burslu ctıs 27 binden kapatmış merak ettim bölümü baktım daha önce bilgim yoktu.fakat ctıs ve bilgisayar mühendsliği arasında seçim yapacaksan tobb bilgisayardan yana kullan bence tercihini.ha puanın iyiyse 25 bandında yani bilkentide tobbuda boşver hacettepe bilgisayar yaz o da 25k civarında olması lazım, değilse %25-50 burs işte ne koparırsan tobb yazmanı öneririm.not olarak mezun öğrenciyim bu üniversitelerin hepsinde birçok arkadaşım var onlardan aldığım yorumlardan,eğitiminden iş olanaklarından bildiklerimden yola çıkarak yorum yaptım.

sıralamanı bilmiyorum fakat çankaya atılım ve başkenti puanın iyiyse düşünme bile.

bu cümleniz iki tarafa kayıyor.yani düşünmeden yazayım mı?

• quote:

sıralamanı bilmiyorum fakat çankaya atılım ve başkenti puanın iyiyse düşünme bile.yani tam burslu ctıs 27 binden kapatmış merak ettim bölümü baktım daha önce bilgim yoktu.fakat ctıs ve bilgisayar mühendsliği arasında seçim yapacaksan tobb bilgisayardan yana kullan bence tercihini.ha puanın iyiyse 25 bandında yani bilkentide tobbuda boşver hacettepe bilgisayar yaz o da 25k civarında olması lazım, değilse %25-50 burs işte ne koparırsan tobb yazmanı öneririm.not olarak mezun öğrenciyim bu üniversitelerin hepsinde birçok arkadaşım var onlardan aldığım yorumlardan,eğitiminden iş olanaklarından bildiklerimden yola çıkarak yorum yaptım.

ctisi biliyormuydunuz önceden arkadanız var mıdır orada
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkmisli

quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Etiket kısmından bahsettim fark etmez diye. Yani ABD'de yüksek lisans lisansa başvurduğunuz bir okul, kendi ülkelerinde olan, dünyada top 100 deki okullar arasında bile çok seçicidir, oo Bilkentli oo Boğaziçili hemen kapalım demez. Yani biri Bahçeşehirde 3.5-3.6 ortalama yapıp Carnegie Mellon'dan kabul alabilirken birinin Bilkent gibi bir yerde 3.2 ortalama yapmayı başarıp kabul alamaması çok olasıdır.Okullar hakkında çok bir bilgileri olmadığından GPA üzerinden yola çıkarlar, okul boyunca yaptıklarınıza bakarlar.İş başvurularında da geçerlidir bu. Ama Ankarada herhangi bir iş başvurusunda ODTÜ, Bilkent önceliklidir yazısını görmeniz doğaldır. Bu açıdan fark etmiyor. 2. olarak ise ben yüzde verdim sayıyla bir alakası yok.

siz nerede okuyorsunuz ?

Bilkent Yurtdışı için iyi bir üniversite değil mi sizce ?

• quote:

başlığı açan arkadaşın maddi durumunu bilmediğimden her açıdan gözeterek yorum yaptım.bana kalırsa tobb ile hacettepe arasında bi uçurum yok ikisinin de artıları ve eksileri var ve biri bariz ağır basmıyor bu yüzden %50 tobb düşünürken listede yazmadığı için hacettepe de düşünmesi gerektiğini söylemeye çalıştım.

TOBB ingilizce değil.tamam her ne kadar hazırlığı olsa da.yok yani ingilizcesi.sonuçta konumuz bilgisayar (ingilizce önemli)

edit :https://www.linkedin.com/edu/alumni?id=17396&facets=FS.100347,FS.100189&keyword=&dateType=attended&startYear=&endYear=&incNoDates=true&start=0&count=10&filters=off&trk=edu-up-nav-menu-alumni

linkedin de mezunları görünüyor.fazla iyi değil 2003 yılında kurulmuş bir üni için.

edit 2 :https://www.linkedin.com/edu/alumni?id=17339&facets=FS.100176,FS.100434&keyword=&dateType=attended&startYear=&endYear=&incNoDates=true&start=0&count=10&filters=off&trk=edu-up-nav-menu-alumni

buda ctis için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkaput212 -- 1 Haziran 2016; 10:04:56 >

• Konu buraya taşınmıştır.Ankette eklemeler olduğu için yeniden açtım daha değiştirilmeyecektir.

http://forum.donanimhaber.com/m_117327658//tm.htm
  • Bilgisayar Bilimi yani CS bir bilimdir ve bu bilim 11 başlığa ayrılır bunun içindeki şuan en çok popüler olan software engineer yazılım mühendisliği geliyor bilkent ctıs software engineer diyebiliriz fakat burda dikkat edilmesi gereken nokta şu sadece yazılım odaklımı düşünüyorsun sana ctıs da işlemci tasarımı diye bir ders vermezler fakat bilgisayar mühendislğinde verirler ama ctıs da sana ordakilere verilen yazılım bilgisinin 2 katı verilir mesele senin ne istediğin bilkent ctıs sektör için bir velinimet atıyorum facebook google microsoft buralarda yazılım mühendisi olarak çalışmak istiyorsan gidip bilkent ctıs oku fakat ben havelsan aselsan da çalışmak istiyorum abd de yüksek istiyorum diyorsan git tobb hatta ne istediğin bilmiyorsan yine git tobb oku
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurlu Bir Adam

Bilgisayar Bilimi yani CS bir bilimdir ve bu bilim 11 başlığa ayrılır bunun içindeki şuan en çok popüler olan software engineer yazılım mühendisliği geliyor bilkent ctıs software engineer diyebiliriz fakat burda dikkat edilmesi gereken nokta şu sadece yazılım odaklımı düşünüyorsun sana ctıs da işlemci tasarımı diye bir ders vermezler fakat bilgisayar mühendislğinde verirler ama ctıs da sana ordakilere verilen yazılım bilgisinin 2 katı verilir mesele senin ne istediğin bilkent ctıs sektör için bir velinimet atıyorum facebook google microsoft buralarda yazılım mühendisi olarak çalışmak istiyorsan gidip bilkent ctıs oku fakat ben havelsan aselsan da çalışmak istiyorum abd de yüksek istiyorum diyorsan git tobb hatta ne istediğin bilmiyorsan yine git tobb oku

ben şöyle düşünüyorum. Çankaya CS + Bilkent CS Yüksek Lisans veya Bilkent Ctis + Bilkent CS Yüksek lisans. 2 .dediğime daha çok yakınım.yani puanım düşük tobb gelmez.siz hangi seçeneği iyi buluyorsunuz.bu arada yurtdışı hedefim var.bundan önce birkaç projem yazılım üzerineydi

• quote:

quote:

Bilgisayar Bilimi yani CS bir bilimdir ve bu bilim 11 başlığa ayrılır bunun içindeki şuan en çok popüler olan software engineer yazılım mühendisliği geliyor bilkent ctıs software engineer diyebiliriz fakat burda dikkat edilmesi gereken nokta şu sadece yazılım odaklımı düşünüyorsun sana ctıs da işlemci tasarımı diye bir ders vermezler fakat bilgisayar mühendislğinde verirler ama ctıs da sana ordakilere verilen yazılım bilgisinin 2 katı verilir mesele senin ne istediğin bilkent ctıs sektör için bir velinimet atıyorum facebook google microsoft buralarda yazılım mühendisi olarak çalışmak istiyorsan gidip bilkent ctıs oku fakat ben havelsan aselsan da çalışmak istiyorum abd de yüksek istiyorum diyorsan git tobb hatta ne istediğin bilmiyorsan yine git tobb oku

ben şöyle düşünüyorum. Çankaya CS + Bilkent CS Yüksek Lisans veya Bilkent Ctis + Bilkent CS Yüksek lisans. 2 .dediğime daha çok yakınım.yani puanım düşük tobb gelmez.siz hangi seçeneği iyi buluyorsunuz.bu arada yurtdışı hedefim var.bundan önce birkaç projem yazılım üzerineydi

sıralaman kaç k burssuz mu okuyacaksın bilkent ctıs+bilkent yüksek yapan biri şuan facebookta çalısıyor abd de çalısıyor

• quote:

quote:

quote:

sıralaman kaç k burssuz mu okuyacaksın bilkent ctıs+bilkent yüksek yapan biri şuan facebookta çalısıyor abd de çalısıyor

puanım 300 sıralama 300 bin gelir gibi. lys ye girmeyeceğim ctis olursa.

devlette okuyup kendimi perişan etmeyeyim diyorum.Burssuz okuyabilirim ama puan yüksek değil.

sadece iki seçeneğe indirdim.Sizin fikirlerinizi almak isterim.

Çankaya Bilgisayar Mühendisliği + Bilkent Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (Yüksek Mühendis oluyorsun)
    Bilkent Ctis + Bilkent Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans

hangisi daha iyidir ?

• Çankaya Bilgisayar Mühendisliği + Bilkent Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (Yüksek Mühendis oluyorsun)

hangisi daha iyidir ?
  • quote:

Çankaya Bilgisayar Mühendisliği + Bilkent Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (Yüksek Mühendis oluyorsun)

hangisi daha iyidir ?

Bilkent Ctis + Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans daha mantıklı gibi. Bilkentin hem imkanı, hem hoca kalitesi Çankaya'nın oldukça önündedir diye düşünüyorum. Çankaya hakkında bir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan7

quote:

hangisi daha iyidir ?

Bilkent Ctis + Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans daha mantıklı gibi. Bilkentin hem imkanı, hem hoca kalitesi Çankaya'nın oldukça önündedir diye düşünüyorum. Çankaya hakkında bir bilgim yok.

evet mezunlarınada baktım ctis bayağı iyi çankayadan.ilk 50 bine girmem imkansız olduğu için ctis mantıklı seçim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

devlette okuyup kendimi perişan etmeyeyim diyorum.Burssuz okuyabilirim ama puan yüksek değil.

hangisi daha iyidir ?

puanın çok kötü çankaya falan salla gitsin berbat bir üni dir eminim ctıs e git yüksek istiyorsan ortalama yapman orda daha kolay olacaktır bilkent etiketi türkiyedeki en önemli etkikettir en azından bu yurt dışında böyle yüksek mühendis olmanın pek önemli olduğunu düşünmüyorum onu pek kafaya takma son olarak bilkent ctıs sitesinden mezunların nelerde çalıştıklarına bak çankayada bu oranın %10 nu yoktur

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangisi daha iyidir ?

puanın çok kötü çankaya falan salla gitsin berbat bir üni dir eminim ctıs e git yüksek istiyorsan ortalama yapman orda daha kolay olacaktır bilkent etiketi türkiyedeki en önemli etkikettir en azından bu yurt dışında böyle yüksek mühendis olmanın pek önemli olduğunu düşünmüyorum onu pek kafaya takma son olarak bilkent ctıs sitesinden mezunların nelerde çalıştıklarına bak çankayada bu oranın %10 nu yoktur

aynen ya linkedinde baktım bayağı teker teker kim ne yapmış gibisinden biraz uzun sürdü ama çankaya hayalkırıklığı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.